reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Ja mam na imię Ilona, 31 lat. To jest moja druga ciąża. W domu mam prawie 2 letniego syna :) jestem ze śląska
Ze Śląska? Skąd dokładniej :)

Ja jestem Justyna, 27 lat. Mieszkam w Katowicach. To moja druga ciąża. Mam 13 miesięczna córkę :) termin porodu wg om wychodzi mi na 15.02. Zaczęliśmy się starać teraz w maju i udało się w pierwszym cyklu :D

Nie czuję się w ogóle ciążowo. Z objawów to jedynie czuje ciągnięcie w podbrzusza i lekki ból jak na okres. Piersi miękkie, a w pierwszej ciąży bolały jak nie wiem. Dzisiaj jedynie mnie mocno głową bolała i czuję się trochę osłabiona.

Beta wyszła mi 34,8. Myślicie, że ok?

Mieszkam w Woli jakieś 20 km od Tychów.
Nam z mężem też się udało za pierwszym razem. Byliśmy trochę w szoku bo o syna staraliśmy się rok ale tak bez ciśnienia

A ja jestem Paulina mam 27 lat, mieszkam w Warszawie mam jedną córeczkę, ma 6 lat, urodziłam ją w UK, ciekawa jestem gdzie lepiej czy tam czy tu:)
Ja pierwszego rodzilam w PL drugie w UK i zdecydowanie drugi porod lepszy pod katem opieki.
A ja mam tak złe wspomnienia z porodu w UK, że chyba gorzej być nie mogło, 9,5 cm rozwarcia a oni do mnie, że tętno spada i jedziemy na cesarkę, a skończyło się , na kleszczach :/

A ja jestem Paulina mam 27 lat, mieszkam w Warszawie mam jedną córeczkę, ma 6 lat, urodziłam ją w UK, ciekawa jestem gdzie lepiej czy tam czy tu:)

A ja mam tak złe wspomnienia z porodu w UK, że chyba gorzej być nie mogło, 9,5 cm rozwarcia a oni do mnie, że tętno spada i jedziemy na cesarkę, a skończyło się , na kleszczach :/
Kazdy ma inne wspomnienia :) Ja z PL mialam tak traumatyczne, ze nie chcialam wiecej dzieci - nawet nie bede o nich pisala, zeby nie straszyc. Dopiero po 5 latach sie zdecydowalam na drugie i po tym porodzie jedyne czego sie boje to tego, ze w domu urodze (poprzedni porod niecale 2,5h od pierwszego skurczu do konca) :)

Hej [emoji846] mam na imię Ania, jestem z Lublina, 34 lata na liczniku i chyba jako jedyna z naszej grupy jak narazie to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać. Może to i lepiej [emoji846][emoji846]. Wy dziewczyny już macie większe doświadczenie, wiec jak coś to będę męczyć pytaniami. Wybaczycie? [emoji846] poki co to trochę oszołomiona jestem i trochę stres jest bo 34 lata i pierwsza ciąża... mam nadzieje, ze wszystko będzie ok...

@justyna moja pierwsza beta była 27,77 a kolejna po 3 dniach 163,50. Powtórz po 48h, liczy się przyrost.

Kazdy ma inne wspomnienia :) Ja z PL mialam tak traumatyczne, ze nie chcialam wiecej dzieci - nawet nie bede o nich pisala, zeby nie straszyc. Dopiero po 5 latach sie zdecydowalam na drugie i po tym porodzie jedyne czego sie boje to tego, ze w domu urodze (poprzedni porod niecale 2,5h od pierwszego skurczu do konca) :)

Jejjjju... właśnie porodu zawsze bałam się najbardziej.... ehhh....

reklama
Do góry