reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ey dziewczyny mam problem .bo maly od 2 dni jest bardzo ruchliwy kręć się i podskakuje. Dzis przeczytałam ze to normalne bo ustawia si ef do porodu .a w kolejnym artykule ze moglo się owinsc pepowina .kurde zaczelam się schizowac .ale gdyby się owinelo to od dwuch dni by tak nie wierzgal chyba ?:( bozenka mnie zaraziła czarnowidztwem

Dzień dobry:) Właśnie patrzę na plan porodu z mojego szpitala i jest taki punkt: "Chciałabym opóźnić kąpiel mojego dziecka do momentu pełnego wchłonięcia się mazi płodowe". Co o tym sądzicie?

Anit a w szpitalu w którym będziesz rodzić nie ma takiego planu? Bo u mnie jest między innymi pytanie o lewatywę.

Podczas bóli partych ostatnie o czym się myśli to czy się wypróżniasz czy nie ;)
Carolajna a uwierz że też poprzednio rodziłam w tym samym szpitalu i nie robili mi lewatywy . I niestety może jestem przewrażliwiona albo zeschizowana ale do samego końca porodu myślałam o tym aby podczas parcia się nie wypróżnic. Mowilam to również do położnych i w odpowiedzi otrzymałam że nie mam się tym martwić, jestem zeschizowana i niestety siedzi mi to w głowie.

Dzień dobry:) Właśnie patrzę na plan porodu z mojego szpitala i jest taki punkt: "Chciałabym opóźnić kąpiel mojego dziecka do momentu pełnego wchłonięcia się mazi płodowe". Co o tym sądzicie?

Anit a w szpitalu w którym będziesz rodzić nie ma takiego planu? Bo u mnie jest między innymi pytanie o lewatywę.

Nic mi nie wiadomo czy w moim szpitalu jest plan porodu ale zaraz postaram się dowiedzieć. Dla mnie to ważne. Dzięki

Czesc kobietki.

Ja tez ostatnio zaczelam myslec o tej lewatywie i chyba pogadam z nimi o tym.Przy porodzie ze starsza corka pytaly czy chce i dostalam.Zobaczymy jak bedzie tutaj oby tak samo.

Mkvet ja tez slyszalam o dobrym wplywie mazi na skore dziecka.W mojej klinice mowili ze nie kapia odrazu dziecka wlasnie z tego wzgledu :)

Ja wczoraj mialam konsultacje neurologa a dzis ortopede.

Cześć dziewczyny :-) :)

U mnie po nocy jako tako. Nie powiem....były chwile, kiedy dumałam czy aby na pewno ten ból jest normalny, ale w końcu usnęłam na 3 godziny i jakoś to idzie. Byle do jutra!

U mnie wszystko dzieli się na to co do czwartku i na to, co po czwartku. Nie umiem się zabrać za swoje obowiązki z tym samopoczuciem, nie wiedząc jak ta blizna trzyma. Dlatego pomimo iż synuś ma urodzinki lada dzień czekam do czwartku ze wszystkim. Męczy mnie to :sorry:

Mkvet u nas nie kąpią maluszków w szpitalu w zasadzie wcale. Właśnie o te maź chodzi. Dopiero po 3 dobie zalecają kąpiel :blink:

Aschlee a w jakim celu te konsultacje jeśli mogę zapytać? :-) :)

Mam pytanie odnośnie listy wizyt. Czy możecie na wątku wizytowym podać terminy swoich najbliższych wizyt? Tam również wszystko się spitoliło i chciałabym doprowadzić to do porządku. Bardzo proszę o podanie dat na tamtym wątku :happy2:

Magda te konsultacje w sprawie tego bolu spojenia i krzyza.Lekarke martwi to ze ten bol tak sie nasilil i ze mam problem nawet z podniesieniem nogi,czy wejsciem na lozko,szczegolnie licho jest z lewea noga.Dlatego neurolog wczoraj sprawdzala czy czucie i odruchy oby na pewno sa w porzadku

Na razie zaproponowali 3 razy dziennie paracetamol i fizjoterapie cieplem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry