reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Oczka dzidziusiowi można też przemywac mlekiem z piersi. Nam lekarz zalecal tez na podrażnione oczka, katar.
Duzo osób mówi o rumianku ale trzeba uważać bo uczula.
ja z rumiankiem bym nie ryzykowała bo z kwiatów uczulają najczęściej i trudno to wyłapać bo " to tylko rumianek"
Elle ja zaraz po porodzie to używałam samej wody + tantum rosa do przebywania a póżniej swój żel do higieny intymnej.

reklama
ja z rumiankiem bym nie ryzykowała bo z kwiatów uczulają najczęściej i trudno to wyłapać bo " to tylko rumianek"
Elle ja zaraz po porodzie to używałam samej wody + tantum rosa do przebywania a póżniej swój żel do higieny intymnej.
A orientujesz się czy można używać Tantum Rosa bez infekcji? Teraz mam luteinę dopochwowo i słyszałam, że ona zmniejsza pH i łatwiej można złapać infekcje. Chciałabym tego uniknąć tym bardziej, że raz już miałam. Niby kupiłam sobie jakiś tam żel z Sorai specjalnie dla kobiet w ciąży i w połogu ale wątpię żeby on pomógł w razie czego.

Z nacięciem to tantum rosa, rozrobione w butelce wody z dzióbkiem i po każdym korzystaniu z toalety polewać sobie ranę - on działa ściągająco i antybakteryjnie. Myłam żelem do higieny intymnej tym co w ciąży - lacibios femina pregna. Żadnych maści i kremów, jak każda rana powinna być czysta i sucha.
Supermysz to kup sobie lactovaginal i wkładaj do pochwy na zmianę z luteiną, powinno wyrównać ph.

A orientujesz się czy można używać Tantum Rosa bez infekcji? Teraz mam luteinę dopochwowo i słyszałam, że ona zmniejsza pH i łatwiej można złapać infekcje. Chciałabym tego uniknąć tym bardziej, że raz już miałam. Niby kupiłam sobie jakiś tam żel z Sorai specjalnie dla kobiet w ciąży i w połogu ale wątpię żeby on pomógł w razie czego.
Można, są takie saszetki tantum rosa do rozpuszczania w wodzie i mycia sie właśnie.

Ja to w ogóle po drugim porodzie wchdzilam pod prysznic po skorzystaniu z toalety i mylam się woda a wycieralam ręcznikiem papierowym :) przez tydzień moze, bo dużo krwawilam i denerwowała mnie ta krew na kroczu.

No dziewczyny ja już w domku po wizycie [emoji5] wszystko super mały ma 930g wykluczone wodoglowie komory mozdzek wszystko super [emoji5] ułożony glowkowo. Chcieliśmy podejrzeć na 4D do kogo podobny Ale pokazał nam plecy pupcie i siusiaka co bardzo ucieszyło męża [emoji23] lekarz się śmiał bo co przyłożył głowice do brzusia to mały kopal [emoji16]
Ja wyniki wszystkie ok. W końcu przytylam Ale dalej brakuje mi 200g do wagi sprzed ciąży. Lekarz stwierdził że stosunkowo mało przybieram... na następna wizytę mocz morfologia i nieszczęsna glukoza 75g odczyt po 1 i 2h [emoji15]
I zapomniałam dodać ze wody plodowe ok i na poprzedniej wizycie szyjka miala 3,6 a teraz ma 4mm [emoji3]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ;)
Jej jak ja się cieszę że tu do was trafiłam tyle informacji można od was odebrać, super ;)
Ja już też po wizycie z Hania wszystko dobrze serduszko pięknie bije o tym ile w 2 tygodnie przytylam to nawet nie wspomnę bo aż wstyd ehh aż kilka rozstępów już wyskoczylo :( wyniki z krwi wyszły dobrze jedynie leukocytów mało i zalecenie więcej mięsa! :/ a my wolimy słodkie

Grabcia123 i Kinusia22 cieszę się, że u Was wszystko ok :)
Mój chyba nie lubi usg bo też za każdym razem kopie jak szalony :)
Właśnie przyszło nam łóżeczko i komoda i niestety łóżeczko uszkodzone :( ale dzwoniłam już do sprzedawcy i ma na piątek albo poniedziałek wysłać kuriera z nowym łóżeczkiem i odebrać uszkodzone, więc chyba nie powinien mnie oszukać. I jeszcze do tego wysłał nie tą pościel co chciałam... :/ zła jestem bo chciałam już żeby stało sobie ładnie złożone :(

reklama
Do góry