reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Migotka - współczuję. Dużo siły Ci życzę i wierzę, że niebawem się uda.

Ati - ogólnie strata wagi na początku ciąży (I trymestr) nie jest niczym niezwykłym - ja za każdym razem lecę o 2kg. Teraz trochę szybciej wróciłam do wagi początkowej, bo wcześniej dopiero w 4 miesiącu. Tyle że Twoja waga początkowa jest niska i powinnaś (na moje oko) bardzo uważać, żeby nie wprowadzić się w jakąś anemię, niedożywienia itp. Mi pomaga jedzenie częste, ale bardzo małych posiłków (pół kromki chleba, jakiś owoc itp).

Kasiaczek - bardzo Ci współczuję, szczególnie że jeszcze martwisz się o córeczkę.

Magda - no to teraz już nie masz co odkładać dzwonienia. Nawet ja się zmobilizowałam i się umówiłam na piątek (możesz dopisać?). Odebrałam tez wyniki i o dziwo są niezłe :-) tylko hemoglobina trochę niska, więc chciałam Cię zapytać jak dietą sobie z tym poradzić?

Gwiazdeczka - witaj:-)

Choco - to chociaż przyjmij wirtualne uściski

Haruna - hehe... Tu nikt już swojego serca nie liczy ;-) Gratulacje :-)

Carolajna - trzymaj się. Ja jeszcze mam daleko przed sobą takie przeżycia, ale czuję, że też będzie ciężko ;-)

reklama
Jakie uprzejmosci... Az milo poczytac w tym zwariowanym swiecie:)

Na starosc mi odwala. Posprzatalam mase.... W chalupie. Normalnie zajelo by mi to z dwa tygodnie. Zdazylam sie ze starym popstrykac. Bo cos sie czepial. I poszedl spac a ja szoryje. Zosralo mi pol salonu i przejscie do sypialni. Odkurzac podlogi bede z rana. Oczywoscie nie chce towarzystwa pobudzic.

Zrobilam dzis experyment. Jaka perfidna jestem. Znaczy wczoraj mialam urodziny. Ale wylaczylam opcje podpowiadania o urodzinach. I wyorazcie sobie ze tylko sasiadka pamietala a mowilam jej z pol roku temu. I moi w domu. Mama nic rodzenstwo nic nawet osoby ktore mialy zawsze tego samego dnia ur. Swiat jest okrutny ale dobrze ze mnie jeszcze nie przygniotlo.

Lece dokoncze salon z 10 min jeszcze i spac. Dobranoc i dzien dobry...

Ostatnia edycja:
Wiecie co wstalam a juz mam i dzisiejszego dnia dosc :/
Czlowiek chce dobrze, martwi sie a zostaje po dupie jescze bardziej. A najgorsze jest to ze od osoby najblizszej :/

Bozienka ja tez wczoraj poczulam pierwszy raz bulgotanko :) az zapomnialam o calej sytuacji :)

Choco nie ale wcześniej dziewczyny pisały, że też czuły bulgotanie i że przyjemnie.
A ja w sensie, że ruchy to dopiero odczucie

Dziendoberek naszczęście chłodniej ale burzowo . Wiatr mnie obudził o godzinie zaraz po 6 pozamykalam wszystkie okna i zaczęło lać i grzmiec i tak o to pod kołderka sobie siedzę i się nie ruszam dopóki się nie skończy ;-)
Choco a ty w takim samym tygodniu jak ja ?? Tak mi się zdaje . Heh ja się trzymam wersji ze to dzidziuś i tyle może ktoś nie wierzyć ktoś się śmiać ale chyba ja wiem lepiej ze to nie jelita ani wzdęcia :-)

reklama
Do góry