reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Witam i ja i zasilam grono zombiakow.Noc kiepska byle co ja budzilo a jak na zlosc wiatr tak wial ze myslalam ze okna powpadaja do domu.Nie wiem jak to robi ale odkladam ja troche dalej odemnie, zasne na moment a budze sie i lezy prawie na mnie.Rano znow budze sie z jej malymi stopkami na twarzy widze te wielkie oczyska wpatrzone we mnie i jak tylko otworze oczy pojawia sie mega usmiech a potem slowotok.Dzis sama probowala szukac lapka smoczka tyle ze pomylila z nim moj palec :D
Cuy Wsze dzieci tez aprawdzaja Wasza reakcje co sie stanie jak Was uszczypna,ugryza albo pociagna za wlosy?
Moja ostatnio nawet zapomniala ze ma zeby i ukasila sama siebie w palec.Mine miala taka ze smialam sie z niej pol dnia :D

reklama
Magmich lubie takie zarciki;) chetnie bym pozyczyla kiecke sle mysle ze i tak bylaby za mala :biggrin2:
Mi wlosy tez strasznie leca ale przy kp aptekarka zabronila biotebal wiec narazie siemie lniane jem bo kiedys mi pomoglo:)
U mnie dzis pobudka znow o 7 dopiero, ale jakas spiaca jestem...
Budze meza i znikam pobiegac! Milego dzionka dziewczyny :)

To widze,ze moj byl w nocy łaskawy, po marudnyn dniu. Od 19.3o do punkt 6.oo spał.

Aschlee, moj szczypie, drapie i ciagnie za wlosy,za ucho, nos. A siebie łapie za brzuszek, uszka, pampersa, klepie sie w kolanko.

Kamaa, ja po wymianie calej wagi i nieważeniu przez kilka tyg. doznalam szoku,bo waga spadla.

Ja w drodze na zakupy.Obiecalam sobie ze kupuje dzis tylko rzeczy na obiad i kolacje.Sprawdze sie w kwestii zakupocholizmu :D
Cos mnie zas ukasilo jakies dziwne bable mi powyskakiwaly.Przypominajace oparzenie pokrzywa [emoji44]

witam sie I ja.
my juz od7. Na nogach
dzien zabiegany bo zaraz na spacer,ogarbac dom a o 15 usg bioderek mamy;)
aschle moj mnie czesto szczypie w cycka jak zasne ;D hehe

musze sie pochwalic ,odlozylam karola na noc do lozeczka przeapal ponad 3h !:)

Kamisia my tez mielismy malt Kryzys w zwiazku ,bynajmniej ja tak twierdzilam . Postanowilam to przeczekac I jak narazie jest ok;)

Aschlee25 na pewno jakieś nowe smaki znajdziesz :-) ale badz twarda. :)
Ja wage mam na szczescie u rodzicow, ja po ciazy zrzucilam wszystko co bylo ale sprzed ciazy tak z 7kg by mi sie przydalo zrzucic ;-) ;)
NowaNatka powodzenia u lekarza :-) :)
Ja wlasnie usypiam maluszka w koncu zrobil kupe :-) pierwszy raz mial taka dluga przerwe 5dni. Na szczescie lekarka wczoraj uspokoila mnie ze dziecko na kp moze i 7 dni nie robic.

u nas od 1 co chwilę pobudki, ok 2 wybudziła sie całkiem z krzykiem, nic nie pomagało. Dopiero po podaniu pedicitamolu powoli zaczęła się wyciszać a po mleku zasypiać. Zasnęła ok 3.20 i spałyśmy już do 6.40 bez pobudek. Teraz leży na macie, męczy gryzak i piszczy postękując co jakiś czas. :)
Przynajmniej mąż zobaczył jak ciężko potrafi być w ciągu dnia :confused2:

Witajcie:)
U nas noc bez zmian, teraz zanosi się na drzemkę no i może dobrze bo ja jakaś bez mocy dzisiaj.

Betula absolutnie Cię o nic nie podejrzewam no może co najwyżej o włoskie pochodzenie:);) sama lubie winko ale muszę uważać bo czerwone potrafi wywołać u mnie migrenę brr...

Aschlee trzymam kciuki za "odwyk zakupowy" gdybyś jednak nie dała rady i coś kupiła to koniecznie się pochwal. Aaaa i może wapno sobie kup tak przy okazji;)

U mnie dzisiaj brak pomysłu na obiad. Pranie już się suszy. Za oknem hałas bo ekipa od rana z ulicą walczy do tego zanosi się na gorący dzień ale to dopiero wstęp do upałów w przyszłym tygodniu dadzą nam popalić.

reklama
Witam sie i ja z kawą ;)

Jenot ja jestem przed 30. a wczoraj o 21.20 bylam juz w lozku, ogolnie slaby dzien mialam, bylm strasznie wykonczona wieczorem, mimo, ze Antos byl grzeczny :)

Bettina jak ja Ci wspolczuje! Wiem, ze jak sobie przeczytasz, ze Ci wspolczuje to niewiele Ci to pomoze, ale naprawde wiem co czujesz. Podobne katusze przezywalam jak Antek mial kolki. Poza zmeczeniem fizycznym dochodzi psychiczne, bo chcesz ulzyc dziecku, a nie wiesz jak i ta bezradnosc cholerna!!! Trzymam z Was kciuki i Antos tez :)

Kamaa nie wyborazam sobie jak Ty funkcjonujesz jak maly tak spi cala noc przy cycu. A co sie dzieje jak probujesz go odlozyc? Budzi sie? smok nie pomaga? podejrzewam, ze on wiekszosc czasu pewnie nie je, tylko tak sobie "ciumka" cycusia. u nas to wyglada tak, ze Antos budzi sie na jedzenie, zje, odbije mu sie, odkladam go do łóżeczka i spi dalej.

Aschlee piekne ciuszki :) Antos dostal fajne skarpety od szwagierki, przywiozla je z Irlandii, super sa, bo nie uciskaja i nozki sie nie poca.

NowaNatka gratuluje sukcesu i spania Karolka w łóżeczku :)

Demolka pytalas mnie ostatnio o tesciowa... ma sie dobrze :confused2: pracuje :) :) a ja omijam ja szerokim łukiem. Jak wraca z pracy to ja wychodze z Antkiem na spacer a jak wracamy to idziemy do siebie na gore :)

Betula Hania dala Ci popalic ale przynajmniej zrekompensowala sie w nocy ;) co do alkoholizmu to cos czuje, ze jakbysy sie tak wszystkie spotkaly to zadna by trzezwa nie wyszla :D

Kamisia 89 cierpliwosci do meza :) dobrze, ze dzieciaczki lekko przechodza choroby.

Magmich czyli jednak znalazlas przczyne swojego uczulenia?

My dzis jedziemy do moich rodzicow... Ciekawe czy Antos bedzie znowu plakal. Zawsze krzyczy jak tam pojedziemy, a na drugi dzien jest juz dobrze...

Do góry