reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Witajcie.. U mnie bardzo duzo sie dzieje, w sumie przez prace. Wylali jedna dziewczyne i robie tyle nadgodzin ile sie da, pozatym ten tydzien mam caly wypelniony sluzba zdrowia :p Jutro ide z mama bo ma badanie, w srode pediatra na ktorego czekamy od lutego a w piatek w koncu pierwsze USG. Byle do piatku!!!!!

Ja sie wylamuje bo mam rocznice we wrzesniu :p :p
U nas w rodzinie wszystkie urodziny przypadaja na pierwsza polowe roku wiec maly dzidzius urodzi sie w odpowiednim czasie :)

Emka jak skonczysz u siebie to chodz do mnie posprzataj ;)
Bozienko ja tak czekam na piatek juz jak na szpilkach siedze caly czas sie martwie czy wszystko ok :o z synkiem czulam, ze wszystko dobrze a teraz? Jakos mam mieszane odczucia. Moze dlatego, ze pozno sie dowiedzialam o tej ciazy i jadlam niewskazane rzeczy i popijalam sobie winko.. Do tego impreza urodzinowo imieninowa. No nic pozyjemy zobaczymy.
Choco ale fajny prezent na rocznice!! Moj najlepszy prezent rocznicowy byl jak w pierwsza rocznice slubu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :)

reklama
Ginka całkowity zakaz seksu nam dała i ok, rozumiem to. Ale mimo, że nie pływam i nie lubię wchodzić do wody to ciekawi mnie dlaczego mam zakaz kąpieli w morzu, basenie itp. Czy któraś z Was się orientuje?

U mnie rocznica i moje urodziny w lutym więc będziemy mieli super prezent.

Choco jaki fajny zbieg okoliczności :-) Ja dalej nie mam apetytu i już mnie to zaczyna bardzo męczyć, bo aż się gotować odechciewa :eek:

Emka oj mam świetnych lekarzy. Ta babeczka co mam z nią pierwszą wizytę prowadzi mi już trzecią ciążę. Jak wchodzę do gabinetu, to się po Polsku ze mna wita. I skubana wszystko pamieta. Ostatnio byłam z synkiem. Ona mi ciążę z nim właśnie prowadziła jako pierwszą. Cieszyła się jak nie wiem co,że go poznała. Ten drugi lekarz tu u mnie ma mnie prowadzić pod kątem tego wirusa. No i on zna tego drugiego lekarza z Cardiff i mnie do niego szybko zreferuje. Także czuję się bezpiecznie jak nigdy. Za Ciebie kochana trzymam kciuki :tak:

Gwiazdeczko ja po stracie Kaji miałam koszmarne wyrzuty sumienia. Na tej wizycie w grudniu (gdzie omawialiśmy wszystko po kolei raz jeszcze) mój lekarz mi dał dobitnie do zrozumienia,że nic do robiłam we wczesnych tygodniach ciąży nie ma tak zgubnego wpływu na dziecko. A on jest na prawdę lekarzem dobrym. Bedzie dobrze, choć ja Ciebie rozumiem doskonale, bo przed pierwszym usg bałam się okropnie :sorry:

Gwiazdeczka ja dużo czytalamm na ten temat bo my zaciazylismy na wakacjach i dziecko przez pierwsze tygodnie jest naturalnie chronione przez matkę dopiero 6-7 tydzień jest ważny a wtedy przeważnie kobiety juz wiedzą i uważają na siebie .

My z mężem byliśmy na wakacjach i ja jak ogólnie nie przepadam za alkoholem to mąż mi z baru to winko serwowal cały dzień to sex on the beach czyli trochę mocniejsze naprawdę wypijalam tego trochę....

Staraliśmy się o dzidzie juz ponad półtorej roku :( ja straciłam nadzieje jakoś tak stwierdziłam ze chyba nie jest mi to już dane :( robiłam badania na które wysłała mnie lekarka ale za każdym razem jak wychodziły dobre to coraz większy cios no bo skoro wszystko ok to o co chodzi? Doszło do tego ze nie było naturalnie tylko z kalendarzykiem....i odpuściłam...stwierdziłam ze może nie mamy mieć dziecka i wtedy w grecji usłyszałam ciekawa teorie od jednej położnej ..
Powiedziała mojej koleżance ze kobieta która pije alkohol, jest wyluzowana itp ma większe szanse na zagnieżdżenie dzidzi niż ta na witaminkach. A ze chronimy dziecko to ona zawsze proponuje to(takie rozluznienie) kobietom ktore maja problem;)Jak to usłyszałam to sie zaczęłam śmiać ze w takim razie po moich ilościach % to blizniaki będą :) to był piątek , w sobotę na wizycie się dowiedzialam ze mogę być w ciąży ale żeby się nie nakręcac a w poniedziałek z krwi mi wyszedł ładny poziom hcg:)

Witam się przy śniadanku

Od razu bardzo przepraszam ale nie dam rady nadrobić tyle naprodukowałyście.

U nas w sumie ok sobotę miałam bardzo nerwową aż się bałam o dzidzie ale się jakoś uspokoiłam.
niedziele spędziliśmy w porcie chłopaki kajakami pływali a my dziewczyny kawkę piły :-). wczoraj odwiedziłam lupa i zakupiłam dwie spódnice wydałam całe 38zł :-D.
Dzisiaj na mnie ogórki czekają do zrobienia

reklama
Hej dziewczyny, ja za pozwoleniem lekarza jadę do Gdańska, pospacerować trochę i na deser do Hard Rock Cafe ;)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Do góry