reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny, spanikowałam ,dziś przyszły papiery ze szpitala,ale dopiero do wypełnienia itp. termin wizyty dopiero ustalą jak je odeśle, :O A że już od dwóch dni wariuję co i jak, to nie wytrzymałam, szkoda kasy,ale trudno, umówiłam sie na usg prywatnie na jutro /wtorek/, trzymajcie kciuki, marzę aby nadal było puk... puk....

Carolajna32, Gratulacje, strasznie się cieszę że wszystko wyszło dobrze :)) Ja jadę jutro żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, bo jakoś tak ciążowe objawy u mnie ustąpiły nagle, jak jest dobrze to też `źle` się okazuje, bo człowiek sobie znowu w głowie roi co tam się dzieje... ot ludzka pokrętna natura i co poradzić :(
* odpowiedz odnosnie leków: ja jestem na Duphaston x2 dziennie ,bo miałam dwa dni plamień ok 6 tyg. narazie mam brać do 12 tyg. Lekarka powiedz. ze jesli znowu bedzie plamienie to wypić naraz 4 tabletki Duphastonu, a potem brać az 3x dziennie po 2 tabletki az do ustania plamienia. Dlatego tak bardzo się boję następnego usg, czy nadal wszystko jest ok :(

demolka2, Mam nadzieję, że torbiel zacznie zanikać i wszystko będzie ok, ja się boję trochę czy ten mój wielgaśny mięśniak jakoś nie ugniata fasolki, bo jest spory

Sikulinda, Nadal jest nadzieja, bądźmy dobrej myśli. Jesli lekarz nie jest pewien z usg, może to dopiero 7my tydzien i tętno jest słabiutkie, mam nadzieję ze tak i trzymam kciuki!

Magda z uk,* Wierzę, że przy dzieciakach non stop jest coś do zrobienia. Kobieta w domu zawsze coś wynajdzie dodatkowo jeszcze do posprzątanie,ale jak się będziemy strofować co jakiś czas to chociaż pierdułki odpuścimy czasem ;)
* Odnośnie tych kremów od 4 m-ca to czytałam cos ogólnie o kosmetykach, tu chodzi o ich skład ,ze w 1-ym trymestrze ten skład może być zagrożeniem dla rozwijającego się płodu, a póżniej już nie,bo od 4 m-ca dzidzia już tylko rośnie, a wszystkie narządy są ukształtowane
* Spoko, odpisuję `łącznie`, hihi, Wcześniej pisałam odpowiedzi w notatniku, aby nie zgubić wątku, później po wklejeniu samo tak rozrzuciło dziwacznie tekst na stronce. Teraz edytowałam to po wklejeniu i `zjechałam` razem tekst. Na początku nie wiedziałam co mam kliknąć aby odpowiedzieć i czy to będzie na forum czy prywatna wiadomość, trochę się w tym gubię. Gdybym coś tam namieszała znowu to mnie ochrzańcie, spoko, bo nie wiem czy dobrze klikam /na dole po prawej w odpowiedź/ No i udało mi się niedawno wkleić poprawnie suwaczek, ufff, chociaż termin pewnie się zmeni, bo każdy kalkulator pokazuje co innego, a do tego nie jestem pewna co do dnia @

Ati :) , Super nie wiedziałam, ze aż tyle procent na pociechę jest, oj czekam na puk.. puk... jutro
Widać twój drugi suwaczek, 9 tydzień, niebieski z misiem :)

niebieskooka, Napiszę jak ja w końcu zrobiłam / po wielu nieudanych próbach, hihi/ poprawny suwaczek, z tej stronki: Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
Na dole po lewej wybierz jaki rodzaj chcesz , np. Wiek dziecka: Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
lub Odliczanie do urodzin: Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
Kliknij myszką po lewej w puste kółeczko po lewej który wybierasza, a potem kliknij po prawej w różową strzałkę przy suwaczku
Potem w nowym oknie Wybierz wskazówkę w ten sam sposób i zjedź na dół, kliknij w różowy napis Krok trzeci
Teraz w nowym oknie wpisz dane. Na dole kliknij w ` Stwórz suwaczek`
Teraz, na koniec Kopiuj suwaczek z okna BB Code:
qtchpss6u7t1gei5.png

I w takiej postaci w klej go wchodząc w swój profil na: baby boom , w: panel uzytkownika, edytuj sygnaturę. Po wklejeniu na dole po prawej
jest chyba przycisk edytuj lub wyświetl, wtedy jeśli działa w górnym okienku pokaże się już obrazeczek suwaczka :)

chocolatequa, Oj, ale narobiłaś mi smaka tymi gołąbkami, mniaaaammmmm...... Cieszę się że wyniki ok :)

demollka2, Na usg dopochw. lekarz może zatrzymać monitor z nagraniem i zawołać męża jak już się ubierzesz, wtedy pokaże mu dopiero obraz na monitorze. W ten sposób nie stwarza krępującej sytuacji.

milenia84, Dobija mnie to podejście niektórych przedszkolanek ` z powołania`. Dobrze zrobiłaś, a co te krowy na to, że dziecko siedzi samo, nie zauważyły??? !!! A rozmawiałaś z Dyrektorką, nie wachaj się , od tego jest. w dzisiejszych czasach taka sytuacja jest niedopuszczalna, nie ma znaczenia, nawet jeśli byłaby w swojej grupie wiekowej to ich obowiązek zadbać aby dziecko sie dobrze czuło w grupie. A ostatecznie to jedna z nich powinna posadzić swoją d... i zająć dziecko, chociażby porysować. Jeśli masz inną opcje przedszkola,nawet jeśli jest dalej, nie zastanawiałabym się nawet 5 minut! zabieraj dzieciaka.
* A Teściową, jak komara, czasem trzeba znosić... ;)

Bozienka24, Odnośnie wagi, od początku ciąży przybrałam ok 2 kg, nie jestem pewna wagi sprzed ciąży /ok. 60kg przy wzroście 172/, obecna waga jest chyba ok, nie znam się na tych wskaźnikach, ale boję się że te dwa dni plamień które miałam po 1szym usg w 6tym tyg. /teraz jestem wg wyliczen w 8ym/ mogły pożegnać moje marzenie o ciąży, ale z drugiej strony objawy ciążowe występowały, smaki, mdłości itp, sama już nie wiem.

novaspace, Gratulacje, dobre wyniki :) Ja jutro tylko na usg jadę, na badania krwi muszę poczekać na wizytę w szpitalu, to czekanie mnie dobija, bo nic nie wiem

Dziewczyny, Oj dziś to już lepiej nic nie piszę, ale namarudziłam, za wszystkie czasu, sorki , wisielczy humor, nie chcę was dołować, odezwę się jutro po badaniu :(
AAAAAA, na pocieszenie odnośnie wagi, w 1ej ciąży przytyłam prawie 18 kg /24 l./ , zrzuciłam beż zadnych diet, poprostu dużo ruchu przy dziecku praca,karmienie itp, teraz byłoby raczej gorzej, bo już wiekowa jestem,ale zawsze można skorzystać z gimnastyki itp, nie martwcie się wagą na zapas :-)

Ostatnia edycja:
Carolajna32, ta panika wynika u mnie przez to czekanie, nie robią mi badań krwi nic, tylko czekam na wizytę w szpitalu, chyba dobrze że się umówiłam, wolę wiedzieć niż się tak nakręcać. Uciekam dzisiaj , mam nadzieję że jutro wrócę z dobrymi wieściami :tak:

reklama
Carolajna no pięknie kochana!!! Zobaczysz,że Twoje maleństwo będzie teraz już tylko rosło w siłę,czego Ci życzę z całego serca :tak: :-)

Emka nie stresuj się tak. Tu na wyspach system jest inny, ale nikt nikomu krzywdy nie robi. Wcale nie trzeba robić ciągle badań i usg, by maluszek zdrowo się rozwijał. Prowadziłam tu 4 ciąże i na prawdę...inaczej, nie znaczy gorzej. Pewnie, że chciałabym już teraz zobaczyć swoje maleństwo, ale czekam cierpliwie :-) Na prywatne usg pozwolę sobie może w III trymestrze 4d, żeby mieć pamiątkę ;-)

Tak teraz myślę, gdzie Olcia? Były jakieś wieści od niej, po jej wizycie? :confused:

Czekamy na resztę :tak:

Dziewczyny ponawiam prośbę o terminy porodów. Która chce być na liście, to proszę info na priv. Sporo nas tu, a lista króciutka :happy:

Do góry