reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@ForgetMeeNot z opóźnieniem ale szczere gratulacje wyników genetycznego!! Śledziłam od Wtorku i czekałam na Twój wpis! Jak sie czujesz? Ja przy pierwszym tez czułam, se będzie chłopak i sie nie zawiodłam. A w tej ciąży nie miałam żadnego przeczucia, wyglądam niemal tak samo tylko mdłości miałam i będzie dziewczynka :)

@Megi86 Kochana kiedy Ty wizytujesz?! Dali Ci w końcu te wyniki czy trzeba do Pentagonu z Tobą podjechać? [emoji23][emoji8]

Caitlyn gratulacje genetycznego :) coś nie widzę Twojego Bobo bo zdjęcie mi zniknęło :(

@karolina921 ja też sie czuje nie za ciekawie :( jeszcze jak jesteśmy nad jeziorem to jest znośnie, a tak to ciagle czuje sie spocona i oddech mi sie spłyca :( nie przejmuj sie śmieciowym jedzeniem, przez pare dni kogo nie zabije. A jak sypiasz?

@Semifreddo Kochana udanego urlopu, ślubu i samych cudowności na nowej drodze życia [emoji8][emoji574]️

@raz_dwa_trzy możesz pisać na FB spokojnie to grupa zamknięta? Pamietam ze Ty masz dzisiaj wizytę? Coś mi przemknęło o słabym samopoczuciu na początku tygodnia, lepiej teraz??

Co do FB to ja zamierzam pisać tutaj a tam wstawiać zdjęcia. Narazie wolałabym tez zamknięty tu u Nas nas BB bo jednak, nie chce abyśmy wszystkie zniknęły na FB...

Dziewczyny jak sobie radzić z tym upałem, wczoraj dziecko mi półtorej godziny zasypialo bo choć okna otwarte to taki zaduch ze byliśmy mokrzy [emoji30] u mnie dziś równo 14 tydzień wiec zaczyna lecieć 15 jak to kiedy to?!?!

Miłego dnia dziewuszki, my sie szykujemy do Ostródy na weekend...

Udanego weekendu! Odpocznij ile się da [emoji4] co do mojego spania ogólnie nie byłoby problemu już, ale przez tą pogodę u nas wszystko stoi na głowie. Dzieciaki chodzą spać koło 23 zasypiają do północy. Sprzątam dopiero jak one usną i też wtedy w domu zaczyna dopiero robić się znośnie. Ale jestem wykończona. Pogodą, brakiem rutyny, swoim samopoczuciem. Pociesza się, że niedługo ma się ochlodzic. Oby jak najszybciej!

reklama
@gaya11 - idziemy razem 13 :) - ja mam na 16:30 - Jezu jak ja bym chciała taka burze, ledwo żyje :(

@karolina921 - 28st to i tak nie źle. Ja mam w mieszkaniu 32st i jedwo żyjemy. Do tego mój Mały dostał gorączki - ponad 39st :( - ale już walczymy ze zbiciem. Masakra kiedy te pieprzone upaly się skończą.

@skowronki - super że z dzidzia ok, ja też już się nie mogę doczekac kiedy zobaczę jak dzidziuś się rusza :) co do terminu prenatalnego to myślę że jest ok bo ja termin mam na 16.02 a prenatalne 13.08 :p

@paulina_90 - my o niedomykalnosci dowiedzieliśmy się jak mały chyba miał 3miesiace i to tylko dlatego że mieliśmy wspaniałego pediatra który robił kardiologia dziecięca i on wykrył szmery.no powiem Ci ze to był szok, ja okropnie się bałam. Najpierw nam mówili że to zastawka dwuplatkowa a potem się okazało że ma niedomykalnosc ale maleńka i od tego czasu jest ok tzn nic się nie powiększa. Ale mówiono nam że to może się naprawić no ale niestety u nas się nie naprawiło :( najważniejsze żeby się nie pogłębialo.ale Mały jest tak zywym dzieckiem że w życiu byś nie powiedziała że coś mu jest ;p

@Emilia S tak, tak, wiem,że jak zamknięta to nie będzie widać postów,ale ja się zastanawiam,czy znajomi będą widzieli,że należę do grupy luty 2019 z dzidziulkiem pięknym w tle :D
Mam prenatalne 13.08, ale właśnie przez wtorkowe stresy umówiłam się spontanicznie na wizytę na dzisiaj. Tak jak pisałam, mam ubezpieczenie Allianz i dobrych lekarzy,do których idę za darmo ale prywatnie :) ciągle się zastanawiam czy iść, wizyta na 16:30. Dzisiaj znalazłam tętno dzidzi, uspokaja mnie :)

Hej kobietki,

odnośnie pisania, to ja wiem, że albo forum umrze, albo fb w moim wydaniu, cholerka nie umiem tak na dwa fronty..

Byliśmy 5 dni nad morzem, w ciągu 4 dni przeszliśmy z dziećmi 35 km:D:D:D masakra:D

ja dojechałam do domu, jejku jaki skwar wszędzie, generalnie lubię upał, ale z dziećmi to ciężko bo nigdzie za bardzo nie da się iść bo się człowiek z rana gotuje:)może popołudniu, a teraz pozaliczam z nimi sklepy, bo mój mąż kończy dzisiaj 35 lat:D muszę coś ogarnąć, jak zwykle na ostatnią chwilę, ale marzy mu się taki profesjonalnhy krokomierz, tętnomierz w jednym, bo on z tych kochających bieganie:)

Ewela821 ja ostatnio też mam takie akcje, już noszę przy sobie coś słodkiego i od razu sruuu do buzi...

Semiffredo wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, potem już nie ogarnę, niech ta droga będzie prosta, ale jednocześnie inspirująca, motywująca:)

Karolina921 ja w tej ciąży jeszcze nie czuję motylków, pewnie przez łożysko:):)

ForgetMe Not ja dzisiaj muszę coś dla dzieci ogarnąć, więc centralnie okna na ful, wyciąg na ful, i chyba jeszcze ogarnę jakiś wiatrak:D:D:D

Raz Dwa Trzy kciuki za usg

CAitlyn sliczny widok

Odnośnie widzenia grupy, jeżeli jest tajna to nikt nie widzi:)

Ja póki co zostaje tu. Mam Facebooka ale wolę skupić się na jednym :)
I nas upał okropny, a podobno idą jeszcze większe upały do 40 stopni :/
Póki co leżę codziennie do 15 a później coś tam dreptam delikatnie i czekam jak na zbawienie na prenatalne...

Ja póki co zostaje tu. Mam Facebooka ale wolę skupić się na jednym :)
I nas upał okropny, a podobno idą jeszcze większe upały do 40 stopni :/
Póki co leżę codziennie do 15 a później coś tam dreptam delikatnie i czekam jak na zbawienie na prenatalne...
No nie mów jeszcze gorzej?

U mnie też już pogoda się zmieniła i w czwartek za tydzień ma być po 34 stopnie [emoji31]
A miało być chłodniej od dziś, najpóźniej od poniedziałku [emoji53]

U nas w czwartek ma być 35 stopni [emoji33] na szczęście w niedzielę wyjeżdżamy na tydzień w Tatry :D tam ma być max 26 stopni i do tego burze. Odpoczniemy od tych upałów. Może uda się wjechać na Gubalowke i Kasprowy Wierch :)

Ja myślałam, że mam ciepło w domu, bo mam 25 stopni, ale widzę, że niektóre mają gorzej. W nocy mamy okna otwarte do szeroka, ale to nic nie daje. Was też tak bardzo męczą mdłości przy tych upalach?

reklama
U nas w czwartek ma być 35 stopni [emoji33] na szczęście w niedzielę wyjeżdżamy na tydzień w Tatry :D tam ma być max 26 stopni i do tego burze. Odpoczniemy od tych upałów. Może uda się wjechać na Gubalowke i Kasprowy Wierch :)

Ja myślałam, że mam ciepło w domu, bo mam 25 stopni, ale widzę, że niektóre mają gorzej. W nocy mamy okna otwarte do szeroka, ale to nic nie daje. Was też tak bardzo męczą mdłości przy tych upalach?
U mnie w mieszkaniu 28-29 stopni..
Chcielismy kupic wentylator ale nigdzie nie maja [emoji20]
Mdlosci mnie nie mecza, ale ciagle mi slabo, kreci mi sie w glowie, robi ciemno przed oczami jak chwile postoje, nie moge umyc naczyn ani zrobic obiadu bez przerw co kilka minut [emoji20]

Do góry