reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

skoro jest dla osób, które się boją takie małe istotki nosić, to idealnie dla mnie. Zawsze trzymałam się z daleka, popatrzyłam i tyle, miałam przeświadczenie, że przez przypadek mogę dzidzi krzywdę zrobić. Dlatego mam stresa jak tu taką kruszynkę ogarnąć...im bliżej lutego tym pewnie bardziej będę się stresować

reklama
skoro jest dla osób, które się boją takie małe istotki nosić, to idealnie dla mnie. Zawsze trzymałam się z daleka, popatrzyłam i tyle, miałam przeświadczenie, że przez przypadek mogę dzidzi krzywdę zrobić. Dlatego mam stresa jak tu taką kruszynkę ogarnąć...im bliżej lutego tym pewnie bardziej będę się stresować
Jenny nie stresuję się :) ja będę mieć już 3 a jak bylam nastolatka miałam malutkiego braciszka a mimo to niekiedy sama mam stracha, zwłaszcza jak ktos ma takie maleńkie bobaski dwukilogramowe :) ale szybko się nabiera wprawy i przyzwyczaja :)

Bez kitu ja pamiętam jak się bałam pierwszy raz przystawić córkę do piersi, bo mi ją położyli na łóżku owiniętą w rożek i poszli. A ona właśnie taka calineczka była, niecałe 2,5kg. Rok potem moja koleżanka urodziła to z długimi pazurami jej dziecko przewijałam i przebierałam, bo po cc była i ciężko zniosła i ona się dziwiła, że mi tak sprawnie idzie, przy Adasiu już się nie bałam.. Najgorsze są pierwsze kroki, jak we wszystkim. Dacie radę, to samo przychodzi:)

Dobrze mieć doświadczone mamusie bo ja na liście miałam rożki wpisane i tez minimum 2 szt ale faktycznie lepiej poczekać i się okaże czy nasz bączek będzie lubił w nich leżeć wiec najpierw zakupie jeden potem w sumie można dokupić :)

No to ja też się podpisuje ze dla mnie "obsługa" małego człowieczka to będzie wyzwanie. Miałam sporo małych dzieciaczków w rodzinie ale ja zawsze patrzyłam ewentualnie brałam właśnie w rożku albo jak skończyły tak z 3 miesiace a nie mówiąc nic o tym ze nigdy nie miałam okazji przewijac :confused: wiec tez mam stracha sporego.

Sojnabig pochwal się jak juz dotrze :)

Witam nowe mamusie :)

Jagódka i czekam na fotki efektu końcowego jak "majster" skończy prace :)

Znowu korzystam z drzemki syna i mam chwilę, zeby do Was zajrzeć. Do mam starszych dzieci - wiem, ze to indywidualna sprawa ale w jakim wieku Wasze dzieci zrezygnowały z popołudniowej drzemki? Mój nadal śpi w dzień 3h ale jestem ciekawa kiedy skończy się to Eldorado.
Co do rożka - rodziłam w lipcu i jak zamawiałam rożek to poprosiłam żeby zrobili mi go trochę cieńszego żeby nie przegrzewać malucha. Teraz na luty kupię normalny rożek, może z minky w środku ale na pewno jeden + otulacz. ja z rożka praktycznie nie korzystałam, bardziej jako kocyk. denerwował mnie przy karmieniu. a że moj "mały" jadł non stop więc rożek też mnie denerwował non stop. ale jak widać co mama to inna szkoła i inne dziecko :)
Opieka nad dzieckiem naprawdę przychodzi intuicyjnie, ja nie byłam na to w ogóle przygotowana - żadnych małych dzieci w okolicy, nie chodziłam do szkoły rodzenia, żadnych warsztatów, poradników, nic. Byłam wtedy trochę zapracowana, kończyłam studia, pracowałam w korpo, znajomi, kolacyjki itp. Aż tu "nagle" urodziłam i zostałam z dzieckiem w szpitalnej sali. I pomyslałam: boże i co teraz? Ale wtedy zjawił się mój rycerz na białym koniu, (potocznie zwany mężem) przyszedł, wziął na ręce dziecko, przewinął, przebrał i dał mi do cycka. Zapytałam go wtedy: skąd Ty to wszystko wiesz? a on do mnie: całą noc oglądałem filmiki na youtube jak zajmować się noworodkiem :D mi udało się bez filmików, po prostu instynkt zadziałał. Teraz też mam stracha, jak sobie poradzę z dwójką, czy mały nie będzie zazdrosny, jak to zniesie itp. Ale wierzę, że tym razem też się jakoś uda i tego Wam też życzę :)

@.jagódka co do paczek ze smyka - ja rozbiłam chyba na 5 paczek i od poniedziałku napływają maile, że już są gotowe do odbioru, więc pewnie jutro będzie druga część Twojego zamówienia. Masz 7 dni na odbiór. ja poczekam do piątku żeby wszystko odebrać.

Byłam przez kilka dni w Anglii - lot samolotem super - tak samo jak przed ciąża - a Wy sie tak rozpisałyście, ze chyba nie nadrobię :)

Turluturlu dziękuje za informacje o warsztatach, wlasnie sie zapisałam na poniedziałkowe w Poznaniu :)

Za chwile wizyta u lekarza, ciekawa jestem bardzo jak urosło moje maleństwo, które od piątku daje czadu i kopie bardzo często :)

Pozdrawiam Was, nie dajcie sie jesiennej aurze [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie. Widzę że coraz większe macie wyprawki. Ja kupiłam chustę jak na razie, a raczej chusto-hamak.
1475668657-5voswo.jpeg
. Zobaczymy czy się sprawdzi.

la_nina z tym spaniem to jest na prawdę rożnie. Moja starsza nie spała w dzień od kiedy skończyła rok i dwa miesiące, młodsza ma teraz rok i pięć miesięcy - śpi półtorej godziny dziennie. Syn mojej znajomej (1rok i 5m) przestał spać w dzień jeszcze przed pierwszymi urodzinami.

reklama
Do góry