reklama
Carolajna32
Fanka BB :)
Nowa u mnie też już tak jest. Ale ruchy typu kopniaki są non stop. Zwłaszcza, że mały bije całym sobą, aż lekarz zdziwiony jak patrzał na usg przez 50 min co się dzieje.
Jak piszecie o ruchach to zawsze mam wrażenie, że moja ciąża jest przynajmniej miesiąc młodsza, chociaż raczej to kwestia mojej nieczułości i leniuszka w brzuchu ;-)
Ale ruchy w nocy to chyba norma. Dziecku lepiej się śpi jak mama jest aktywna, a w nocy jest nuda. Poza tym na tym etapie okresy aktywności i snu są zupełnie inne niż u dorosłego - nie ma dnia i nocy, tylko przemiene fazy, więc siłą rzeczy aktywność wypada też w nocy. A mama niech się przyzwyczaja ;-)
Ale ruchy w nocy to chyba norma. Dziecku lepiej się śpi jak mama jest aktywna, a w nocy jest nuda. Poza tym na tym etapie okresy aktywności i snu są zupełnie inne niż u dorosłego - nie ma dnia i nocy, tylko przemiene fazy, więc siłą rzeczy aktywność wypada też w nocy. A mama niech się przyzwyczaja ;-)
pisałam do gina oddzwonił i trochę uspokoił, powiedział ze tak ma być i mam się nie martwić więc się postaram tylko jak fachowcy wyjdą to skocze po nospe bo nie mam w chacie może brzuch przestanie tak ciągnąć
dzięki dziewczyny!!
dzięki dziewczyny!!
Carolajna32
Umówiłam się do poradni laktacyjnej indywidualnie. Noo
Rozwala mnie przeziębienie, jadę do domu. Zakupy mam więc muszę ogarnąć chociaż rosołek.
Rozwala mnie przeziębienie, jadę do domu. Zakupy mam więc muszę ogarnąć chociaż rosołek.
Bettina2701
Moja młoda też bardzo aktywna w ostatnim czasie, kręci się bardzo. Najbardziej boli jak kopie chyba w miednicę albo nie wiem w co trafia oraz po zebrach. Niestety najbardziej upodobała sobie moje żebra i jak wsadzi nogi to potrafi tak dwie godziny nawet leżakować a ja cierpię. Wczoraj to chyba całą sobą się ułożyła pod żebrami, strasznie mnie uwierało z obu stron i dało się odczuć jak się wypina a dół brzucha sprawiał wrażenie pustego
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Hej dziewczyny :-)
U mnie noc stanowczo za krótka. Jestem tak fizycznie zmęczona wieczną bieganina, że wstaje z łóżka i juz ledwo stoję. Spojenie coraz mocniej daje popalić. Plecy i nogi nie zdążą odpocząć, a już znowu gnam. Jeszcze mam 2 całe takie trudne tygodnie. Musze jednak te wizyty dzieci i swoje ( no i wszystkie inne sprawy) pozalatwiac teraz,bo im dalej tym będzie gorzej. Rano wiec z dziećmi w szkole sesja zdjęciowa, potem zakupy,teraz pije w kawiarni szybką kawę i lecę z Marcelem do szkoły. Musimy tylko kupić parasol po drodze,bo miało dziś nie padać, a leje i nic ze sobą nie mamy, a on zmoknac nie może. Ehh...
Trzymajcie się kochane. Odezwę się jak złapie później chwilkę :-)
U mnie noc stanowczo za krótka. Jestem tak fizycznie zmęczona wieczną bieganina, że wstaje z łóżka i juz ledwo stoję. Spojenie coraz mocniej daje popalić. Plecy i nogi nie zdążą odpocząć, a już znowu gnam. Jeszcze mam 2 całe takie trudne tygodnie. Musze jednak te wizyty dzieci i swoje ( no i wszystkie inne sprawy) pozalatwiac teraz,bo im dalej tym będzie gorzej. Rano wiec z dziećmi w szkole sesja zdjęciowa, potem zakupy,teraz pije w kawiarni szybką kawę i lecę z Marcelem do szkoły. Musimy tylko kupić parasol po drodze,bo miało dziś nie padać, a leje i nic ze sobą nie mamy, a on zmoknac nie może. Ehh...
Trzymajcie się kochane. Odezwę się jak złapie później chwilkę :-)
Bozienka24
Magda ja bardzo proszę o odpoczynek bo kochana przesadzisz ja wiem ze jak mus to mus ale jesteś już w wysokiej ciąży ;-)
reklama
Caro to się obudziłam ja patrzyłam początkiem października i juz w pierwszych rzędach mię było w żadnym terminie a teraz jubileuszowy występ wiec będzie kiepsko
Demolka no to masz demolke w domu;(
Ja prawdopodobnie jutro będę mieć kominek montowany.. aż się boje tego bałaganu ech ale to nas trzymało z pracami w pokoju u lili wiec niech już będzie to za nami
Bozienka współczuję ci nardzo
Madzia nakaz odpoczynku:*
Carolajna kurujcie sie ja mam rosol wiec przyjezdzaj
Ja właśnie wracam z krk ..znów..ale!! Udało mi się wszystko załatwić mogę prace wprowadzić elektronicznie wiec juz bliżej niz dalej wiec max 1-2 razy jeszcze i będę mieć to za soba
Przy okazji pojechałam zobaczyć kołyski do jednego sklepu gdzie wydawało mi się ze je widziałam i owszem była. Wiec podjęliśmy juz decyzje gdyby była kolorystycznie taka jak nam odpowiada to byśmy ja wzięli ale ze nie to zamówię przez internet
Demolka no to masz demolke w domu;(
Ja prawdopodobnie jutro będę mieć kominek montowany.. aż się boje tego bałaganu ech ale to nas trzymało z pracami w pokoju u lili wiec niech już będzie to za nami
Bozienka współczuję ci nardzo
Madzia nakaz odpoczynku:*
Carolajna kurujcie sie ja mam rosol wiec przyjezdzaj
Ja właśnie wracam z krk ..znów..ale!! Udało mi się wszystko załatwić mogę prace wprowadzić elektronicznie wiec juz bliżej niz dalej wiec max 1-2 razy jeszcze i będę mieć to za soba
Przy okazji pojechałam zobaczyć kołyski do jednego sklepu gdzie wydawało mi się ze je widziałam i owszem była. Wiec podjęliśmy juz decyzje gdyby była kolorystycznie taka jak nam odpowiada to byśmy ja wzięli ale ze nie to zamówię przez internet