reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
My zaliczyliśmy teraz jeszcze wieczorny spacer na przystań i też sobie siedzimy. Dopiero sobie uświadomiłam że dzisiaj wypiłam tylko jedną herbatę do śniadania i nic więcej. Jakiś taki zalatany dzień był dzisiaj.

A jak tak wracaliśmy do domu do mijały nas grupki młodzieży "szwendającej się" po mieście i naszły nas wspomnienia jak to my też w wakacje robiliśmy dosłownie to samo. Ehh to były czasy.

No jestem, jestem - podczytuje Was regularnie, ale pisac nie lubie na kom, wiec cicho siedze :)

Zglebiam w miedzyczasie tajniki AZSa i skladnikow masci jakie mialam do tej pory przepisane, zeby wiedziec co w miare na Haniaka dziala, a co mu szkodzi... po tych lekturach to chyba technika farmacji zrobie :confused2:

Poza tym sajgon z Mlodą mam, bo muszę ja piecset razy dziennie smarowac, co uwielbia :confused2:
I jak spala do tej pory nie najgorzej, tak od 3 dni zaczela mi sie budzic kolo 1-2 w nocy na jedzenie :confused: i to na pewno o jedzenie chodzi, bo jak zje, to idzie normalnie dalej spac.

Generalnie ochoty i checi na cokolwiek dzisiaj brak. Kupie sobie chyba coś, bo oszaleje.

bettina, ale meczy Ci sie Hania robiąc kupkę? Placze?
Moja co prawda jest na innym mleku, ale kupy tez robi zbite (a raczej o konsystencji miekkiej plasteliny). Jesli nie placze i widzisz, ze wyproznianie ja nie meczy, to chyba nie ma co szalec i mozna dac jeszcze szanse bebilonowi. Moja do Nutramigenu dosc dlugo sie przyzwyczajala (a raczej jej brzuszek).

Magmich a u nas tak w ogóle wieczorem komórki (Orange) nie działały wrrr tak tak, wscibskie baby najgorsze :/

Aschlee ale piękne widoki:)

Aschlee i Ola z mlekiem nie pomoge...

Ola jaki porządek hahaha :) szczerze to ja mało ogarnięta jestem....nie wyrabiam się :D ale większość sprzątam jak dzieciaki wieczorem usypiają. Leona staram się pilnować, żeby przed kąpielą wrzucał zabawki do pudel.

Olaf jeszcze stóp nie zauważył.... dzisiaj wieczorem godzinę Olafa usypialam... bidulek strasznie krzyczał...nigdy kplek nie miał a tak to dzisiaj wyglądało... biedny :( aż padł.
A na starszego bunty już powoli brakuje mi pomysłów i siły... zlapalam dola, że sobie nie radzę :( odpampersowanie idzie tragicznnie..od zeszłego poniedziałku bez pampersa w dzień. I jak na początku nawet jak popuscil to wolał, to teraz bezczelnie leje gdzie popadnie, na wc się drze że nie i koniec :( ech... mąż mi karmi kupił...

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj na spacerze. Nie mam ostatnio coś siły chusty dociągnąć przy szyi albo na ramionach ciągle mam luzy.

1468003259-1d1mld.jpeg

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Bettina my miałyśmy trzecią dawkę pneumo a ta szczepionka bardzo szczypie więc uważam ze była baaardzo dzielna:) właśnie dlatego idę to sprawdzić zeby potem nie mieć pretensji do siębie patrząc na jąkąś wadę u dziecka.
Natka to ładnie odpuściłaś z ginem hehe będzie kazanie:-p

No właśnie Carola moje też tak robi i moja pediatra nie widziała w tym ni niepokojącego bo sama widziała że Ala jest silną dziewczynka a ta wogóle jak żandarm : położyc, rozebrać , obrócić, wstać no jak musztra hehe

PaniAg jaki pucuś ale pupcie ładnie nosi!

Magmich no polityka Ci się pcha w neta hehe narazie daję do mleka pół łyżeczki i nie ma problemu bo gęstość się prawie nie zmienia a potem już przejdę na inne smoczki jak będzie sama kaszka.
Ola no niby nie powinno dziecko omijać żadnego etapu ale nie każde jest ksiażkowe i jak mała nie bedzie chcaiła to jej nie zmusze tym bardziej ze próbowałam zabawy na miliony sposobów ja i położna i Ala była na nie Nic na siłę bo to nam obu na dobre nie wyjdzie:)

Kamaa tez mamy taka kulę ale najlepiej się sprawdza jak młoda ją obczaja z góry, narazie w poziomie budzi w niej przerażenie hehe choc dałam najcichszy głos. Jaki przytulasek:) jest co dzwigać:)

Asch pięknie tam macie, nawet te gado-płazy warto przezyć dla takich widoków:) Moja tez ulewa myślałam ze to po mleku ale po obiadku, wodzie tez lekarz mówił ze to przez jej ruchliwość bo jak zje nie poleży 2min bez machania wszystkim dosłownie . Ponoć do pół roku to się normuje, poczekamy zobaczymy:)

Demollka dzięki jutro skoczę po tą kaszkę przynajmniej już wiem ze nie muszę na razie smoczków większych kupować. A z tą polityką to jak mi mąż powiedział co usłyszał od pani na infolinii to chyba miałam oczy jak 5 zł i kazałam mu powtórzyć. Widać jakaś nawiedzona tam siedziała bo dzisiaj w necie przeczytałam info że awaria była w całej sieci. Wczoraj o tym w necie (którego nie miałam) pisali.

Kamaa ale słodko wyglądacie. Ja też czasami mam wrażenie że jestem nie ogarnięta a tak bym chciała mieć chociaż przez kilka dni wszystko na tip top w domu. Smacznego Karmi.;) Ja dzisiaj mam warke radler cytrynową a co jak szaleć to szaleć.

Betula kobieto Ty nam takich manewrów z nie pisaniem nie odstawiaj bo tu się zaraz wszystkie zastanawiamy co się dzieje.;) A tak na marginesie AZS-Akademicki Zespół Sportowy tak mi się z moją pracą skojarzyło.;)
Mam nadzieję że te pięćset smarowań pomogą Hani. Trzymam kciuki.

Mój starszak dzisiaj u dziadków nocuje:):) Eri już śpi a ja siedzę gadam z wami i oglądam Disco Hit Festiwal i wiecie co mój chłop podśpiewuje a ja kompletnie nie znam tych "utworów".

Ja dla bobasów puzzle polecam bardzo, Hanula na nich najszybciej się przemieszcza ;) Kiedyś czytała, że na twardej powierzchni takie maluszki lepiej mogą panować nad swoim ciałem. Więc jak któraś się jeszcze zastanawia to nie ma nad czym :D

Kamaa ale fajnie razem wyglądacie. :laugh2: A Olaf jeździ trochę w wózku czy tylko w chuście go nosisz? Leona też nosiłaś?

Betula a zauważyłaś już jakąś poprawę od poniedziałku?
Jak robi taką zbitą kupę to się napina aż jest cała czerwona, jak jej podniosę nóżki do góry to jej wtedy lżej. Sama już nie wiem

Dzisiaj przyszedł doidy cup, w weekend zaczynamy naukę picia z kubeczka :-) :)

Kama, super chusta. A jak tam bioderka?

Betula, dzis o Tobie uslyszalam w domo+, ze betula pendula to odmiana brzozy hihi Jakieś juz zmanierowanie mam forumowe;)

Spacer nr 2 nie odbył sie bez dowcipu mojego dziecka... Przebieranie w wozku w plenerze mam juz zaliczone;)

Moje chłopy juz spia:D

reklama
Bettina moja ma dokłdanie to samo z kupami robi się czerwona dusi a jak jej nóżki podniosę to lepiej. Ja z tym nic nie robię bo L. też tak miała. Jak rozszerzyłam dietę to po prostu równoważyłam np. zapierającą marchewkę jabłuszkiem lub suszonymi śliwkami. Teraz też tak robię. Twarda kupa była przedwczoraj i zaraz jabłuszko w ruch. Wczoraj i dzisiaj bezproblemowa kupa po pachy.

Do góry