reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Mamy starszego rodzeństwa, informowałyście już swoje dzieciaczki o ciąży? Mój Mikołaj ma 20 miesięcy i obawiam się, że po pierwsze i tak nie będzie rozumieć o co chodzi, a po drugie będzie baaaardzo zazdrosny, jak na razie to tylko mama i mama i jak mama z tatą dadzą sobie buzi to musi wejść między nas i zacząć mnie całować, także ten ; )
Mój ma dopiero 14 miesięcy jak się dzidzia urodzi będzie miał niecałe 2 latka więc myślę że jak już będę miała pokaźny brzuszek to będę mu tłumaczyła że tam jest dzidzia i że będzie starszym braciszkiem choć niewiele z tego zrozumie... myślę że z czasem zrozumie :)

reklama
Rozumiem ze wyniki będą dziś? A dziś miałaś słabsze plamienie niż wczoraj? I w jakich dawkach bierzesz leki i kiedy?

Plamienie wyglada na chwile obecna dokładnie tak samo, czyli w nocy coś musi się dziać. Różnica jest taka, ze dzisiaj nie brzuch nie boli. A biore duphaston 3x1 po 10 mf i luteinę 100 dopochwowo 2x1... euthyrox 50 ale to rano przed jedzeniem. Jodid 200 raz dzinnie, kwas foliowy 5 mg i Femibion Natal 1 . Wszystko z zalecenie i pod kontrola lekarza i ginekologa i endokrynologa. Bronergon odstawiałam
Czekam teraz na wyniki

Wlansie to mnie martwi najbardziej. To plamienie po nocy [emoji853] musi mnie jutro przyjść. Nie widzę innej możliwości a jak nie to pojadę na IP

O której bierzesz leki? Może być tak, ze po nocy poziom progesteronu jest niewystarczający i stad te plamienia. Zatem pytanie: Czy bierzesz progesteron na noc?

OK już zdążyłaś odpisać. Dawka nie jest taka mała. A luteinę i duphaston bierzesz przed spaniem?

O której bierzesz leki? Może być tak, ze po nocy poziom progesteronu jest niewystarczający i stad te plamienia. Zatem pytanie: Czy bierzesz progesteron na noc?

OK już zdążyłaś odpisać. Dawka nie jest taka mała. A luteinę i duphaston bierzesz przed spaniem?

Staram się, zazwyczaj biore miedzy 21 a 22 i wczoraj od razu praktycznie zasnęłam.
Wiem, ze dawka nie jest mała dlatego to plamienie tak bardzo mnie martwi. Czekam na wyniki i zobaczymy. A mieniak na macicy ma znaczenie jeśli chodzi o krwawienie bo mam i mi się powiększył, ale gin powiedział, ze to normlane, ze w ciąży się powiększano będzie powiększał i ze jest w takim miejscu, ze neo będzie zagrażał ciąży ale już sama nie wiem [emoji853]

To czyli teoretycznie wszystko jest jak należy. Może dzisiejsze wyniki badan dadzą jakiś obraz tego co się dzieje w Twoim organizmie, choć pewnie więcej się dowiesz podczas badania. 3mam cały czas za Was kciuki :)

Hej dziewczyny mnie też pobolewa jajnik i delikatnie brzuch ale myślę że to normalne :) czuje się opuchnięta jak balon :(
ForgetMeeNot trzymam kciuki w pierwszej ciąży też długo plamiłam[emoji2] ale biegiem do lekarza [emoji8]

Caitlyn ja też mam tłuszczowy brzuszek więc prędko też nie będzie widać ciąży :)
Moja córcia ma 12 miesięcy i podejrzewam że też nie będzie rozumieć , na szczęście nie widzę w niej zazdrości i bardzo ciągnie ja do dzieci aczkolwiek może się jej odmienić[emoji3]

Ninka86 nie boisz się tak małej różnicy między dziećmi?[emoji3]

Staram się, zazwyczaj biore miedzy 21 a 22 i wczoraj od razu praktycznie zasnęłam.
Wiem, ze dawka nie jest mała dlatego to plamienie tak bardzo mnie martwi. Czekam na wyniki i zobaczymy. A mieniak na macicy ma znaczenie jeśli chodzi o krwawienie bo mam i mi się powiększył, ale gin powiedział, ze to normlane, ze w ciąży się powiększano będzie powiększał i ze jest w takim miejscu, ze neo będzie zagrażał ciąży ale już sama nie wiem [emoji853]

No pewnie, ze ma znaczenie! w normalnym układzie mogłabyś plamić - bez ciąży. Teraz w związku z tym ze poziom estrogenów wzrasta (ciąża) to ten może się szybko rozrastać. Może to być najbardziej prawdopodobna przyczyna Twojego plamienia.

@ForgetMeeNot Masz miesiniaka? To jest w takim razie zapewne przyczyna Twojego plamienia! Daj znac jak juz bedziesz miala wyniki, najwazniejsze, ze juz Cie brzuch nie boli!
@Caitlyn Nie zamierzam nic mowic przynajmniej do 12 tygodnia jak nie pozniej. Ja nie widze sensu mieszac im w glowach dopuki nie bede pewna.

reklama
Do góry