reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziekuje kochane - zreszta jak zwykle - za mile slowa i łapki :)

Sumer: Wasze Malenstwa - bynajmniej na razie sa wieksze od mojego - i sadze ze stad przesuniecie terminu na 20(...) styczen. U mnie za kazdym razem na wizycie wychodzi - wg CRL - ten sam wiek ciazy z OM i USG i termin na 30.01 :) Chyba Wasze Dzieciatka beda pierwsze :p Hmm a czy Malwina nie jest w 12+6 (dzis juz w 13+0)? :) I chyba ktos jeszcze ma ciutke starsze Malenstwo... hmmm :) ps. Ktory to serek? Ja juz mam dosc listerii :/ Ehhh..

Karola: Trzymam kciuki za wynik. Czasem zmiany w zyciu sie przydaja i ta z pewnoscia wyjdzie na lepsze! :)

Carmelek: USG mialam w czw. i tego samego dnia pobierana krew. W invicta (Gdansk) na opis lekarza czeka sie ok 7-14 dni (tak jest w 'umowie') tyle, ze moj lekarz jest ponoc 'najszybszy' i podejrzewam, ze gdyby nie weekend to opis mialabym na 3 dzien od USG (tu sobota), bo wyniki pappa jest juz na drugi dzien po pobraniu :)
3mam jutro za Ciebie kciuki! Bedzie dobrze i sie nie stresuj, bo przez to mozna podwyzszyc tetno plodu (wyjdzie zawyzony parametr), ktory zostanie wpisany do programu oceny ryzyka (!)
Tak jak napisala Sumer: lekarz pyta o aktualna wage oraz czy masz nadcisnienie, cukrzyce, czy w rodzinie byly przypadki chorob genetycznych, ile razy bylas w ciazy (trzeba wliczyc w to ew. poronienia), date urodzenia i bylo jeszcze kilka pytan :)

Edit: UWAGA UWAGA UWAGA moja 'ulubiona' listeria znowu w akcji:
Produkt – „Twaróg sernikowy
Opakowanie – 0.5 kg i 1 kg
Producent – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku
Numer partii: 2907185
Termin przydatności do spożycia: 29.07.2018

Dziekujemy Sumer za czujnosc :)

Ostatnia edycja:
reklama
Obudziła mnie krew z nosa i siedzę w łazience. W poprzedniej ciąży przez 2 tyg codziennie z rana kapało mi z nosa z osłabienia.

Wczoraj patrzyłam na twaróg i intuicyjnie chyba mnie od niego odrzuciło. :)

Megi86 i Sumergosum to gratulacje!

Karolina921 jesteśmy na tym samym etapie ciąży, nie przejmuj się haha, u mnie dzisiaj 10tc+1,2dc ^^ Cieszę się, że przełożyłam dzisiejszą wizytę na przyszły tydzień.

Hej dziewczyny !
Witam wszystkie Mamusie które dolączyły [emoji4]
Długo się nie odzywałam ale tyle się działo że nie miałam jak tu zajrzeć, dziś nadrobilam i postaram się częściej zaglądać.. Ostatnie pare dni zleciało tak szybko że nawet się nie obejrzałam. Wczoraj z rana miałam małe plamienie, trochę spanikowałam, ale o 16 przyjął mnie lekarz i na szczęście wszystko w porządku, na USG mój Maluszek wiercił się z boku na bok i machał nawet [emoji173] dziś 11t 2d [emoji4]

Nie dopisuję się do wielu tematów, nie dlatego że nie chcę, ale bo to moja pierwsza ciąża, (nie licząc poronienia), nie mam tylu doświadczeń co Wy, na temat wielu badań o których mówicie nie mam pojęcia, i nie mam ich też w planach wogole albo jeszcze [emoji6]
Ale czytam Was wszystkie uważnie [emoji6]
Miłego dnia ! [emoji7]

@Megi86 super wiadomość! Można odetchnąc :) wspaniale.
@sumergosum gratulacje!! Zazdraszczam dziewczyny,że macie to już za sobą.
@Katrina1993 mam takie same doświadczenia jak Ty, dlatego tez jeszcze czekam na opinie mojego lekarza na temat tych wszystkich badan, bo ja to myślałam,że prenatalne to po prostu USG. A później zacznę czytać więcej, zobaczymy co zasugeruje.

@Megi86 super wiadomość! Można odetchnąc :) wspaniale.
@sumergosum gratulacje!! Zazdraszczam dziewczyny,że macie to już za sobą.
@Katrina1993 mam takie same doświadczenia jak Ty, dlatego tez jeszcze czekam na opinie mojego lekarza na temat tych wszystkich badan, bo ja to myślałam,że prenatalne to po prostu USG. A później zacznę czytać więcej, zobaczymy co zasugeruje.
Ja 8 sierpnia mam USG genetyczne, i sie zastanawiam czy to to samo co prenatalne ;-)

@Megi86 YAY [emoji322][emoji322] cudownie Kochana!!!! Dałaś radę zasnąć po tych wiadomościach?? Dziękuje za wytłumaczenie odnośnie tygodni, będę sie nadal trzymała liczenia tak jak do tej pory.

@sumergosum witamy!! Rozgosc sie i czuj kask u siebie :) gratuluje wyników genetycznego, teraz nic jak tylko sie zrelaksować i cieszyć ciąża :)

@karolina921 a wiesz, ze i ja myśle o Twoich wynikach i mamdo nich bardzo dobre przeczucie w końcu tk dziecko to cud :) i wiem jak dla mnie ciągną sie zeszły tydzień i jak do tej pory to był najcięższy tydzień mojej ciąży...

@Katarina1993 tak to to samo badanie :) powodzenia i trzymamy kciuki.

Ja pije właśnie kawe i lecę do pracy, dziś o 13:00 mamy państwowe usg genetyczne. Ale z racji wyników NIPT-u i usg półtora tyg temu staram sie nie stresować. Choć te usg ostatnio trwało może 5 minut to jednak powiedziała, ze nic niepokojącego nie widzi. Mimo wszystko wiem, ze te będzie bardzo dokładne i boje się ze znajdzie jakieś inne nieprawidłowości. Nie wiem jak Wy, ale ja to najchętniej przeniosłabym sie w czasie do końca stycznia bo jednak ciąża to nie taki stan błogosławiony ;)

Miłego dnia!!

To u mnie dopiero 9t4d ale mi totalnie się nie spieszy. Z córką chciałam mieć dzidziusia juz od razu, ale dala mi tak popalić ze teraz na spokojnie.
Brzuszek mam już tak duży, że ciężko go ukryć niestety, a nie chce żeby wszyscy wiedzieli. Ja mam genetycznie 7 sierpnia i stresuje się. Niby obciążeni nie jesteśmy, ale ja z natury jestem panikara

reklama
U mnie dzisiaj 9t7d... No i właśnie. To już 10tydzień się zaczął, czy skończył, czy jak :D nie ogarniam tego. Różne aplikacje,różnie pokazują. Ostatnią miesiączkę zaczynałam w środę i wiem,że w każdą środę zaczynam nowy tydzień.

Do góry