reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@KasiaKaty super, że wszystko jest ok i serduszko pięknie bije [emoji847]
@Emilia S około 18 ból przeszedł zupełnie. I nawet troszkę humor odzyskałam [emoji6] współczuję upałów u nas znów zimno. 16 stopni tylko i słońca brak. Taka przygnębiająca pogoda [emoji41]
@Bafi26 podziwiam Cię bardzo. I ściskam mocno. Dzielna kobieta z Ciebie [emoji8]

A mnie dziś o 4 rano obudził ból zęba. Nasza dentystka na urlopie. Pogotowie stomatologiczne takie, że lepiej nawet tam nie chodzić bo mogą wyrwać nie tego zęba. Myslalam, że po ścianach będę latać. Ale goździk mnie uratował. Usnęłam o 8 i dopiero się obudziłam. Zaraz dzieci wrócą od babci z "wakacji " bo już tęsknią. Wzdęcia straszne też mnie męczą [emoji41]

Juti777-tez kiedys sie tego obawiałam. Byłam pewna, ze nie pokocham drugiego dziecka tak samo jak pierwszego. Okazalo sie ze kocham je doslownie identycznie i wszystko przyszlo samo :-)

KasiaKaty- czyli jestesmy na tym samym etapie ciazy. Pewnie na USG zobacze podobny obrazek :-D

Justyna5789- u mnie to samo z tymi spodniami i wielkoscia brzucha. No ale slyszalam ze przy kazdej kolejnej ciazy widac szybciej. Na wadze przybrałam tylko 0,5kg a czuje sie jak słoń. :hmm:

Darsi-w dwoch poprzednich ciazach nie bolaly mnie piersi. Teraz z kolei bola baaaardzo, nawet w nocy jak sie przekrecam na drugi bok i niechcacy dotkne, to sie wybudzam :-/. Ciesz sie Kochana, jak widac nie ma na to reguly, a przynajmniej omija Cie dosc uporczywa dolegliwosc.

Gaya11-tez tak mialam. Moglam jesc wszystko i w kazdej ilosci (mimo porannych mdlosci), ale od momentu jak zwymiotowalam najpierw sniadanie, pozniej drugie sniadanie i na koncu obiad, to troche sie boje najesc do oporu. :mad:

IrenaX-ja tez wizytuje w srode :-) Trzymam kciuki za pozytywne wiesci u Ciebie, bo wiem ile sie nastresowalas . :tak:

Dziewczyny, powiem Wam szczerze ze wewnetrznie tez sie stresuje, ale chyba bardziej tym czy Dzidzi bedzie zdrowe. Nie dopuszczam do siebie mysli, ze mialoby go w ogole nie byc. :no2: Mysle pozytywnie i nawet idac na USG mam przeczucie, ze uslysze same dobre rzeczy. Mam nadzieje ze jakos przetrwamy ten kolejny miesiac i po skonczonym 12tc kazda odetchnie z ulgą.

Dzis sobie pomyslalam-jaka ja jestem szczesciara, ze moge się tak wysypiaccc.. Nie musze nastawiac budzika, moje dzieci spia do 10ej wiec korzystam, bo wiem ze taki luz to tylko przez wakacje :p
@Polcia :) tez się wewnętrznie stresuje, bardzo bym chciała już zobaczyć fasolkę ✊ I dowiedzieć się który to w koncu tydzień czy ciąża młodsza czy zgadza się z om. Trochę niepewności jest, ale ogólnie rodzina mnie wspiera ze bd dobrze i bardzo bym tego chciała ❤️✊ Tez już chciałabym mieć za sobą choć te 12 tygodni...

Ja to jeszcze nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży i wszystko jest ok. Dla mnie to abstrakcja [emoji4] i jakoś tak po wizycie gdy zobaczyłam serduszko przestałam sie denerwować i zastanawiać nad objawami i tym wszystkim co może się stać. Narazie taki spokój mnie ogarnął, ale pewnie bliżej wizyty znów się zacznie. Obecnie cieszę się każdym dniem tej ciąży [emoji6]

Zupelnie z innej beczki dziewczyny...wczoraj w UK zginela dziewczynka w wypadku na dmuchanym zamku do skakania...to drugi smiertelny wypadek w UK w ciagu kilku lat... albo te zamki dmuchane stare albo ludzie odpowiedzialni za nie nie przestrzegaja zasad bezpieczenstwa, jedna dziewczynka zginela kiedy zamek zdmuchnelo bo taki wicher byl...wczoraj z powodu goraca zamek dmuchany wybuchl :( nie pisze tego, zeby panikowac innych, ale ja np nigdy sie nad tym nie zastanawialam, D puszczalam bo uwielbia, ale teraz dwa razy pomysle I przy za duzym wietrze albo upalach nie:(

ja już po wizycie diagnoza potwierdzona maly niezyje zatrzymal się na 8 tyg i 4 dniu miał 19,94mm jutro ide do szpitala podadza mi leki na wywolanie poronienia i potem zrobia lyzeczkowanie jeśli pujdzie szybko i zadzialaja leki wyjde w srode. Jedno mnie dziwi tydzień temu miał 8 tyg i 3 dni 18,4mm i podobno nie było serduszka a dziś już 8 tyg i 4 dni i jest odrobinke większy to kiedy on się wreszcie zatrzymal bo już sama niewiem

reklama
Do góry