reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Cieka
Irena znam dokładnie dzień owulacji i z moich obliczeń 5 tydzień i 3 dni. Te ogólne kalkulatory dostępne online w których podaje się tylko pierwszy dzień ostatniej miesiączki podają mi 4 tydzień i 5 dni.

Czy tak wczesną ciążę sprawdzają USG przez powłoki brzuszne ? Nie wiem na jaka wizytę się umówić a w grę wchodzi na szybko tylko Medicover
Wydaje mi się ze nie. Bo dopochwowe jest dokładniejsze, mi robili dopochwowe, a na początku chyba tylko takie robia

U mnie też lekarz wypatrzył w 6t1d, i mówił,że wstępnie wygląda na starszy zarodek. Kiedy masz następna wizytę?
To u mnie niby wg om 6t i kilka dni i dopiero był pęcherzyk :sorry2: ale myśle ze ciąża jest jeszcze młodsza, No chyba ze wszystko tak późno się rozwija :surprised: ale czy jeśli beta np wskazuje na 6t to ciąża i tak może być wcześniejsza?? Np z usg?

My dzisiaj powiedzielismy nowinę mojemu tacie. Nie mogliśmy już tego ukrywać :rolleyes: mam tylko nadzieje, ze bd wszystko dobrze❤️

@Semifreddo ja bym poczekała jeszcze z tydzień. Ja się wybrałam wg om w 6tc+1d, choć usg pokazało 6tc+3d. I biło serduszko, było słychać tętnl. Jeśli jesteś pewna co do owulacji, to zaczekaj chociaż do środy :)

@ForgetMeeNot to ja Mam zaraz po Tobie wizytę, bo 11 lipca. Mi dla odmiany teraz jakoś szybciej leci ;)

Irena znam dokładnie dzień owulacji i z moich obliczeń 5 tydzień i 3 dni. Te ogólne kalkulatory dostępne online w których podaje się tylko pierwszy dzień ostatniej miesiączki podają mi 4 tydzień i 5 dni.

Czy tak wczesną ciążę sprawdzają USG przez powłoki brzuszne ? Nie wiem na jaka wizytę się umówić a w grę wchodzi na szybko tylko Medicover
Hej ja mialam w 6tyg przez brzuch I wszystko dobrze widac :)

@Semifreddo ja bym poczekała jeszcze z tydzień. Ja się wybrałam wg om w 6tc+1d, choć usg pokazało 6tc+3d. I biło serduszko, było słychać tętnl. Jeśli jesteś pewna co do owulacji, to zaczekaj chociaż do środy :)

@ForgetMeeNot to ja Mam zaraz po Tobie wizytę, bo 11 lipca. Mi dla odmiany teraz jakoś szybciej leci ;)

Oooo, to praktycznie w tym samym czasie [emoji846] ja już się nie mogę doczekać, chciałabym już wiedzieć czy maluszek rośnie prawidłowo [emoji846]
Aaa, mam pytanko, z uwagi na to, ze to moja pierwsza ciąża to może wiecie kiedy na usg można zabrać tatę, bo mój już by chciał ale nie wiem czy już może być obecny?

Ja miałam 7tc 2 dni przez brzuch i było widać super :)

U nas jest po 30 stopni, a ja sie czuje jak wieloryb [emoji25] dzisiaj sie ważyłam i waga stoi w miejscu, a mam brzuch jakoś wielki :( cycki jeszcze większe i moje letnie sukienki zeszłoroczne jakieś niewygodne....

reklama
Ja miałam 7tc 2 dni przez brzuch i było widać super :)

U nas jest po 30 stopni, a ja sie czuje jak wieloryb [emoji25] dzisiaj sie ważyłam i waga stoi w miejscu, a mam brzuch jakoś wielki :( cycki jeszcze większe i moje letnie sukienki zeszłoroczne jakieś niewygodne....

Ja mam dokładnie tak samo. Cycki powiększyły mi się już o rozmiar... brzuch tez mam widoczny i duży jak na ten etap ciąży...no i ciagle bym spała...po pracy nie nadaje się do niczego, a temperatura dziś jak wychodziłam o 17 z pracy 32 w cieniu....

Do góry