reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Emilia S
Będzie wszystko dobrze zobaczysz :)
Czekamy na wieści o zdrowo rozwijającym się maluszku :)

Ja też mam huśtawki nastroju niestety, ale uśmiech i przytulenie Synka to często najlepsze lekarstwo :) byle do drugiego trymestru kochane.

Wszystkim Kobietkom udanego dnia życzę :)

reklama
No wlasnie tak slyszalam, ale moj mlody i tak idzie na dwa dni w tygodniu tylko, ze na cale dnie. Problem polega na tym, ze jak pojdzie obok domu to musialabym jeszcze nianie miec zanim otworza przedszkole, a sama wiesz jakie tu sa ceny... W okolicach przedszkola otwarte od 9 do 15, a my max 6.30 musimy jechac do pracy i koncze o 15.30. Jedno przedszkole jest od 7.30, ale pomimo 30h i tak placi sie niby za wyzywnienie i oplaty administracyjne. Za caly dzien prawie 20f...

A daleko od Was to przedszkole do którego teraz chodzi? Może jak już pójdziesz na macierzyńskie to mąż mógłby Młodego wozić a Ty odbierać?

Mixie Dziękuje za miłe słowa [emoji8] już bym chciała być po i wiedzieć ze wszystko jest ok....

Emilia S- powodzenia na badaniu, będzie dobrze! Dzidziuś sobie zdrowo w twoim brzuszku rośnie :)

ForgetMeeNot- jak u Ciebie, kiedy masz wizytę?

Strasznie mi przykro dla tych co muszą się martwić o reakcję rodziny na ciążę :( smutne to...

My obecnie mieszkamy na wynajmowanym ale cały czas szukamy coś dla siebie... U nas pytanie jest takie czy zostać w Niemczech czy wrócić do Polski. Dobrze nam tu jest ale tęsknię za resztą rodziny i w ogóle za Polską... co chwilę stawiamy sobie ultimatum jeszczę 5 lat i wracamy ale z 5 lat zrobiło się prawie 10... teraz jest i dziecko będzie drugie... mam nadzieję że uda nam się dokonać słusznego wyboru.

A daleko od Was to przedszkole do którego teraz chodzi? Może jak już pójdziesz na macierzyńskie to mąż mógłby Młodego wozić a Ty odbierać?

Mixie Dziękuje za miłe słowa [emoji8] już bym chciała być po i wiedzieć ze wszystko jest ok....
Bardzo daleko, a mamy jeden samochod. Autobusem minimum godzina z przesiadka. Mial tam isc od wrzesnia poki co kolega jest "niania". Moze jednak zloze papiery do lokalnego na te dni gdzie nie pracuje, bo i tak nie wiem jak dlugo dam rade pracowac.

Emilia S na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Chociaz z drugiej strony Cię rozumiem, po złych doświadczeniach trudno nie mieć obaw.

Co do naszej ciąży to cała rodzina na nią czeka, obecnie mieszkamy z rodzicami ale budujemy dom, może w przyszłym roku uda nam się wprowadzić;)

Ja wahania nastroju mam straszne :) śmieje się a za chwilę płacz i wszystko mnie denerwuje. Mnie często boli głowa ale w pierwszej ciąży też tak miałam na szczęście nudności mi przeszły :)

Ciekawe czy któraś lutóweczka wyskoczy z bliźniakami :) ja aż się boję bo wizyte mam 2 lipca a mój mąż jest z bliźniąt i jego mama też była z bliźniąt :)

@Ninka86 dziękuje Kochana! U nas było tak samo z UK, wyjechaliśmy na kilka lat, a jesteśmy 13... teraz już Szymek poszedł tu do szkoły wiec myśle, ze raczej już zostaniemy. Jedyny plus jest taki, ze ja mam tu siostrę z która jestem bardzo blisko...

@julia2s a gdzie pracujesz? Kurczę szkoda, ze nie da sie tego jakoś załatwić bo faktycznie godzina to przesada...

@carmelek9 dziękuje [emoji8]

@julia2s Kochana niestety 30 godzin nie będzie Ci sie należało na macierzyńskim :( ale może znajdziesz gdzieś lokalne przedszkole blisko Was i na te 15 godzin wyślesz? Jak przedszkole jest w porządku to zgodzą sie na 3 dni po 5 godzin wiec będziesz wtedy miała trochę czasu dla siebie i maluszka. Pamietam jak byłam z Szymkiem w ciąży (zastałam zaraz po ślubie) i mieszkaliśmy ze znajomymi, wydaliśmy duuuzo na wesele i nie było kasy na wkład własny. Musieliśmy sprzedać mieszkanie w Polsce i przeprowadzałam sie w 8 miesiącu z gigantycznym brzuchem [emoji23] na meble nas za bardzo nie było stać wiec kupiliśmy tanie używane i jakoś sie wszystko super ułożyło! A na początku ciąży panikowałam jak my to wszystko ogarniemy. Zobaczysz będzie dobrze [emoji8]

@Atina1905 Jak pisałam wyżej jakieś wyjście z sytuacji zawsze sie znajdzie! Przykro mi bardzo, ze musisz takie komentarze słyszeć w ciąży. Tulę!

Ninka86 u mnie sie zaczą 8 tydzień i huśtawka nastrojów sie unormowała trochę. Początek był strasznie emocjonalny [emoji28]

@Katharina85 i @KasiaKaty a suplementujecie magnez dziewczyny? Mi w poprzedniej ciąży życie uratował :)

@ForgetMeeNot o której dzisiaj wizyta? Cieszę sie, ze wyniki takie super!

Ja mam dzisiaj wizytę o 13.30 na usg i bardzo sie martwię. Miałam sen w nocy, ze ciąża se zatrzymała na 6 tygodniu ☹️ jednak pomino całego optymizmu trauma po poronieniu ostatnim daje o sobie znać....

Wizytę mam o 13.40 i miałam podobny sen. Obudziłam się o 4.30 i nie mogłam zadbam do 6. Trzymam kciuki zeby wszystko było ok. Napisz koniecznie po [emoji846]

Emilia S- powodzenia na badaniu, będzie dobrze! Dzidziuś sobie zdrowo w twoim brzuszku rośnie :)

ForgetMeeNot- jak u Ciebie, kiedy masz wizytę?

Strasznie mi przykro dla tych co muszą się martwić o reakcję rodziny na ciążę :( smutne to...

My obecnie mieszkamy na wynajmowanym ale cały czas szukamy coś dla siebie... U nas pytanie jest takie czy zostać w Niemczech czy wrócić do Polski. Dobrze nam tu jest ale tęsknię za resztą rodziny i w ogóle za Polską... co chwilę stawiamy sobie ultimatum jeszczę 5 lat i wracamy ale z 5 lat zrobiło się prawie 10... teraz jest i dziecko będzie drugie... mam nadzieję że uda nam się dokonać słusznego wyboru.

Wizytę mam o 13.40. Denerwuje się czy wszystko będzie ok. Dzisiaj wg OM zaczęłam 7 tydzień wiec chyba już powinnam zobaczyć zarodek i serduszko s śniło mi się, ze nic nie ma [emoji853]

reklama
Wizytę mam o 13.40 i miałam podobny sen. Obudziłam się o 4.30 i nie mogłam zadbam do 6. Trzymam kciuki zeby wszystko było ok. Napisz koniecznie po [emoji846]
Ty tez napisz koniecznie po, trzymam mocno kciuki!

Zazdraszczam Wam dziewczyny tych serduszek,które słyszałyscie. Ja to chyba dopiero po 12 tygodniu się uspokoję, o ile w ogóle.

Do góry