reklama
betula
Fanka BB :)
jezu jak doba sie skraca jak czlowiek pierogi robi!
no my po wizycie! mamy zdiagnozowanego AZSa (alez nowosc...) - odstawiamy wszystkie dotychczasowe specyfiki, zostajemy na nutramigenie, skupiamy sie na razie na "intensyfikacji pielegnacji skory" czyli mamy 2 masci, zeby sie smarowac ile wlezie i emolient do kapieli. jak to nie pomoze, to bedziemy dalej probowac. skora ponoc nie jest w najgorszym stanie. ja osobiscie obstawiam brak alergii na cokolwiek, winny wg mnie jest defekt budowy skory, ale bede dalej obserwowac.
Hanka rozryczala mi sie w gabinecie, ale humor bardzo jej sie poprawil jak uslyszala, ze mamy sie kapac raz na 2-3 dni (poki skory nie podleczymy)
mam na razie nie rozszerzac jej diety - jak dlugo dziecko moze byc na samym mleku?
Aschlee, kurde, skad takie podejrzenie?
no my po wizycie! mamy zdiagnozowanego AZSa (alez nowosc...) - odstawiamy wszystkie dotychczasowe specyfiki, zostajemy na nutramigenie, skupiamy sie na razie na "intensyfikacji pielegnacji skory" czyli mamy 2 masci, zeby sie smarowac ile wlezie i emolient do kapieli. jak to nie pomoze, to bedziemy dalej probowac. skora ponoc nie jest w najgorszym stanie. ja osobiscie obstawiam brak alergii na cokolwiek, winny wg mnie jest defekt budowy skory, ale bede dalej obserwowac.
Hanka rozryczala mi sie w gabinecie, ale humor bardzo jej sie poprawil jak uslyszala, ze mamy sie kapac raz na 2-3 dni (poki skory nie podleczymy)
mam na razie nie rozszerzac jej diety - jak dlugo dziecko moze byc na samym mleku?
Aschlee, kurde, skad takie podejrzenie?
kamaa
Betula to tak żadnej nowości chyba nie uslyszalas :/ a na mm czy kp jesteście? Trzymam kciuki, żeby w końcu się poprawiła ta skóra.
Aschlee o rety trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :*
Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
Aschlee o rety trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :*
Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
Carolajna32
Aschlee kciuki! Mam nadzieję, że to fałszywym alarm.
Zaniepokoilo mnie jej zachowanie i poszlam to skontrolowac....no i jak uslyszalam podejrzenia to sobie usiadlam.Dal nam skierowanie na badania i mamy czekac na ostateczne diagnoze
Licze ze to jednk nie to i bardzo sie o to modle
Licze ze to jednk nie to i bardzo sie o to modle
betula
kamaa, no nowosci nie uslyszalam, ale mnie bardziej zalezalo na tym, zeby ktos mi podpowiedzial jak ta skore pielegnowac... i na razie jakas koncepcja jest.
karmimy sie mm, wiec alergie pokarmowa jestesmy w stanie wykluczyc.
aschlee, ale jakie to zachowanie bylo? trzymamy z Hanka za Was kciuki!
karmimy sie mm, wiec alergie pokarmowa jestesmy w stanie wykluczyc.
aschlee, ale jakie to zachowanie bylo? trzymamy z Hanka za Was kciuki!
Bettina2701
Mkvet to spróbuj jeszcze raz z brokułem, Zosia dopiero smakuje i dopiero za którymś razem może jej zasmakować. Z tą dynią bym odczekała kilka dni i spróbowała ponownie, jak znowu krosty się pojawią no to wiadomo.
PaniAg fajna, nie wiedziałam, że coś takiego jest. Ale to nie dla Hanuli, mamy z maty edukacyjnej takie coś do kopania co gro i błysko i Hanula się tego boi. A na widok szczeniaczka uczniaczka płacze
Ola a ona może tak późno wysłać papiery? Chyba ma na to określony czas?
Ja pierwszą kasę dostałam na koniec kwietnia i myślałam, że długo czekałam. Pocieszające jest to, że jak już przeleją to sporo
Ja po urodzeniu Hani nie dostałam jeszcze żadnych próbek
NowaNatka według najnowszych wytycznych to dziecko decyduje ile zje, jeżeli chce więcej to nie musisz wyliczać łyżeczek Piszą też, że najlepiej zacząć od warzyw, potem kaszki, owoce i mięso.
Aschlee trzymam kciuki, żeby jednak to nie była epilepsja.
Betula czyli jednak jakiś plan działania macie. Jaki macie emolient?
Czytałam, że dzieci z alergiami rozszerzają dietę ok 8-9 miesiąca nawet. Mleko jest podstawą diety do roku czasu, reszta to uzupełnienie, dziecko ma smakować itp.
Moja Hanula dzisiaj w trakcie kąpieli rozszalała się na całego. Pierwszy raz tak zasuwała nogami w wodzie jakby biegła A jak ją wyjęłam z wody to się rozpłakała
PaniAg fajna, nie wiedziałam, że coś takiego jest. Ale to nie dla Hanuli, mamy z maty edukacyjnej takie coś do kopania co gro i błysko i Hanula się tego boi. A na widok szczeniaczka uczniaczka płacze
Ola a ona może tak późno wysłać papiery? Chyba ma na to określony czas?
Ja pierwszą kasę dostałam na koniec kwietnia i myślałam, że długo czekałam. Pocieszające jest to, że jak już przeleją to sporo
Ja po urodzeniu Hani nie dostałam jeszcze żadnych próbek
NowaNatka według najnowszych wytycznych to dziecko decyduje ile zje, jeżeli chce więcej to nie musisz wyliczać łyżeczek Piszą też, że najlepiej zacząć od warzyw, potem kaszki, owoce i mięso.
Aschlee trzymam kciuki, żeby jednak to nie była epilepsja.
Betula czyli jednak jakiś plan działania macie. Jaki macie emolient?
Czytałam, że dzieci z alergiami rozszerzają dietę ok 8-9 miesiąca nawet. Mleko jest podstawą diety do roku czasu, reszta to uzupełnienie, dziecko ma smakować itp.
Moja Hanula dzisiaj w trakcie kąpieli rozszalała się na całego. Pierwszy raz tak zasuwała nogami w wodzie jakby biegła A jak ją wyjęłam z wody to się rozpłakała
betula
Bettina, z emolientow do wyboru: emotopic, cetaphil, allerco. Kupilam emotopic.
Hanka na samym mleku az do 8 miesiaca? zwariuje mi dziewczyna
ile wasze maluchy urosly na dlugosc od narodzin?
Hanka na samym mleku az do 8 miesiaca? zwariuje mi dziewczyna
ile wasze maluchy urosly na dlugosc od narodzin?
Bettina2701
moja jakieś 10 cm Nosimy rozmiar 74
reklama