reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Hihi to widzę,ze nie tylko mnie ponioslo:D Ciekawe czy ja wytrzymam do polowkowych i nic już nie kupię...

Apropo wózka proszę o radę doświadczone mamy:) Jeszcze nie kupuję ale powiedzcie... kupowanie 3w1 nie jest bez sensu? Nie lepiej kupić 2w1 a fotelik ten samochodowy kupic jakiś porządny? Poprawcie mnie jeśli się mylę :rolleyes:

Ja słyszałam wiele złych opinii na temat fotelików samochodowych w tych wózkach 3w1. Mam koleżankę, która mocno siedzi w temacie i twierdzi, że w razie wypadku z dziecka zostaje plama. Sama dopiero będę kupować fotelik po raz pierwszy, bo to moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia, ale już wiem, że co jak co ale na foteliku nie będę żałować - w końcu chodzi o zdrowie maluszka.
Najlepiej wybrać się do profesjonalnego sklepu koniecznie samochodem, żeby doradca mógł pod model samochodu dobrać fotelik.
No i zdecydowanie ja się skuszę na taki tyłem do kierunku jazdy - warto poczytać o tym :)

reklama
Ależ cisza na naszym forum. Fakt, sama rzadko się odzywam, ale ostatnio mam mało czasu i samopoczucie kiepskie, więc nie chcę smęcić. A wizytę mam dopiero 3.09 (od ostatniej to ponad 5 tygodni czekania), więc za szybko się nie uspokoję. :(
Spokojnie, wiem że przy takim czasie oczekiwana na wizytę można zwariować ale dzidzia sobie w tym czasie spokojnie pływa w twoim brzuszku :)

spokojnie zleci. Ja ostatni raz byłam 24.07. na prenatalnych i zleciało i teraz we wtorek idę na wizytę najgorsze te ostatnie dni czekania. I tak teraz jest super, bo kiedyś dostępność do badań usg była mniejsza a teraz każda z nas może zobaczyć swoje dziecko co najmniej kilka jak nie kilkanaście razy :) do 03 września już blisko. Potem pewnie niedługo połówkowe :) ja mam połówkowe juz 17.09. Ale liczę na to że jednak może w przyszłym tygodniu dowiemy się jaka płeć, bo teraz nie wiemy. p
Podejrzenie że może dziewczynka

Ja tez mam we wtorek wizytę i po cichu liczę na to, ze może się dowiemy czy dziewczynka czy chłopak [emoji846] i faktycznie im bliżej wizyty, tym częściej pojawiają się myśli czy wszystko z maluchem ok [emoji846]

Miłego dnia dziewczyny [emoji846]

Ja tez mam we wtorek wizytę i po cichu liczę na to, ze może się dowiemy czy dziewczynka czy chłopak [emoji846] i faktycznie im bliżej wizyty, tym częściej pojawiają się myśli czy wszystko z maluchem ok [emoji846]

Miłego dnia dziewczyny [emoji846]
Ja mam wizytę w czwartek i też się denerwuje. Liczę, ze poznam już płeć na 100% :) polowkowe mam 03.10 :)

@Łucja_Masz rację, na fotelikach samochodowych nie należy oszczędzać. Trzeba sprawdzać opinie na temat bezpieczeństwa i atesty (chociażby ten nieszczęsny ADAC, o którym różnie piszą, ale jednak), a w następnej kolejności na cenę. Kolejny fotelik kupowaliśmy w sklepie z przymiarką i właśnie RWF (te pierwsze foteliki-nosidełka wszystkie są tyłem do kierunku jazdy) i polecam taki sposób kupowania, jeśli tylko macie dostępny.

To prawda, dziewczyny, że nie ma co się bez powodu denerwować i zwykle się tego trzymam, ale jak pojawiają się jakieś nowe, nieznane mi z pierwszej ciąży objawy, to się zaczynam zastanawiać... Ech...
No właśnie muszę się umówić na połówkowe, żeby zdążyć w tygodniu 20+. A u Was który to będzie tydzień?

Hej dziewczyny :) co do tych fotelików to mam pytanie. Ponieważ podoba mi się bardzo opcją umieszczania fotelika/nosidełka na stelażu np. na zakupy w galerii czy markecie, dlatego myślałam o opcji 3w1. Jednak wiadomo,chciałabym kupić dobry fotelik samochodowy, bezpieczny. Czy one mają uniwersalne przypięcia? Czy jak kupie wózek 2w1 to dobiorę do tego stelaża fotelik dobrej jakości?

reklama
Hej dziewczyny :) co do tych fotelików to mam pytanie. Ponieważ podoba mi się bardzo opcją umieszczania fotelika/nosidełka na stelażu np. na zakupy w galerii czy markecie, dlatego myślałam o opcji 3w1. Jednak wiadomo,chciałabym kupić dobry fotelik samochodowy, bezpieczny. Czy one mają uniwersalne przypięcia? Czy jak kupie wózek 2w1 to dobiorę do tego stelaża fotelik dobrej jakości?
My mamy taki 3 w 1 z fotelikiem do, którego są adaptery do stelaża wózka. Fotelik jest bezpieczny, a da się bez problemu dopasować do wózka za pomocą adapterow :)

Do góry