reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Bedzie dobrze :) Nie sprawdzaj co chwile i nic nie szukaj, bo ja juz czytalam najdziwniejsze historie... tyle, ze ja tego nie bralam do siebie :) Odpoczywaj! :)
Ja jestem trochę przeczulona bo po poprzednim poronieniu bardzo ciężko było mi się pozbierać, chyba nie jestem zbyt silna psychicznie, i teraz każda drobnostka mnie przeraża [emoji14]

reklama
Hej czytam na biezaco chodź dużo tego mało pisze bo pochlonal mnie ogrodek corka jeszcze ten tydzień muszę ja wozić do przedszkola 20km ale to już końcówka. W między czasie miałam 2 razy zimno na ustach i katar podejrzewam że klimatyzacja bo u nas takie upały. Jak wy pisalyscie o złej pogodzie to u nas było ciągle upalnie. Ten tydzień jest rekordowym w pt ma być 37 w cieniu także ciężko funkcjonować dziś 32 jutro i w czw 34st. Mam jutro wizyte bardzo się stresuje A przecież ostatnio zemdlalam więc martwię się jeszcze bardziej zauwazylam że tak bardzo przeszkadzało mi usg dopochwowe I to spowodowało że słabo mi było dlaczego martwię się bo myślę że znów takie będzie i niewiem czy teraz nie będą prenatalne bo lekarka powiedziała że jest na urlopie i że ktoś inny mnie przyjmie ale przecież jestem już chyba w 12tyg albo i 13 już sama niewiem bo miesiączka 1 maj ostatnia A dziecko wg usg tydzień młodsze to niewiem ktora mam brać pod uwagę datę i który tydzień. Wpisane mam w paszport ciazowy termin 8.02. Może ktoś podpowie? No więc trzymajcie kciuki jutro i obym wkoncu krew oddała bo ostatnio jej nie było więc nie mam badań nadal żadnych z wyjatkiem wcześniejszej ciazy.czy powinnam robić dodatkowo taxoplasmoze I zytomegalie bo w pierwszej ciazy były wyniki ok A kontaktu ani zwierzat nie mam czy jest sens płacić?muszę tez płacić za streptokokken grupy B ale co to muszę chyba poczytać ja też zielona jestem.

@Katrina1993 moim zdaniem powinnaś byc ostrożna i trochę odpocząć. Mozliwe,że takie plamienia są od np.nadżerki ja tak miałam w poprzedniej ciazy. Oczywiście jeśli plamienie się nasili lub dojdą inne dolegliwości to musisz to skonsultować w szpitalu lub u lekarza. Ktoś wcześniej napisał,że właśnie w tym 12 tyg może występowac plamienie przez implantację łożyska czy jakoś tak..nie mogę znaleźć. Będzie dobrze skoro wczoraj rowniez po plamieniu z maleństwem było wszystko ok.

@Katrina1993 moim zdaniem powinnaś byc ostrożna i trochę odpocząć. Mozliwe,że takie plamienia są od np.nadżerki ja tak miałam w poprzedniej ciazy. Oczywiście jeśli plamienie się nasili lub dojdą inne dolegliwości to musisz to skonsultować w szpitalu lub u lekarza. Ktoś wcześniej napisał,że właśnie w tym 12 tyg może występowac plamienie przez implantację łożyska czy jakoś tak..nie mogę znaleźć. Będzie dobrze skoro wczoraj rowniez po plamieniu z maleństwem było wszystko ok.
Napewno będę się teraz oszczędzać, oby tak było że nic do tego plamienia nie dojdzie więcej i będzie dalej wszystko dobrze [emoji4]

@Katrina1993 myślę, że to może być na tle hormonalnym. Powoli funkcje przejmuje łożysko i stąd mogą być plamienia lekkie. Jeżeli nie ma skurczy ni żywej krwi to się nie denerwuj, odpoczywaj i powinno być dobrze [emoji4]
@Emilia S dziękuję! Ja niestety mam coraz więcej wątpliwości i ogólnie to zaczynam żałować, że zdecydowałam się na ten test [emoji850]
Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące brzuchatki [emoji4]
I widziałam, że były pomyślne wieści to też bardzo gratuluję [emoji6]

PS. Co robicie na obiadek bo ja sama. Nie wiem co bym zjadła to może mnie natchniecie [emoji3][emoji39]

@Oleczka331 ja mam termin na 10.02 , ostatnia miesiaczka 6 maj, tylko ja mam termin jak narazie dokładnie ten sam z OM jak i z USG, ale myślę że tygodnie powinnaś liczyć według miesiączki :-)

@Katrina1993 myślę, że to może być na tle hormonalnym. Powoli funkcje przejmuje łożysko i stąd mogą być plamienia lekkie. Jeżeli nie ma skurczy ni żywej krwi to się nie denerwuj, odpoczywaj i powinno być dobrze [emoji4]
@Emilia S dziękuję! Ja niestety mam coraz więcej wątpliwości i ogólnie to zaczynam żałować, że zdecydowałam się na ten test [emoji850]
Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące brzuchatki [emoji4]
I widziałam, że były pomyślne wieści to też bardzo gratuluję [emoji6]

PS. Co robicie na obiadek bo ja sama. Nie wiem co bym zjadła to może mnie natchniecie [emoji3][emoji39]
Oby tak było [emoji4]
Ja zrobiłam dziś Leczo [emoji6]

Hej czytam na biezaco chodź dużo tego mało pisze bo pochlonal mnie ogrodek corka jeszcze ten tydzień muszę ja wozić do przedszkola 20km ale to już końcówka. W między czasie miałam 2 razy zimno na ustach i katar podejrzewam że klimatyzacja bo u nas takie upały. Jak wy pisalyscie o złej pogodzie to u nas było ciągle upalnie. Ten tydzień jest rekordowym w pt ma być 37 w cieniu także ciężko funkcjonować dziś 32 jutro i w czw 34st. Mam jutro wizyte bardzo się stresuje A przecież ostatnio zemdlalam więc martwię się jeszcze bardziej zauwazylam że tak bardzo przeszkadzało mi usg dopochwowe I to spowodowało że słabo mi było dlaczego martwię się bo myślę że znów takie będzie i niewiem czy teraz nie będą prenatalne bo lekarka powiedziała że jest na urlopie i że ktoś inny mnie przyjmie ale przecież jestem już chyba w 12tyg albo i 13 już sama niewiem bo miesiączka 1 maj ostatnia A dziecko wg usg tydzień młodsze to niewiem ktora mam brać pod uwagę datę i który tydzień. Wpisane mam w paszport ciazowy termin 8.02. Może ktoś podpowie? No więc trzymajcie kciuki jutro i obym wkoncu krew oddała bo ostatnio jej nie było więc nie mam badań nadal żadnych z wyjatkiem wcześniejszej ciazy.czy powinnam robić dodatkowo taxoplasmoze I zytomegalie bo w pierwszej ciazy były wyniki ok A kontaktu ani zwierzat nie mam czy jest sens płacić?muszę tez płacić za streptokokken grupy B ale co to muszę chyba poczytać ja też zielona jestem.
Mój lekarz kazał mi sprawdzić czy w ostatniej ciąży miałam wyniki toksoplazmozy i jesli tak to nie robimy. Nie miałam więc zrobiłam a cytomegalii nie kazał robić bo stwierdził,że tego i tak się nie leczy więc dla samej informacji nie warto. Zdziwiłam się trochę no ale..on jest lekarzem więc go posłuchałam i nie robilam. Oczywiście jutro kciuki zaciśnięte. Skoro 1 maja miałaś @ to dziś wypada Ci 12 tydzień ,myślę że to bedzie badanie prenatalne.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy może któraś z Was miała w poprzedniej ciąży lub teraz zgrubienie pod pachą? Mi coś wyskoczyło i genekolog stwierdził,że to nie węzeł chłonny ale nie do końca mnie uspokoił. Nie wiem czy iść do rodzinnego po skierowanie na USG czy dać sobie spokój. Gdzieś wyczytałam ,że to możliwe w ciąży i po porodzie niby zniknie ,że możliwe że to przez hormony lub gruczoł mleczny- zdziwiłam się ,że pod pachą no ale niby tak może być. Ale to informacje od wujka google i sama nie wiem czy iść do lekarza czy odpuścić. Może wiecie coś więcej?

Do góry