reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Ja regularnie czuję kopniaczki w pracy, bo siedzę przed komputerem :) na razie to takie przyjemne uczucie :D
Mam identycznie! Również czuje ruchy właściwe tylko w pracy, gdy siedzę przed komputerem! Może dlatego, że w domu w ciągłym biegu, podobnie jak ilona2701. W pracy mam ostatnio spokój, więc mogę wsłuchać się w swoje ciało.

A ja czekam z utęsknieniem na takie ruchy, ze będę miała pewność, ze to to [emoji846] teraz czasem mi się wydaje, ze to malutka jak mnie coś łaskocze od środka [emoji846]

hej, chciałabym was zapytać, jaka waszym zdaniem jest optymalna ilość ubranek, które powinno się kupić dla dziecka ? :)
Teb pierwszy rozmiar 54, to dosłownie po kilka sztuk body, półśpiochy, śpiochy czy pajacyki. Kolejny 62 to tak po 2 zmiany na każdy dzień tygodnia. Do tego dojdą wierzchnie, plus to co dostaniesz w prezencie i będzie aż za dużo. ;-)

reklama
hej, chciałabym was zapytać, jaka waszym zdaniem jest optymalna ilość ubranek, które powinno się kupić dla dziecka ? :)
W zasadzie to trudne pytanie. Na pewno jw., czyli rozmiaru 56 nie za dużo. Rozmiaru 68 też na starcie nie polecam kupować, bo raz: nie wiadomo, jak długie urośnie Ci bobo, dwa: nie wiadomo, czy wiosna będzie ciepła, czy zimna. Ja na samym początku używałam głównie pajacyków (najwygodniejsze są te z zatrzaskami na obu nogawkach) - mało wyjściowe :) ale najłatwiejsze w użyciu. Pod to body, a na wierzch na stópki skarpeteczki. Myślę, że minimum 7 sztuk, max 14. I tak trzeba często prać, bo tu kupka, tam ulanie.
Ale wiesz, trudno jest ograniczyć się do parunastu najpotrzebniejszych rzeczy, bo te ubranka są takie śliczne.

Do góry