reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Haruna widzę, że mamy ten sam termin na 24.02 i ja też prawdopodobnie dziewczynka, mam nadzieję że się już nic nie zmieni :)
Co do bólów głowy to ją też często cierpię ale przed ciążą również u mnie przuczyna jest niskie ciśnienie. Mam 100/60
Jakie mialas ciśnienie??

reklama
Haruna- mnie też pobolewa od czasu do czasu, jednak nie jest to ostry migrenowy ból. Moja przyjaciółka natomiast w pierwszym i trzecim trymestrze cierpiała na POTWORNE migreny, a żadne leki nie pomagały :crazy:

Może to rzeczywiście kwestia tego, że nie piję tyle ile powinnam.

Ja przed ciaza miałam problem żeby wmuszac w siebie wodę teraz to samo na szczęście upały mi w tym pomagaja:) od kad więcej pije ma mniejszy problem z bólami ale w początkowych tygodniach bywały dni ze miałam ochotę leżeć przez cały dzień i nie odrywac głowy od poduszki

Dziewczyny ja nie mówię,że wiecie...kazda z Was mało pije, ale ja to tak eksperymentalnie zrobiłam już 3 razy. Najgorzej jak po nocy budzę się w bólem. Kiedyś mnie złapało nagle po południu. To picie w dużej ilości na prawdę pomaga. A teraz jest nam się dużo łatwiej odwodnić. Ja na każde usg musze mieć pełny pęcherz. Ostatnio od rana wypiłam kawę, 2 szklanki wody w domu, 0,5l mineralnej, a potem jeszcze 5 x 150ml kubeczków wody i babka mi powiedziała,że to było mało, bo pęcherz ledwo pełny. Tak byłam nie dopojona. Oczywiście ja pęcherz czułam i wydawało mi się,że jest pełny, a ta mi takie rzeczy mówi :eek: Ciśnienie w ciąży też mam bardzo niskie. Ostatnio w gabinecie 80/50, to mnie pytali, czy się dobrze czuję. A ja od zawsze niskociśnieniowiec :-)

Cześć Dziewczyny! Właśnie dołączyłam do forum, więc się przywitam. Termin mam na 23 lutego. To moja pierwsza ciąża. Jak na razie cały czas towarzyszy mi mieszanka przerażenia i radości ;) Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że wyczytam tu dużo przydatnych informacji;)

Magda moje ciśnienie tez niskie ostatnio u lekarza miałam 135/70 położna twierdziła ze górne za wysokie ale jak narazie więcej się to nie powtórzyło może przez to takie miałam ze się denerwowalam czy będzie wizyta czy odwołaja ;-) ja mam smaki na pepsi ;-) piła bym cały czas ;-)

Magda jestem i posłusznie się melduję. U nas wszystko ok. Czasem jakbym czuła ruchy ale do końca nie jestem pewna czy to napewno maluszek.

Picie wody naprawdę daje dobre efekty i sprzyja pozbyć się różnych dolegliwości. Już kiedyś czytałam ciekawy artykuł napisany przez doktora nauk.

Mój maluszek również ma długie nogi mam nadzieje że takie zgrabne jak mamusia ☺.

reklama
Do góry