reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Oczka dzidziusiowi można też przemywac mlekiem z piersi. Nam lekarz zalecal tez na podrażnione oczka, katar.
Duzo osób mówi o rumianku ale trzeba uważać bo uczula.
ja z rumiankiem bym nie ryzykowała bo z kwiatów uczulają najczęściej i trudno to wyłapać bo " to tylko rumianek"
Elle ja zaraz po porodzie to używałam samej wody + tantum rosa do przebywania a póżniej swój żel do higieny intymnej.

reklama
ja z rumiankiem bym nie ryzykowała bo z kwiatów uczulają najczęściej i trudno to wyłapać bo " to tylko rumianek"
Elle ja zaraz po porodzie to używałam samej wody + tantum rosa do przebywania a póżniej swój żel do higieny intymnej.
A orientujesz się czy można używać Tantum Rosa bez infekcji? Teraz mam luteinę dopochwowo i słyszałam, że ona zmniejsza pH i łatwiej można złapać infekcje. Chciałabym tego uniknąć tym bardziej, że raz już miałam. Niby kupiłam sobie jakiś tam żel z Sorai specjalnie dla kobiet w ciąży i w połogu ale wątpię żeby on pomógł w razie czego.

Z nacięciem to tantum rosa, rozrobione w butelce wody z dzióbkiem i po każdym korzystaniu z toalety polewać sobie ranę - on działa ściągająco i antybakteryjnie. Myłam żelem do higieny intymnej tym co w ciąży - lacibios femina pregna. Żadnych maści i kremów, jak każda rana powinna być czysta i sucha.
Supermysz to kup sobie lactovaginal i wkładaj do pochwy na zmianę z luteiną, powinno wyrównać ph.

A orientujesz się czy można używać Tantum Rosa bez infekcji? Teraz mam luteinę dopochwowo i słyszałam, że ona zmniejsza pH i łatwiej można złapać infekcje. Chciałabym tego uniknąć tym bardziej, że raz już miałam. Niby kupiłam sobie jakiś tam żel z Sorai specjalnie dla kobiet w ciąży i w połogu ale wątpię żeby on pomógł w razie czego.
Można, są takie saszetki tantum rosa do rozpuszczania w wodzie i mycia sie właśnie.

Ja to w ogóle po drugim porodzie wchdzilam pod prysznic po skorzystaniu z toalety i mylam się woda a wycieralam ręcznikiem papierowym :) przez tydzień moze, bo dużo krwawilam i denerwowała mnie ta krew na kroczu.

No dziewczyny ja już w domku po wizycie [emoji5] wszystko super mały ma 930g wykluczone wodoglowie komory mozdzek wszystko super [emoji5] ułożony glowkowo. Chcieliśmy podejrzeć na 4D do kogo podobny Ale pokazał nam plecy pupcie i siusiaka co bardzo ucieszyło męża [emoji23] lekarz się śmiał bo co przyłożył głowice do brzusia to mały kopal [emoji16]
Ja wyniki wszystkie ok. W końcu przytylam Ale dalej brakuje mi 200g do wagi sprzed ciąży. Lekarz stwierdził że stosunkowo mało przybieram... na następna wizytę mocz morfologia i nieszczęsna glukoza 75g odczyt po 1 i 2h [emoji15]
I zapomniałam dodać ze wody plodowe ok i na poprzedniej wizycie szyjka miala 3,6 a teraz ma 4mm [emoji3]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ;)
Jej jak ja się cieszę że tu do was trafiłam tyle informacji można od was odebrać, super ;)
Ja już też po wizycie z Hania wszystko dobrze serduszko pięknie bije o tym ile w 2 tygodnie przytylam to nawet nie wspomnę bo aż wstyd ehh aż kilka rozstępów już wyskoczylo :( wyniki z krwi wyszły dobrze jedynie leukocytów mało i zalecenie więcej mięsa! :/ a my wolimy słodkie

Grabcia123 i Kinusia22 cieszę się, że u Was wszystko ok :)
Mój chyba nie lubi usg bo też za każdym razem kopie jak szalony :)
Właśnie przyszło nam łóżeczko i komoda i niestety łóżeczko uszkodzone :( ale dzwoniłam już do sprzedawcy i ma na piątek albo poniedziałek wysłać kuriera z nowym łóżeczkiem i odebrać uszkodzone, więc chyba nie powinien mnie oszukać. I jeszcze do tego wysłał nie tą pościel co chciałam... :/ zła jestem bo chciałam już żeby stało sobie ładnie złożone :(

reklama
Do góry