reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
U mni
A dziękuję:) powiem szczerze,że samopoczucie z dnia na dzień lepsze i oby tak dalej;) A jak u Ciebie? W przyszłym tygodniu mamy prenatalne i ja już jestem myślami na wizycie:sorry2:

To sie ciesze :) U mnie tez dobrze - wlasnie leze pod kocykiem na rufie z krzyzowka w relu i smieje sie ze mam jak w sanatorium :) Ja mam w czwartek (19.07.), a Ty kiedy? Wczesniej? :) Hmm ja jakos z optymizmem podchodze do tej wizyty - musi byc dobrze :) i szczerze piszac jeszcze dzis za duzo o niej nie mysle.

reklama
U mni

To sie ciesze :) U mnie tez dobrze - wlasnie leze pod kocykiem na rufie z krzyzowka w relu i smieje sie ze mam jak w sanatorium :) Ja mam w czwartek (19.07.), a Ty kiedy? Wczesniej? :) Hmm ja jakos z optymizmem podchodze do tej wizyty - musi byc dobrze :) i szczerze piszac jeszcze dzis za duzo o niej nie mysle.
To masz super-zazdroszczę;) My urlop zaczynamy 11 sierpnia i jeszcze nie wiemy jak go spędzimy. Byłam właśnie z moimi czworonogami u szczepienia a teraz biore sie z corka za porządki bo w końcu siły witalne mi wróciły ;) Ja idę dzień wcześniej 18 i w sumie też podchodzę do tej wizyty pozytywnie ale widzę ,że coraz czesczęś o niej myślę a że mam ją wieczorem to dzień mi się pewnie bedzie strasznie dłużył 8-) chyba gdzieś wyjadę i wrócę przed samą wizytą;) Pozdrawiam

U mni

Ale super :) relaksuj się i odpoczywaj :) korzystaj z uroków przyrody:) i extra, że masz takie nastawienie, oczywiście, że musi być dobrze

Ja mam to samo, zreszta 26 mam już prenatalne usg.
Ostatnio doradzalam w sprawie zaparć a wczoraj poczułam co to takiego, jeszcze nigdy nie przeszłam takiego horroru w toalecie. Od dziś zaczynam ze śliwkami i jogurtami, będę wdzieczna za każda radę co wam pomogło.
Mi na razie nic nie pomaga, a tak bardzo chciałabym żeby mnie raz a porządnie przeczyściło :( Dziewczyny mi tu doradzał jeszcze siemię lniane. Jak jest bardzo źle można spróbować z czopkiem glicerynowym. A mi położna jeszcze pozwoliła brać 2 x dziennie po łyżce syropu Lactulosum na zaparcia.

Hej.
@Kordosia super! Trzymam kciuki dalej, żeby wszystko szło zgodnie z planem!!!

Wizytujące dziś - kciuki!!! Ja 19.07 mam podglądanie, a 8.08 prenatalne.

@Baffi piękne imiona. Spokoju ducha wam życzę i sił.

U mnie się trochę posypało. Syn się rozchorował. W nocy miał ponad 39 stopni gorączki. Oczywiście antybiotyk bierze. Mam nadzieję, że mnie nie zarazi. Generalnie humor ma super. Ale ja jestem w czarnej dupie z robotą. Ja mam własną działalność i pracuję z domu, więc w takich sytuacjach głównie robię robotę wieczorami i po nocach jak mąż przejmie opiekę nad synem.

Hej U mnie dziś zaczyna się 9 tydzień - planowany termin 15 luty.
Troszkę u mnie ta droga jest kręta... Ciąża przebiega bardzo dobrze, maluszek świetnie się rozwija, wyniki wzorowe... Moje samopoczucie jest jednak gorsze. Objawy ciąży dają o sobie znać, a dodatkowo półtora tygodnia temu cierpiałam z powodu jelitówki. Wróciłam do pracy. Na koniec drugiego dnia pracy wróciłam do domu mega chora-angina-ból gardła, ucha, katar, wymioty, gorączka. Jak widać, organizm osłabiony i wszystko łapie. Leci dziś 5 dzień L4 od lekarza rodzinnego. Samopoczucie lepsze, ale to jeszcze nie to... Pracuje w handlu, 8-12 h, z ludźmi, praca stojąco-chodząca. Lubię swoją pracę, ale boję się. Boję się, że może źle wpłynąć na ciąże i moje zdrowie. Godziny czasem mnie męczą-wiadomo potrzebuje troszkę więcej odpoczynku. I nie wiem co robić. Czy pójść na L4? Z jednej strony chciałabym pracować, ruszać się. Z drugiej boję się. Z trzeciej mam wyrzuty sumienia, że kiedy jest sezon i ludzi jest najwięcej (jest też najcięższa praca) ja chcę zostawić firmę i głupio mi iść tak wcześnie na L4. To dopiero 9 tydzien, niektórzy na tym etapie dopiero dowiadują się, że są w ciąży.
Jak jest u Was? Gdzie pracujecie? Poszliście na L4 od razu? Jeśli nie, od kiedy planujecie? Ginekolog sam Wam to zaproponował czy poprosiliście go o zwolnienie? Jeśli tak, jak zareagował? Jak Wy odbieracie temat L4 w ciąży?

Hej U mnie dziś zaczyna się 9 tydzień - planowany termin 15 luty.
Troszkę u mnie ta droga jest kręta... Ciąża przebiega bardzo dobrze, maluszek świetnie się rozwija, wyniki wzorowe... Moje samopoczucie jest jednak gorsze. Objawy ciąży dają o sobie znać, a dodatkowo półtora tygodnia temu cierpiałam z powodu jelitówki. Wróciłam do pracy. Na koniec drugiego dnia pracy wróciłam do domu mega chora-angina-ból gardła, ucha, katar, wymioty, gorączka. Jak widać, organizm osłabiony i wszystko łapie. Leci dziś 5 dzień L4 od lekarza rodzinnego. Samopoczucie lepsze, ale to jeszcze nie to... Pracuje w handlu, 8-12 h, z ludźmi, praca stojąco-chodząca. Lubię swoją pracę, ale boję się. Boję się, że może źle wpłynąć na ciąże i moje zdrowie. Godziny czasem mnie męczą-wiadomo potrzebuje troszkę więcej odpoczynku. I nie wiem co robić. Czy pójść na L4? Z jednej strony chciałabym pracować, ruszać się. Z drugiej boję się. Z trzeciej mam wyrzuty sumienia, że kiedy jest sezon i ludzi jest najwięcej (jest też najcięższa praca) ja chcę zostawić firmę i głupio mi iść tak wcześnie na L4. To dopiero 9 tydzien, niektórzy na tym etapie dopiero dowiadują się, że są w ciąży.
Jak jest u Was? Gdzie pracujecie? Poszliście na L4 od razu? Jeśli nie, od kiedy planujecie? Ginekolog sam Wam to zaproponował czy poprosiliście go o zwolnienie? Jeśli tak, jak zareagował? Jak Wy odbieracie temat L4 w ciąży?
Mój gin mnie wysyałam na L4 już 18.06/ Teraz we wtorek jak byłam na wizycie to powiedział, że powoli zaczynam go denerwować z tą pracą i dał mi wykład... po namyślę stwierdzam, że chyba jednak ma rację i na początku sierpnia pójdę chociaż na chwilę wolnego

Okruszek pięknie rośnie, serduszko bije 161 uderzeń na minutę. Krwiaka nie ma. Wszystko jest ok. Dziś według USG 9t0d, według miesiączki 8t1d. Maleństwo ma 2.32cm. Termin porodu 15/16.02 [emoji6]. A tu przedstawiam wam mojego okruszka [emoji2]
IMG_20180713_134256.jpeg

Załączniki

• IMG_20180713_134256.jpeg
    IMG_20180713_134256.jpeg
    36,3 KB · Wyświetleń: 432
Okruszek pięknie rośnie, serduszko bije 161 uderzeń na minutę. Krwiaka nie ma. Wszystko jest ok. Dziś według USG 9t0d, według miesiączki 8t1d. Maleństwo ma 2.32cm. Termin porodu 15/16.02 [emoji6]. A tu przedstawiam wam mojego okruszka [emoji2]Zobacz załącznik 877136
Gratuluję Karolina!!! Cudowne wiadomości! Bardzo się cieszę,że z Okruszkiem wszystko w porządku :)

reklama
Okruszek pięknie rośnie, serduszko bije 161 uderzeń na minutę. Krwiaka nie ma. Wszystko jest ok. Dziś według USG 9t0d, według miesiączki 8t1d. Maleństwo ma 2.32cm. Termin porodu 15/16.02 [emoji6]. A tu przedstawiam wam mojego okruszka [emoji2]Zobacz załącznik 877136
Cuuuuudnie :) to Twój bobas jest o 3 dni młodszy od mojego :)
Uwielbiam takie wiadomości :) Kiedy masz prenatalne?

Do góry