reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
zuzanka mam rogala firmy motherhood

Ati, chocolatequa - super, że wszystko dobrze :-)

Carolajna nie odpala mi się efekt końcowy

Może jeszcze napiszę kilka słów o sobie: mam na imię Ania, mieszkam w Gdyni, jestem mamą 5 letniej Marty.

Wyprobowalam spało się cudnie:) bardzo zadowolona jestem :)
Margaritta ten co ty wkleilas to jest taki tylko do karmienia ten co mi przyszedł jest i do karmienia i do spania dla mamy:) dokładnie tez w takie groszki mam :)
Na tym zdj co wkleilas margaritta są mebelki w których się zakochałam :)

Załączniki

• 1438090343725.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 66
Cześć dziewczyny :-)

Miałam dziś koszmarny sen :sad: Śniło mi się,że krwawiłam strasznie. Pojechałam do szpitala i tam mi zrobili usg. Dziecko miało się dobrze, ale krew ciągle się lała....cały ten sen strasznie płakałam......koszmar!!!! :-(

Poza tym u mnie ok. Minęła wreszcie ta paskudna senność. Wciąż jednak apetyt kiepski. Najgorsze,że przez to nie mam pomysłów na obiady i inne posiłki...No i dalej ledwo coś zjem, jestem pełna na pół dnia. Brzuch lekko ciągnie, czasem kłuje, ale to akurat normalne. Oby tak dalej ;-)

Beemik z tymi zębami jest dokładnie jak piszesz. Wszelkie stany zapalne są groźniejsze niż znieczulenie. Także śmigaj śmiało do dentysty jak potrzeba :-) No i pogadaj tu czasem z nami ;-) Póki co ja śpię dobrze. Fakt,że już nie kładę się szybko spać ( a jeszcze tydzień temu odlatywałam razem z dziećmi), ale śpię jak dziecko. Wiem jednak,że często w ciązy ( na różnych jej etapach) zdarza się taka bezsenność. Polecam dobre książki w razie W ;-)

Aschlee mój mąż też lubi sobie poszaleć na zakupach dla dzieci. Kupuje takie gadżety, że ja bym na to nie wpadła :-D No i jestem fanką strojów z Kubusia puchatka ;-) W Uk mają duży wybór na szczęście :tak: Chusty polecam. Miałam przy młodszej córce i synku. Używałam i bardzo sobie chwalę. Chusta to najzdrowszy sposób noszenia dzieci, a zwłaszcza noworodków :-) No i też mam cerę na twarzy w tej ciąży bardziej suchą. Zupełnie jak w poprzedniej. Twoje imiona też mi się podobają. Domyślam się,że wybór pod kątem miejscem zamieszkania?

Kropek ja nie korzystam z tej apki mama, ale koleżanka często sie żaliła, że sporo rzeczy jest nie zgodna z opisem. Nie wiem, nie znam, ale mam nadzieje,że tylko ona tak pechowo trafiła. Sama kupuję sporo na ebayu, choć nie ukrywam,że czasem jakość oryginalnych rzeczy disneya jest nieporównywalna. Tyle,że u nas w stosunku do zarobków ich ceny nie są tak powalające jak w Pl :happy: Filip i Liliana? Tez ładnie....no na prawdę jestem w tyle :eek: :-) Super,że nie masz hashimoto!!! :tak:

Carolajna współczuję tych migren. Ja już nie raz pisałam,że mi pomaga mocna kawa (mała) z dużą ilością cytryny i z cukrem. Ohydne, czy nie...pomaga. ;-) U mnie w skrajnych przypadkach przepisują nawet w ciąży mocniejsze leki. Brałam je po wypadku z synkiem w ciąży. Warto porozmawiać z lekarzem. Po prostu się nie zaleca innych leków, ale to nie jest tak,że nie można. Popytaj na wizycie, a najlepiej dwóch przynajmniej :tak:

Jadzia
ja na zgage mam od lekarza Zantac. Dostałam je pierwszy raz w drugiej ciąży, kiedy wymiotowałam, bo tak mi dokuczała. Wszelkie domowe sposoby to u mnie o kant tyłka rozbić. Te tabsy ratują mi życie. Są bezpieczne dla dziecka. A na zimno zovirax spokojnie mi lekarz pozwala. No i zrobię ten miód co Ati poleca, jak tylko w polskim sklepie krople z Pl mi ściągną :-)

Bozienka, Kropek mnie też kłuje chwilami dość mocno. Tak ma być. Przeciez tam się wszystko rozciąga. Teraz w II trymestrze dzidziuś będzie rósł bardzo szybko. Jak nigdy w innym trymestrze :-)

Zuzanko oj zgadzam się z Tobą. Ja mam właśnie takie makabryczne sny, że aż strach zasypiać :sorry:

Margarita ja daję radę w każdej ciąży bez poduszek, ale ja chyba jakaś inna jestem :-D Jak wyniki z moczu? I widzę, że Ty tez masz imiona wybrane....rety :szok: To chyba tylko ja taka do tyłu :eek: Bardzo ładne :happy:

Choco, Bozienka,
na moje oko właśnie rozpoczęłyście drugi trymestr. Moje gratulacje :tak: Mnie jednak ten II trymestr i tak nie uspokoi :-( Ehh.... zazdroszczę tego spokoju :sorry:

Zaba a no właśnie....wszystko zależy od doświadczeń. No ale myślę pozytywnie. Staram się :happy:

Gwiazdeczko gratuluję przespanej nocy. Oby więcej takich! :tak: No i kciuki,żeby te mdłości wreszcie odpuściły :sorry:

Szmokus mi lekko wysypało czoło, ale to się zdarzało i bez ciąży, więc trudno powiedzieć czy to jej objaw :confused: A takie bóle w krzyżu zdarzają mi się w ciążach, zwłaszcza w tym I trymestrze. Jak się mocno niepokoisz, to poradź się lekarza :tak:

Mamana ale miło Cię czytać i to z dobrymi wieściami :tak: U mnie nad imionami na razie nie myślimy. Jakoś przy naszych perypetiach schodzi to na plan dalszy :sorry: No i pocieszę Cię,że mnie mdłości w I ciąży chciały zabić, a minęły dokładnie w pierwszym dniu 15 tc. Trzymam kciuki,żeby i u Ciebie tak było :-) No i Twoje imiona bardzo fajne. Krótkie, ale nie pospolite ;-)

Szogi witaj! Koniecznie zostań tu z nami :-) Dopisać Cię do naszej listy? :happy:

Novaspace widzę,że masz ambitny plan dnia. Ja też mam dużo do zrobienia, ale ciągle przekładam na później. No nie mam polotu do roboty...ehh...ustawowe minimum i byle dzień minął :-p A Ty uważaj na siebie i nie szalej za bardzo, bo po tym, co przeszłaś lepiej być ostrożnym :tak:

Madisoni
nigdy nie stosowałam pasów ciążowych. Jestem zdania,że ciąża to na tyle krótki okres,że dam radę spokojnie przetrwać niedogodności. Bardziej mi dokuczało rozchodzące się spojenie, niż plecy, więc może stąd takie moje podejście :sorry:

Ati dziękuję za przepis na miód! Już zamówiłam krople w polskim sklepie. Będę działać, bo właśnie zaleczyłam kolejne dwa zimna :-( Kochana no i gratki za udaną wizytę :-)

Moni23 witam i Ciebie!!! Super,że coraz nas więcej :-) Jak chcesz być dopisana do listy, to daj mi proszę znać :happy:

Choco, Aschlee
i Wam gratuluję udanej wizyty! Madzia za Ciebie trzymam wciąż mocno kicuki!!! :-)

Solla, Milenia, M@linka, Retromama, Emka, Betula, Demolka i cała reszta.............gdzie Wy som? :-) Mam nadzieję,że wszystko u Was dobrze :tak:

Odnośnie wątku zapoznawczego, to już takowy pomysł był, ale jednak nie przeszedł, bo jednak nikt nie chce za dużo o sobie pisać na otwartym forum i takie wątki umierają bardzo szybko ;-) Oczywiście jak teraz dziewczyny chcą, to ich wola :-)

Landrynko wiem co czujesz. ..ehhh....
Teraz życzę Ci szybkiej regeneracji i pozytywnego nastawienia.

My dojechaliśmy już na badania ale mamy chwilę więc zjemy coś w knajpce. Dam znać ja wyjdę.

reklama
Do góry