reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
demolka dzielna ta Twoja córcia.
mój tez leży na brzuchu nie dluzej niż minute i jest placz.
na nogi tez staje szczególnie jak ma siedziec to probuje wstać. Nastraszylas mnie troche teraz?co może buc nie tak co lek ci powiedziala?

Natka z pleców na brzuch się przekreci ale odwrotnie nie bardzo.była inna pediatra bo moja ma urlop i się uparła.tłumaczyłam że jak ma to zrobić skoro nie leży na brzuchu bo od początku był ryk! no ale sama dla siebie sprawdze choć byłam już kiedyś przypadkiem u rehabilitantki i nic nie mówiła że coś nie tak.

mówiła jeszcze że są dzieci które omijają pewne etapy rozwoju bo go nie pasują i tak może być u nas.ale ja na tą pediatrę biorę poprawkę,koleżance chciała zaszczepić mała bez badania,spytała czy ona uważa że jej córka jest zdrowa i dają kartkę że można zaszczepić!

Moja z brzucha na plecy też się nie przekręca chyba, że przypadkiem jak się odchyli za mocno. Chyba robi wstęp do raczkowania, bo nóżkami próbuje się odpychać i tyłek do góry podnosi ale ryje twarzą w podłoże przy tym. A ile się biedna nastęka ;)
15 minut temu płakała i musiałam ją odwrócić z brzucha na plecy a przed chwilą jak do niej zajrzałam to śpi na brzuchu :confused2:

Demolka raczkowanie to ważny etap ale znam dzieci co go ominęły i wszystko z nimi dobrze, rozwijają się prawidłowo. Dla spokoju sumienia warto skonsultować ale nie ma co się też martwić na zapas. Pozazdrościć takiej odważnej córy. :laugh2: Która to była dawka szczepienia?
My mamy na początku sierpnia.

U mnie z becikowym będzie masakra jeżeli chodzi o dokumenty :confused2:

Demolka mój starszak nie przekręcał się z brzucha na plecy. Ominął ten etap właśnie. Ale fakt, że u rehabilitantów byliśmy, ale to że względu na zaciśnięte pięści jeszcze w 6tym miesiącu zycia.

Przymierzylam sukienkę co kupiłam prawie 4 lata temu na wesele...chciałam ją założyć teraz na wesele kuzynki (13.08)...ale w życiu jej w cyckach nie dopne :( a kg mam tyle samo :/ muszę wybrać się na zakupy...a ja z tych co zakupów baaaardzo nie lubią :(

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

kama bylam na weselu u Siostry ostatnio i powiem Ci ze wybór sukienki byl dla mnie tragiczny niby chuda a cyce przy karmieniu tak duże ze ciężko bylo mi cos dobrać:\

Betti no musze tez się zabrać za zbieranie dokumentów do becikowego.
my pod koniec lipca szczepienie a wcześniej usg bioder (kontrola druga)a w środę ide wkoncu do gina od porodu nie bylam jeszcze wiec szykuje sie mega ochrzan :p

Witajcie,
Ja wczoraj znowu bez neta tym razem wina po stronie Orange i wiecie co powiedzieli na infolinii "że to nic technicznego i że to przez szczyt NATO". No w d... mam ich szczyt nie działa mi net i telefony szwankowały wrrrrr.
Ola Ty nie do męża się dosiadłaś a do chipsów:):)
Demollka a przelatuje Wam ta kaszka przez smoczek 3 czy kupiłaś większy?
Moja za to przekręci się z brzuszka na plecy a w drugą stronę nie ma opcji. Co do raczkowania to starsza nie raczkowała. Chodzić zaczęła krótko po roczku i wtedy się zaczęło bo praktycznie wózek poszedł w odstawke bo siedzieć w nim nie chciała.

reklama
a i Dostalyśmy skierowanie do poradni rehab. bo młoda zamiast uczyć się przekrecac i raczkowac zaczyna na nogi wstawać! i lekarka chce być pewna że jej nic nie przeszkadza w leżeniu na brzuchu.tłumaczyłao że ona nie lubi i jej nie zmuszeni bo pół min i jest ryk!

Asch :))))

Daniel nie leży na brzuszku, nie przekręca się, za to dźwiga i siada (jedną ręką łapie za coś a drugą się podpiera) no i jak tylko czuje podparcie to hop na nogi. Sztywne ma i bardzo mocne, pcha się niemiłosiernie.
On leżąc zmienia pozycję ale odpycha się nogami.
Córka moja też nie leżała na brzuchu i też się nie przekręcała.

Do góry