reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

PaniAg fajnie ten Twoj maluch podnosi dupcie... Mojemu Antosiowi spodobaly sie te puzzle, powiedzial, ze musi je miec ;) u nas raczkowanie jesli bedzie to pozno, nie ma gdzie trenowac, bo na gorze malo miejsca na podlodze, a na dole Antos na podlodze nie lezy...

W szkole mnie uczono, ze dzieci nie powinny pomijac zadnego etapu, podobno ma to nawet wplyw na rozwoj ich mozgu, np. dzieci, ktore pominely etap raczkowania moga miec problem z nauka czytania.

Magmich a co ma piernik do wiatraka? W sensie nato do orange? ale wymowka...

Bettina a u was jak noc?

i gdzie jest Betula?

Ani ja ani córka nie raczkowałyśmy a czytamy idealnie i bardzo lubimy ;)

Też miałam awarię Orange i przedwczoraj i wczoraj :(

Małego łapie przeziębienie więc próbuję ratować sytuację. Do tego pies ma anginę... Nawet nie mam jak nadrobić.

reklama
Ani ja ani córka nie raczkowałyśmy a czytamy idealnie i bardzo lubimy ;)

Też miałam awarię Orange i przedwczoraj i wczoraj :(

Małego łapie przeziębienie więc próbuję ratować sytuację. Do tego pies ma anginę... Nawet nie mam jak nadrobić.

Nie napisalam, ze dzieci, ktore nie raczkowaly nie umieja czy tez nie lubia czytac, tylko ze moga miec problemy z nauka czytania. To roznica.

Kurcze przezywam kryzys poniewaz moje dziecko od 3. dni odmawia ssania piersi i chce jesc tylko z butelki (w nocy jeszce nie mamy tego problemu). Siedze ciagle z laktatorem, nie nadazam sciagac tego pokarmu, bo on zje a za nim sciagne kolejna porcje to znowu glodny :( zwariowac mozna. Przez ten czas zmarnowalismy prawie cale opakowanie Bebilonu, bo chcialam mu wciasnac, ale sie nie dalo, plul jakbym mu dawala nie wiadomo co... Macie jakis pomysl, zeby przekonac go do ssania cycocha? Albo moze polecicie jakies "smaczniejsze" mleko niz Bebilon?

Ola Antoś może tak reagować na nowy smak co wcale nie znaczy że mu nie będzie z czasem smakowało. A może w kryzysowej sytuacji spróbuj mieszać mm z Twoim.

dokładnie Ola zmieszaj z Twoim albo spróbuj inne np bebiko- moja takie pila na zmiane z cyckei i nie grymasiła.
Dzisiaj ugotowałam pierwszy obiadek dla córci warzywka z łososiem i wcinała aż uszka się trzęsły a ja taka dumna z siebie bo ona nie wszystko zje słoiczki tylko gerber pozostałymi pluje.
Carola a Ty próbowałaś inne firmy bo coś pamiętam że pisałaś że Danielkowi nie za bardzo podchodzą obiadki?

Demollka super.U nas to samo mala woli domowe obiadki.Dzis warzywka z kurczaczkiem byly :D
A na deser jagody z malinkami :) jutro testuje marakuje

Ola poczytaj też o kryzysie laktacyjnym, może to to?

Dziewczyny gotujecie na parze, w piekarniku czy jak :)
Ja w najbliższych dniach wybieram się na słoiczkowe zakupy i niedługo zaczniemy, wydaje mi się, że Hanula jest już gotowa :)

reklama
Betina ja normalnie jak zupke dla siebie a potem miksuję a śmierdziało dziś rybą hehe i zrobiłam na 3 obiadki potem zagotowałam słoiczki bedę mieć w tyg:))))

Hani z pewnością posmakują nowe rzeczy az bedą jej się uszka trzęsły hihi

Do góry