reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Hihi to widzę,ze nie tylko mnie ponioslo:D Ciekawe czy ja wytrzymam do polowkowych i nic już nie kupię...

Apropo wózka proszę o radę doświadczone mamy:) Jeszcze nie kupuję ale powiedzcie... kupowanie 3w1 nie jest bez sensu? Nie lepiej kupić 2w1 a fotelik ten samochodowy kupic jakiś porządny? Poprawcie mnie jeśli się mylę :rolleyes:

Ja słyszałam wiele złych opinii na temat fotelików samochodowych w tych wózkach 3w1. Mam koleżankę, która mocno siedzi w temacie i twierdzi, że w razie wypadku z dziecka zostaje plama. Sama dopiero będę kupować fotelik po raz pierwszy, bo to moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia, ale już wiem, że co jak co ale na foteliku nie będę żałować - w końcu chodzi o zdrowie maluszka.
Najlepiej wybrać się do profesjonalnego sklepu koniecznie samochodem, żeby doradca mógł pod model samochodu dobrać fotelik.
No i zdecydowanie ja się skuszę na taki tyłem do kierunku jazdy - warto poczytać o tym :)

reklama
Ależ cisza na naszym forum. Fakt, sama rzadko się odzywam, ale ostatnio mam mało czasu i samopoczucie kiepskie, więc nie chcę smęcić. A wizytę mam dopiero 3.09 (od ostatniej to ponad 5 tygodni czekania), więc za szybko się nie uspokoję. :(
Spokojnie, wiem że przy takim czasie oczekiwana na wizytę można zwariować ale dzidzia sobie w tym czasie spokojnie pływa w twoim brzuszku :)

spokojnie zleci. Ja ostatni raz byłam 24.07. na prenatalnych i zleciało i teraz we wtorek idę na wizytę najgorsze te ostatnie dni czekania. I tak teraz jest super, bo kiedyś dostępność do badań usg była mniejsza a teraz każda z nas może zobaczyć swoje dziecko co najmniej kilka jak nie kilkanaście razy :) do 03 września już blisko. Potem pewnie niedługo połówkowe :) ja mam połówkowe juz 17.09. Ale liczę na to że jednak może w przyszłym tygodniu dowiemy się jaka płeć, bo teraz nie wiemy. p
Podejrzenie że może dziewczynka

Ja tez mam we wtorek wizytę i po cichu liczę na to, ze może się dowiemy czy dziewczynka czy chłopak [emoji846] i faktycznie im bliżej wizyty, tym częściej pojawiają się myśli czy wszystko z maluchem ok [emoji846]

Miłego dnia dziewczyny [emoji846]

Ja tez mam we wtorek wizytę i po cichu liczę na to, ze może się dowiemy czy dziewczynka czy chłopak [emoji846] i faktycznie im bliżej wizyty, tym częściej pojawiają się myśli czy wszystko z maluchem ok [emoji846]

Miłego dnia dziewczyny [emoji846]
Ja mam wizytę w czwartek i też się denerwuje. Liczę, ze poznam już płeć na 100% :) polowkowe mam 03.10 :)

@Łucja_Masz rację, na fotelikach samochodowych nie należy oszczędzać. Trzeba sprawdzać opinie na temat bezpieczeństwa i atesty (chociażby ten nieszczęsny ADAC, o którym różnie piszą, ale jednak), a w następnej kolejności na cenę. Kolejny fotelik kupowaliśmy w sklepie z przymiarką i właśnie RWF (te pierwsze foteliki-nosidełka wszystkie są tyłem do kierunku jazdy) i polecam taki sposób kupowania, jeśli tylko macie dostępny.

To prawda, dziewczyny, że nie ma co się bez powodu denerwować i zwykle się tego trzymam, ale jak pojawiają się jakieś nowe, nieznane mi z pierwszej ciąży objawy, to się zaczynam zastanawiać... Ech...
No właśnie muszę się umówić na połówkowe, żeby zdążyć w tygodniu 20+. A u Was który to będzie tydzień?

Hej dziewczyny :) co do tych fotelików to mam pytanie. Ponieważ podoba mi się bardzo opcją umieszczania fotelika/nosidełka na stelażu np. na zakupy w galerii czy markecie, dlatego myślałam o opcji 3w1. Jednak wiadomo,chciałabym kupić dobry fotelik samochodowy, bezpieczny. Czy one mają uniwersalne przypięcia? Czy jak kupie wózek 2w1 to dobiorę do tego stelaża fotelik dobrej jakości?

reklama
Hej dziewczyny :) co do tych fotelików to mam pytanie. Ponieważ podoba mi się bardzo opcją umieszczania fotelika/nosidełka na stelażu np. na zakupy w galerii czy markecie, dlatego myślałam o opcji 3w1. Jednak wiadomo,chciałabym kupić dobry fotelik samochodowy, bezpieczny. Czy one mają uniwersalne przypięcia? Czy jak kupie wózek 2w1 to dobiorę do tego stelaża fotelik dobrej jakości?
My mamy taki 3 w 1 z fotelikiem do, którego są adaptery do stelaża wózka. Fotelik jest bezpieczny, a da się bez problemu dopasować do wózka za pomocą adapterow :)

Do góry