reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola a takie puzzle się Antosiowi nie podobają? Przynajmniej nie ma problemu z wypadającymi literkami ;-) ;)
http://kinderroom.pl/5426-thickbox_default/fisher-price-puzzle-piankowe-8-el.jpg
My mamy takie i jeszcze z Kubusiem Puchatkiem, super są :tak:
Hanula na mleko wstała o 7 ale ja w nocy wstawałam do niej setki razy :confused2: Dzisiaj nie marudzi więc nie wiem czy to zęby nam idą w końcu czy nie :confused: No ale koleżanka mówiła mi, że ząb to i 2 miesiące potrafi iść :confused2:

Właśnie gdzie Betula?!

PaniAg ale fajniutki papuśny do wyściskania :laugh2:
Hanula też tak tyłek do góry podnosi :D

Kama wesoło u was! :D

Ja czytałam np, że jak dziecko nie bierze palców od nóg do buzi to może być jakiś problem z bioderkami i warto skontrolować.

Muszę obczaić tą hulę kulę czy Hania takiej potrzebuje ;) Na pewno chciałaby mieć garnuszek na klocuszek :oops:

Aschlee ale widoki :-) :)

Hanula 2 tygodnie jest już na bebilonie, do tej pory kupa była luźna a teraz znowu pojawia się zbita. Dzisiaj, wybaczcie szczegóły, była zbita a potem rzadka bardzo :zawstydzona/y: Czy powinnam znowu mleko zmienić i zobaczyć czy będzie lepiej? Iść do lekarza? Przecież jak zaczniemy rozszerzać dietę to z kupą może być gorzej jeszcze. Wodę jej podaję no ale wiadomo jednego dnia wypije malutko a drugiego więcej

reklama
Wiecie co zauwazylam ze mala bardzo ulewa hmmm i zastanawiam sie czy tez nie testowac zmiany mleczka ale troche sie boje...co radzicie

Magmich a Laura raczkowała?? Gdybym to ja pamietala w jakiej lekturze na studiach o tym czytala to by bylo fajnie... tam bylo wszystko dokladnie opisane. Ale nie mam pojecia co to za ksiazka byla.

PaniAg pewnie wiele kobiet nie zdążyło się ubrać i dlatego niektore dzieci są podobne do listonosza :D

Aschlee masz widoki jak z pocztowki ;)

Kamaa takie pytanie mam - jak utrzymujesz porzadek przy takich dwoch urwisach? :p Bo widac, ze to nie aniołki :D

Bettina no jasne!!! Antek jest zachwycony! Prosil, zebym zapytala gdzie takie puzzle mozna kupic? ;)
A jak Hania robi te "zbita" kupe to sie meczy przy tym?

Aschlee ale śliczna okolica.

Bettina moja też czasami robi takie kupy dokładnie jak z Twojego opisu (nie będę powtarzać). Ja bym mleka nie zmieniała. Podobno przy ząbkach też mogą być rewolucje z kupami. Dobrze że mi przypomniałaś bo ja mam garnuszek na klocuszek tylko muszę baterię kupić.
A z tym braniem do buzi paluszków od stóp to chyba nie koniecznie Laura nie brała i z bioderkami wsio ok. Może po prostu niektóre dzieciaki nie czerpią przyjemności ze ślinienia własnej stopy:):)

Moja śpi od godziny, zdążyłam obiad naszykować za chwilkę wstawię ziemniaczki i czekam na męża.

Ola nie raczkowała. Znaczy potrafiła się z musu na czterech się przemieścić ale robiła to tak rzadko że ledwo to pamiętam. Praktycznie z leżenia przeszła do chodzenia.

Ola te zwierzaki co pokazałam są fisher price i one były kupione u mnie w hurtowni z zabawkami a kubusia dokupiłam w biedrze, były na dzień dziecka.
Szukaj na allegro jako puzzle piankowe trefl :) W zestawie jest 8 puzzli więc musisz mieć przynajmniej 16, żeby było trochę miejsca ;)

Magmich właśnie przed chwilą pomyślałam, że może właśnie zęby są przyczyną bo do tej pory były ok. odz
Właśnie mamy godzinny maraton płaczu za sobą :confused2: Hanula uspokaja się w wózku ale średnio uśmiecha mi się go ciągać codziennie na drugie piętro :confused2:

Bettina, ja schodze z dzieckiem z 3 piętra do piwnicy po wozek. Wracam cała upocona. Tak myśle jak to bedzie ze spacerówką...?

Ale spacery i dzwiganie to tez odchudzanie,co mnie cieszy ( juz 14 z 12 ciazowych)

Aschlee ale piękne widoki. Aż oczyvsie relaksują;)

Ola, zartownisiu, pewnie to prawda;) Dobrze,ze Antonino to maly tata;)

Magmich, jak widać każde dziecko inne i to dobrze wiedzieć jak własne dziecko czegoś nie wykonuje a powinno.

Wkurzają mnie cisnące skarpetki dla dzieci. Dlatego zalozylam swojemu swoje sripki. Ma niezle podkanowki;p Szukam idealnych skarpetek dalej;)

PaniAg ja zostawiałam stelaż na parterze a gondolę z dzieckiem w środku tachałam na górę.
Spacerówkę planowałam całą zostawiać na dole. :confused:

Uff zasnęła, bidulka moja :(

PaniAg jak będą to upoluj skarpetki w Lidlu. Ja kupiłam młodej i to są chyba jedyne a bynajmniej nie liczne które nie cisną. Jakiś delikatny ślad zawsze będzie po skarpetce ale nie jest to coś jak po mega ścisku.

Czy Wam też obce osoby zaglądają na tak zwanego chama do wózka jak np. jesteście na zakupach. Powiem wam że już powoli mam dość. Miałam już sytuację że stała za mną w kolejce matka z dziewczynką na oko może 7 lat i zaczęła mi nawet młodą łapać. Dzisiaj miałam podobną sytuację jak matka podsadza mi do wózka swojego synka z tekstem "bo on chce dzidzię zobaczyć". O zaglądających ciekawskich babach nie wspomnę. Nie chce być niegrzeczna czy nie miła ale zaczyna mnie to już porządnie wkurzać.

reklama
hej u nas dziś dzień zwariowany ,zakupy ,goście porzadki itp. Wkoncu usiadlam a mlody sie bawi:)
musicie tymi puzzlami
Karol od 2 dni gryzie dużego palucha od nogi :)
Z tymi skarpetkami macie racje ,nienawidzę jak Karol ma nogę odcianieta..

Mag mam doslownie to samo .wacipskie zaglądanie do wózka..ale co zrobić na to nic nie poradzimy:)

Do góry