reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Myślę, że takich środków ostrożności nie trzeba tłumaczyć. Ostatnio był tu jakiś pseudo-ginekolog. Całkiem możliwe, że różni dziwni ludzie z niezbyt jasnymi intencjami podczytują forum.

Jednak rozumiem, że nie każdy ma czas, żeby pisać codziennie / czytać. Może nie zawsze jest o czym pisać lub ktoś ma gorszy okres i nie ma nastroju na wypowiedzi. Zobaczymy jak wyjdzie. Mnie nie przeszkadza, że podczytują nas inne kobiety w ciąży, ale czubków bym tu raczej nie chciała. :D

reklama
Myślę, że takich środków ostrożności nie trzeba tłumaczyć. Ostatnio był tu jakiś pseudo-ginekolog. Całkiem możliwe, że różni dziwni ludzie z niezbyt jasnymi intencjami podczytują forum.

Jednak rozumiem, że nie każdy ma czas, żeby pisać codziennie / czytać. Może nie zawsze jest o czym pisać lub ktoś ma gorszy okres i nie ma nastroju na wypowiedzi. Zobaczymy jak wyjdzie. Mnie nie przeszkadza, że podczytują nas inne kobiety w ciąży, ale czubków bym tu raczej nie chciała. :D
Żadna z nas by nie chciała :D i to, że na otwartym nas ktoś podczytuje to też zupełnie mi nie przeszkadza. Nawet cieszę się, że może możemy komuś pomóc lub dzięki nam jakiejś kobiecie jest raźniej. Jednak zamknięty to trochę inna sprawa. I tam super jak będą te sprawdzone osoby :)
A to ile kto pisze zupełnie się ni liczy. Nie każdy ma kupe wolnego czasu.
I tak jak napisałaś to, że będzie nas mało np w niczym nie przeszkadza. Ważne żebyśmy dobrze się czuły w swoim towarzystwie.

I na zmakniętym zostaniemy. A kto będzie miał ochotę pisać na otwartym to nie ma przeciwskazań. Jednak co do wysyłania zaproszenia tak hop siup jak napisała @Caitlyn to chce rozwiać wątpliwości, że tak łatwo jednak nie będzie. Jeżeli utworzy się tu grupa dziewczyn, którą już trochę poznamy to na pewno chętnie je przygarniemy. Zobaczymy jak sprawy będą tu wyglądać, ale myślę, że rozegram to jak na styczniówkach i będę robić w danych terminach "nabór". Chce uniknąć martwych nicków i zwykłych ciekawskich. Bo wątek założyłyśmy po to by chronić naszą prywatność.
Obecnie do grupy zamkniętej ma dostęp duża liczba osób, ale po miesiącu będę usuwać osoby, które nie udzielały się wcale. I tak za każdym razem. Nie ważna jest liczba wpisów. Ale jakiekolwiek zainteresowanie. Napisanie samego jestem to trochę za mało by być z nami na zamkniętym gdzie poruszane są i mocno prywatne teamty. Dziękuję za uwagę :)
Bardzo słusznie!!!!

Mi się nie podoba opcja zamkniętego forum i "zasłużenia" na dodanie do niego po wpisach na forum otwartym. Nie wiem, czy zauważyłyście, po otwarciu grupy zamkniętej, forum otwarte umiera śmiercią naturalną. Wpisów jest znacznie mniej, a nie po to tu jesteśmy, żeby rozmawiać same ze sobą.... Poza tym mi zupełnie nie przeszkadza, że ktoś czyta nasze wpisy (nie mylić z obrażaniem nas, bo zapewne różne przypadki się zdarzają, ale chyba takie przypadki można blokować?). Każdy z nas jest anonimowy. Ja nie należę do grupy osób, często udzielających się na forach. Właściwe to moje pierwsze forum. Przyznam, że zaczęłam od czytania Waszych wpisów, chcąc zobaczyć, czy inne mamusię mają podobne rozterki. Dopiero po jakimś czasie zdecydowałam się na dołączenie. Po przeniesieniu się do forum zamkniętego, niedługo nowe mamusie nie będą miały czego czytać...

Mi się nie podoba opcja zamkniętego forum i "zasłużenia" na dodanie do niego po wpisach na forum otwartym. Nie wiem, czy zauważyłyście, po otwarciu grupy zamkniętej, forum otwarte umiera śmiercią naturalną. Wpisów jest znacznie mniej, a nie po to tu jesteśmy, żeby rozmawiać same ze sobą.... Poza tym mi zupełnie nie przeszkadza, że ktoś czyta nasze wpisy (nie mylić z obrażaniem nas, bo zapewne różne przypadki się zdarzają, ale chyba takie przypadki można blokować?). Każdy z nas jest anonimowy. Ja nie należę do grupy osób, często udzielających się na forach. Właściwe to moje pierwsze forum. Przyznam, że zaczęłam od czytania Waszych wpisów, chcąc zobaczyć, czy inne mamusię mają podobne rozterki. Dopiero po jakimś czasie zdecydowałam się na dołączenie. Po przeniesieniu się do forum zamkniętego, niedługo nowe mamusie nie będą miały czego czytać...
Ginger niektóre osoby piszą na forum o bardzo osobistych sprawach i od tego jest wątek zamknięty. Trzeba też zrozumieć, że śledzenie dwóch wątków jest trudne, dlatego pewnie te "stare" uczestniczki w większości przeniosą się na zamknięty. Natomiast nikt nie zabroni pisać na wątku otwartym i na pewno będzie on żył. Pojawiają się nowe osoby, poza tym może czytające mamy zaczną pisać. Ja sama późno znalazłam to forum - w 2 trym. i tylko dlatego, że coś mnie niepokoiło. Takich osób będzie więcej.

Rozumiem dziewczyny, którym zależy na zamkniętym forum czy fb. Nie każda z nas chce robić ze swojej ciąży i życia osobistego serial dla całego internetu.

Myślę, że nie masz się co martwić i forum wcale nie umrze. Dziewczyny zawsze chętnie służą radą i ciągle dołącza ktoś nowy. Więc jak zbierze się Was pare i trochę się poznamy to na pewno nikt nie będzie widział przeciwskazań byście i na zamknięty przeszły. A tymczasem będziemy się po prostu starać i tu coś napisać :)

Ja dziś o 18:40 mam wizytę. Ale pewnie bez usg. W sumie to idę tylko ze względu na wyniki moczu. Zobaczymy co tam mi wyjdzie.
Dosyć mocno też dziś ciągnie mnie brzuch i już sama nie wiem czy to macica może zaczyna się stawiać czy to od tego pęcherza [emoji848]

Myślę, że "cały internet" nie jest zainteresowany serialem o tej tematyce. Co więcej myślę, że osobie o złych intencjach nie będzie aż tak trudno dostać się do forum zamkniętego "starych uczestniczek"... Poza tym na forum od samego początku były poruszane bardzo osobiste sprawy. Co zmieniło się teraz (pytanie retoryczne)?
Z drugiej strony oczywiście rozumiem chęć oddzielenia się "starych" uczestniczek. Jak widać w swoim towarzystwie czujecie się najlepiej, więc miłych pogawędek dziewczyny i wszystkim życzę zdrowych maluchów!

Co zmieniło forum zamknięte? A no chociażby to, że dziewczyny mogą dodać na niego zdjęcie usg bez konieczności zamazywania swojego nazwiska. Podać nazwisko lekarza, do jakiego chodzą, miasto, w jakim ten lekarz jest. Dodać swoje zdjęcie bez skrępowania. Wcześniej wiele dziewczyn nie chciało nic o sobie ujawniać, bo nie czuły się komfortowo będąc aż takie publiczne.

Poza tym jest u nas na forum jeden przypadek, gdzie dziewczyna opowiadała, że się raz nacięła na takie forum. Wypowiadała się właśnie na publicznym wątku, pożaliła się na swoją rodzinę, a pech chciał, że jej szwagierka też zarejestrowała się na tym forum i ciągle śledziła o czym ona pisze, po czym wszystko przekazywała reszcie rodziny i był temat do plotek... Tego też myślę. że każda chce uniknąć.

Ja myślę, że wcale nie będzie tak łatwo osobom o złych intencjach dostać się do zamkniętego wątku. @karolina921 skrupulatnie pilnuje tego kto należy do wątku, nawet gdyby doszedł ktoś kto ma złe intencję, to co za problem się takiej osoby pozbyć.

Tak jak dziewczyny piszą, tu nie chodzi o to, że ma być jak najwięcej wiadomości. Nie chodzi o ilość, a o przekaz, jakość. Niech będzie nas mniej, ale zaufane grono. I nie chodzi o to, że jest nas te 20parę czy ile i że ma tyle zostać, bo myślę, że dziewczyny nie są zamknięte na nowe osoby. @11Ginger rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale jest ono niepotrzebne. Nikt nie powiedział, że grono jest już z góry ustalone, zamknięte i nikt nowy nie ma prawa dołączyć. Każdy ma równe szanse, ale musi po prostu pokazać, że jest godny zaufania. Musi to być ktoś kto nie zarejestrował się tylko po to żeby sobie czytać bez aktywnego udziału w życiu forum. Ja na swoim starym forum, które prowadzę od 2 lat, mialam sporo takich "podglądaczy", co to pisały tylko jak same coś chciały, na zasadzie "Ty mi doradź, ale ja mam gdzieś, że Ty też potrzebujesz porady". Myślę, że tego też dziewczyny chciałyby uniknąć.

Na pewno otwarty temat nie będzie już taki aktywny jak był, ale gdy któraś będzie potrzebować pomocy, porady, to na pewno znajdzie się ktoś kto odpowie, doradzi, nie zostawi tej osoby bez pomocy...

reklama
Do góry