reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziekuje kochane - zreszta jak zwykle - za mile slowa i łapki :)

Sumer: Wasze Malenstwa - bynajmniej na razie sa wieksze od mojego - i sadze ze stad przesuniecie terminu na 20(...) styczen. U mnie za kazdym razem na wizycie wychodzi - wg CRL - ten sam wiek ciazy z OM i USG i termin na 30.01 :) Chyba Wasze Dzieciatka beda pierwsze :p Hmm a czy Malwina nie jest w 12+6 (dzis juz w 13+0)? :) I chyba ktos jeszcze ma ciutke starsze Malenstwo... hmmm :) ps. Ktory to serek? Ja juz mam dosc listerii :/ Ehhh..

Karola: Trzymam kciuki za wynik. Czasem zmiany w zyciu sie przydaja i ta z pewnoscia wyjdzie na lepsze! :)

Carmelek: USG mialam w czw. i tego samego dnia pobierana krew. W invicta (Gdansk) na opis lekarza czeka sie ok 7-14 dni (tak jest w 'umowie') tyle, ze moj lekarz jest ponoc 'najszybszy' i podejrzewam, ze gdyby nie weekend to opis mialabym na 3 dzien od USG (tu sobota), bo wyniki pappa jest juz na drugi dzien po pobraniu :)
3mam jutro za Ciebie kciuki! Bedzie dobrze i sie nie stresuj, bo przez to mozna podwyzszyc tetno plodu (wyjdzie zawyzony parametr), ktory zostanie wpisany do programu oceny ryzyka (!)
Tak jak napisala Sumer: lekarz pyta o aktualna wage oraz czy masz nadcisnienie, cukrzyce, czy w rodzinie byly przypadki chorob genetycznych, ile razy bylas w ciazy (trzeba wliczyc w to ew. poronienia), date urodzenia i bylo jeszcze kilka pytan :)

Edit: UWAGA UWAGA UWAGA moja 'ulubiona' listeria znowu w akcji:
Produkt – „Twaróg sernikowy
Opakowanie – 0.5 kg i 1 kg
Producent – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku
Numer partii: 2907185
Termin przydatności do spożycia: 29.07.2018

Dziekujemy Sumer za czujnosc :)

Ostatnia edycja:
reklama
Obudziła mnie krew z nosa i siedzę w łazience. W poprzedniej ciąży przez 2 tyg codziennie z rana kapało mi z nosa z osłabienia.

Wczoraj patrzyłam na twaróg i intuicyjnie chyba mnie od niego odrzuciło. :)

Megi86 i Sumergosum to gratulacje!

Karolina921 jesteśmy na tym samym etapie ciąży, nie przejmuj się haha, u mnie dzisiaj 10tc+1,2dc ^^ Cieszę się, że przełożyłam dzisiejszą wizytę na przyszły tydzień.

Hej dziewczyny !
Witam wszystkie Mamusie które dolączyły [emoji4]
Długo się nie odzywałam ale tyle się działo że nie miałam jak tu zajrzeć, dziś nadrobilam i postaram się częściej zaglądać.. Ostatnie pare dni zleciało tak szybko że nawet się nie obejrzałam. Wczoraj z rana miałam małe plamienie, trochę spanikowałam, ale o 16 przyjął mnie lekarz i na szczęście wszystko w porządku, na USG mój Maluszek wiercił się z boku na bok i machał nawet [emoji173] dziś 11t 2d [emoji4]

Nie dopisuję się do wielu tematów, nie dlatego że nie chcę, ale bo to moja pierwsza ciąża, (nie licząc poronienia), nie mam tylu doświadczeń co Wy, na temat wielu badań o których mówicie nie mam pojęcia, i nie mam ich też w planach wogole albo jeszcze [emoji6]
Ale czytam Was wszystkie uważnie [emoji6]
Miłego dnia ! [emoji7]

@Megi86 super wiadomość! Można odetchnąc :) wspaniale.
@sumergosum gratulacje!! Zazdraszczam dziewczyny,że macie to już za sobą.
@Katrina1993 mam takie same doświadczenia jak Ty, dlatego tez jeszcze czekam na opinie mojego lekarza na temat tych wszystkich badan, bo ja to myślałam,że prenatalne to po prostu USG. A później zacznę czytać więcej, zobaczymy co zasugeruje.

@Megi86 super wiadomość! Można odetchnąc :) wspaniale.
@sumergosum gratulacje!! Zazdraszczam dziewczyny,że macie to już za sobą.
@Katrina1993 mam takie same doświadczenia jak Ty, dlatego tez jeszcze czekam na opinie mojego lekarza na temat tych wszystkich badan, bo ja to myślałam,że prenatalne to po prostu USG. A później zacznę czytać więcej, zobaczymy co zasugeruje.
Ja 8 sierpnia mam USG genetyczne, i sie zastanawiam czy to to samo co prenatalne ;-)

@Megi86 YAY [emoji322][emoji322] cudownie Kochana!!!! Dałaś radę zasnąć po tych wiadomościach?? Dziękuje za wytłumaczenie odnośnie tygodni, będę sie nadal trzymała liczenia tak jak do tej pory.

@sumergosum witamy!! Rozgosc sie i czuj kask u siebie :) gratuluje wyników genetycznego, teraz nic jak tylko sie zrelaksować i cieszyć ciąża :)

@karolina921 a wiesz, ze i ja myśle o Twoich wynikach i mamdo nich bardzo dobre przeczucie w końcu tk dziecko to cud :) i wiem jak dla mnie ciągną sie zeszły tydzień i jak do tej pory to był najcięższy tydzień mojej ciąży...

@Katarina1993 tak to to samo badanie :) powodzenia i trzymamy kciuki.

Ja pije właśnie kawe i lecę do pracy, dziś o 13:00 mamy państwowe usg genetyczne. Ale z racji wyników NIPT-u i usg półtora tyg temu staram sie nie stresować. Choć te usg ostatnio trwało może 5 minut to jednak powiedziała, ze nic niepokojącego nie widzi. Mimo wszystko wiem, ze te będzie bardzo dokładne i boje się ze znajdzie jakieś inne nieprawidłowości. Nie wiem jak Wy, ale ja to najchętniej przeniosłabym sie w czasie do końca stycznia bo jednak ciąża to nie taki stan błogosławiony ;)

Miłego dnia!!

To u mnie dopiero 9t4d ale mi totalnie się nie spieszy. Z córką chciałam mieć dzidziusia juz od razu, ale dala mi tak popalić ze teraz na spokojnie.
Brzuszek mam już tak duży, że ciężko go ukryć niestety, a nie chce żeby wszyscy wiedzieli. Ja mam genetycznie 7 sierpnia i stresuje się. Niby obciążeni nie jesteśmy, ale ja z natury jestem panikara

reklama
U mnie dzisiaj 9t7d... No i właśnie. To już 10tydzień się zaczął, czy skończył, czy jak :D nie ogarniam tego. Różne aplikacje,różnie pokazują. Ostatnią miesiączkę zaczynałam w środę i wiem,że w każdą środę zaczynam nowy tydzień.

Do góry