reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

No dziwne to podejście w Pl. U mnie żadnego noworodka pediatra nie wyśle do domu,jeśli cokolwiek jest nie tak. Nie widzę jednak potrzeby leżenia w szpitalu,jeśli dziecko ma się dobrze, pod ręką codziennie położna,a powrót na ten sam oddział mam zapewniony. Moje dzieci nigdy nie miały problemów z bilirubina. Były dobę monitorowane ze względu na cukier ( jestem diabetykiem), ale też żadnych problemów. Po ostatniej ciąży boję się również o siebie,ale ufam moim lekarzom i wiem, że o nas zadbają :happy:

reklama
Mamana juz tydzien plamie na brazowo...
Ja nie mieszkam w Pl i tu nie przepisuja dupka tylko utrogestan.Biore go 3 razy dziennie po 2 tabletki.Bylam i u swojego lekarza i w klinice uniwersyteckiej i w obu miejscach uslyszalam ze ciaza rozwija sie prawidlowo i nie wiadomo skad to plamienie.Raz byla teoria ze pod wplywem rozciagania jskies naczynko moglo strzelic ale bez przesady...chyba ciut za dlugo...

A u Ciebie jaka byla przyczyna plamien?

Dzis przekazali mi telefonicznie badania krwi i hormonow tez podobno perfekcyjnie...

Wiec serio glupieje i nie wiem skad to plamienie skoro wszystko jest idealnie

Ostatnia edycja:
Aschlee nie chcę pleść głupot ale to chyba dobrze że na brązowo, że nie jest to "żywa krew" - przynajmniej mi tak zawsze mówił doktorzyna. Ja przy pierwszej ciazy obudizałm sięw nocy na siusiu, poszła zaspana a tam jak zobaczyłam całe galoty czerwone to nogi mi się ugięły! Obudziłam m i pojechaliśmy do szpitala, tam badanie ginekologiczne i wyciągnęł ten wziernik z krwią i polecało na podłogę ale w zasadzie nie podał przyczyny bo nawet usg nie wykazało źródła krwawienia, szyjka zamknięta, teoretycznie nie powinno krwawić a leciało 2 tygodnie z druga to samo ale mniej i której.

Ja się naprawdę cieszę, że kobiety są teraz takie w temacie i oczytane, że nie dajemy się i walczymy - niby lekarz, niby specjalista i tak trzeba bacznie patrzeć na ręce! Wiecie że badanie na tokso nam przysługuje normalnie na NFZ ? I wcale nie trzeba za to płacić!

Ostatnia edycja:
Aschlee wiele dziewczyn plami z niewyjaśnionych przyczyn. Jeśli masz tak super opiekę,to zaufaj im i odpoczywaj. Za jakiś czas łożysko przejemie produkcję progesteronu oraz wszystkie inne funkcje i za pewne będzie lepiej :tak:

No tak mnie tez tak gadali ale wiesz ciagle jest ten strach przy sciaganiu gaci zeby zobaczyc na wkladke czy papier po podtarciu :/

No i dosc dlugo to trwa dlatego sie boje a teraz wizyta dopiero 7.07

Aschlee trzymaj się kochana. Jak leżałam w szpitalu na sali miałam dziewczynę z plamieniami, krwotokami itd i nic nie znaleźli, okazało się że miala juz poronienia i na jej macicy zostało stare endometrium, które musiało sie oczyścic bo przy nowej ciąży te stare są odrzucane przez organizm żeby nie zagrażały. a jej dzidzius był i rósł sdrowiutko. Na logike to to ma sens:)

reklama
Demollka ja tez jestem po poronieniach...ale nikt mi o tym nic nie mowil ze tak moze byc...ciagle tylko po USG slyszalam ze ciaza pieknie sie rozwija i ze nie widza nic niepokojacego...na moje pytanie to w takim razie skad plamienia uslyszalam ze nie sa w stanie okreslic skad bo wszystko wyglada jak trzeba

Do góry