reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej :)
Olaf dzisiaj pierwszy raz przekrecil się z pleców na brzuch :D dwa tyg ćwiczył :D tak jak u Ciebie Aschleee :)

Zuzanka muszę wejść na komputer i popatrzeć na suwaczkow :) super piszesz o rozszerzaniu diety:)

Ja wysłałam męża i starszego na basen :) sama się jeszcze nie wybiote bo stroju nie mam... :(

Zajrzalam na listę ligowych dzieciaczkow, mało bardzo jest na grupie. Czy nie wszyscy wpisani? Ja poprosze o dopisanie Olafa jak co :D

Olaf Stanisław
3710g i 56cm
8/10
Cc w 41tc :)
Hihi kiedy to było :D

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
magmich też mam wrażenie, że mało stabilne, z drugiej strony super- bo zajmuje mało miejsca...
Cześć Kamaa. Nosicie się tylko w chuście czy nosidełko też? Też mi jakoś znajomo wyglądasz... Co do ropiejącego oka to mamy to samo. Wszystko przez zatkany kanalik łzowy. Ze wzgledu na wiek Zosia mogłaby już mieć zabieg, ale ja się tego boję i wolę się wstrzymać. Drugie się udrożniło to może z tym też się uda.

Dziewczyny to co Wy macie za akcesoria do karmienia? :>

Moje Małe sobie teraz śpi obok. Obudziła się o 7.00, przyszła Pani pielęgniarka zrobić jej zastrzyk, później inhalacje i po tym wszystkim mi pada. Wieczorem jest to samo.

Mkvet Probowalam wszystkich już chyba spoosbow na oczko :( teraz dostał drugie krople ale nie pomagają na razie, a dostaje od zeszłego piątku :( obawiam się i że nas czeka przetykanie :( muszę zadzwonić do okulisty :/ a kolejki u nas pewnie za rok...

Zuzanka oj widzę że Cię nieźle ruszyło dobrze że się wygadałaś. Dzięki z racjonale podejście do mojego "problemu";)

Aschlee ale fajne kolory tych fotelików.

Mkvet a jak się Zosia czuje na długo macie te zastrzyki? Teraz pewnie strasznie uziemiona z nią w domu jesteś.

Kamaa na liście nie wszyscy wpisani.
A tak właśnie ma ktoś jakieś wieści od Magdy i Caro?

Mi się dzisiaj okropnie w głowie kręci normalnie mam cały czas wrażenie jakbym z karuzeli zeszła.

Zuzanka ja to z pediatrą nawet na temat rozszerzania nie rozmawiałam, dała mi tylko taki schemat o jakim piszesz a ja nie ciągnęłam tematu. :-pCiekawa jestem jak Twoja zareaguje na taką dyskusję bo z tego co wiem to pediatrzy raczej mają słabą wiedzę o żywieniu niemowląt.
Co do podnóżka to właśnie wczoraj zaczęłam to rozważać ;-) ;) A mówią, że wózek to ciężki zakup, a potem wcale nie jest lepiej :laugh2:

Mkvet ja mam blatu tylko 1m więc wiesz... :-p Stoi suszarka na butelki, podgrzewacz, mleko, karton z wodą, koszyk z drobiazgami typu frida, butelki już z wodą aby tylko wrzucić do podgrzewacza, czasem szklanka z herbatką jak się studzi, butelka z wodą do picia a oprócz tego czajnik i koszy na owoce :laugh2: Po zamontowaniu półki większość poszła na półkę a na blacie luz ;-) ;) To co to będzie jak dojdą talerzyki, miseczki, sztućce, kubeczki.... Nie mam miejsca w szafce, żeby gdzieś to wcisnąć :szok:

Gratuluję dzieciaczkom obrotów, teraz to się dopiero zacznie jazda :laugh2: Lepiej nie zostawiajcie ich samych :-p

Magmich no właśnie coś nam sporo dziewczyn pouciekało :huh::huh:

No tez sie ostatnio zastanwialam co u Magdy i Caro.

Magda na pewno ma mase obowiazkow.Mnie sie zacznie od sierpnia bieganina to pewno tez zero czasu bedzie :/

Mkvet oby Zosi szybciutko przeszlo.Biedna Kruszynka.

U mnie chusta juz sie nie sprawdza bo mala woli przodem do swiata spacerowac :D

Młoda śpi ogarnęłam brudne naczynia i wymyśliłam obiad na niedzielę. Będzie papryka faszerowana. Zaproszę babcię. Rodzice wyjeżdżają a babcia zostaje niby mama mówiła że naszykowała wszystkiego żeby babcia nie musiała gotować jednak by mi obiad nie smakowała jakbym wiedziała że moja kochana babcia w niedzielę sama ma jeść.

Mkvet nosze tylko w chuście, nosidełko dopiero jak dziecko siedzi podobno.

Zuzanka co do kangura to jak byłam jeszcze w ciąży wygralam warsztaty :) i bardzo mi to pomogło. W kieszonkę idzie mi gorzej. I wpadlam w chustoświrostwo :D

Magmich ja ide po drugą kawę bo padne zaraz...

A Olaf śpi dalej! Chyba już ze 2h!
Była u mnie koleżanka z synkiem. Mój starszy jeszcze wszystko zabiera :D zazdrośni jeden :D ale kolega dłużny nie pozostał.

O Olo się odezwał ;)

Magmich jak tam? Stres opadl czy nie pomogly nasze pocieszenia?

Kamaa to wczesnie zaczynacie dzien ;) na liscie nie wszystkie dzieci sa, zajmowala sie tym Magda, a ona ma pewnie duuuuzo na glowie ;)

Bettina Antek wstaje tak jak zwykle, dzis po 9 sie obudzil. Pomijajac fakt, ze w nocy co godzina do niego wstawalam, jadl 4 razy a poza tym to sie krecil strasznie i nóżkami tak "zarzucał" nie mam pojecia czemu... No i glowka kreci, bo sie usypial.
PaniAg Twoj Antos tez sie chyba tak usypia, prawda? Masz na to jakis sposob? Bo mi go szkoda jak on tak wali tą głowinką ;(

Zuzanka ozloce Cie ;) kolejny raz :) niby pomysl prosty, a nie wpadlam. Na pewno skorzystam i tak zrobie :) Dziekuje :*

A ja upatrzylam takie krzeselko :Link do: Krzesło Tripp Trapp® | Do siedzenia | Stokke
Pisza, zesluzy wiele lat.

reklama
Do góry