reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Magmich - określenia "bunt dwulatka" przy starszej w ogóle nie używałam, bo nie działo się w tym okresie nic niezwykłego - ot normalny rozwój i normalne próby wychowania rodziców :) Natomiast M ma takie fazy, że żadne racjonalne tłumaczenie tego nie wyjaśni. Jest świetnym radosnym chłopakiem, aż tu nagle przełącza się i masz godzinę lub 2 wrzasku takiego, ze dziwię się że jeszcze ma głos. I tak przynajmniej 2 razy dziennie... I tak niemal codziennie od miesiąca. Mogę ignorować, tłumaczyć, przytulać, krzyczeć lub cokolwiek innego... Nie działa. Ewentualnie moge próbować spełniać absurdalne zachcianki (jak w ogóle odgadnę o co chodzi) - to czasem działa, ale też tylko na chwilę. Wiec mam nadzieje, że to właśnie bunt i że w ciągu max kilku miesięcy minie.

reklama
Betula pokaż jakie bambusy Hanka wybrała :laugh2: Twoja Hanka jak i moja ma drogi gust po mamusi :oops:
Te co zamówiła Ola z mojego linka są super mięciutkie. :tak:
Z ciekawości do czego używasz muślinowych?
Zastanawiam się czy Hania naprawdę potrzebuje kolejnych pieluch bo ogólnie to już mamy całą szufladę pieluch bo tyle ich potrzebowała :oops:

Na bebilonie jesteśmy od 24 czerwca i jest znacząca różnica, kupy są takie jakie być powinny. Tylko teraz zamiast co drugi dzień robi co trzeci ale nie wiąże się to u niej z jakimś dyskomfortem więc jest ok. Tylko wczoraj zrobiła mało i tak myślałam, że to nie koniec :zawstydzona/y:

U nas właśnie trwa drzemka, ciekawe jak długa :confused2:

Ola czy te miękkie klocki są pluszowe czy takie "plastikowe" jak np koło do pływania? Bo wszędzie trafiam tylko na te drugie. I czy mają coś w środku? Piszczą, szeleszczą? I czy Antkowi się podobają? Bo wiesz Hania ma potrzebę posiadania miękkich klocków :D

Bettina, no Hanka taki otulacz chciala Link do: Pink no More - Bambusowa Chusta Otulacz Gwiazdy / AKCESORIA DLA NIEMOWLĄT - Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców. :rolleyes2: a ja naprawde mam zboczenie, jesli chodzi o piekne tkaninki....

tetre uzywam tylko na przewijaku i pod brode przy jedzeniu, nie ma jej za duzo. te muślinowe do wszystkiego tak naprawde i ich mam za malo bo tylko 3. Hanka lezy na nich, albo pod nimi - w lozeczku, w wozku, w foteliku, lubi miec pieluszke przy buzi jak spi, to daje jej muślinkę, bo tetra szorstka, wycieram jej tez buzie muslinowa - ze sliny, wody - bo delikatniejsza, a ze skora Haneczki jak wiecie slabo. no i bardzo mi sie podoba wzor, ktory mamy (fioletowa+serduszka+kropki - kropki wymiataja!) :]

a tak prawde mowiac to nie potrzebna Wam muslinowa, jak macie bambusowa ;)

Betula co nie potrzebna Eri stwierdziła że bambus jej nie wystarcza i dzisiaj matkę do sklepu pogoniła więc wróciłam z zielonym kompletem muślinek;)

Ola Ty chyba kiedyś pisałaś o takich trójkątnych chusteczkach pod szyję co by ślinki łapać. Możesz powiedzieć gdzie je kupiłaś bo jak przeglądam neta to mi jakieś kosmiczne ceny wychodzą a chyba pojawia się u nas potrzeba posiadania takiego cuda.;)

Bettina te klocki sa miekkie, takie materialowe, nie plastik. W kazdym klocuszku jest dzwoneczek. Na kazdym sa kolorowe obrazki. Antek jakos za nimi specjalnie nie szaleje, ale jak lezy na brzuszku, to ukladam przed nim "wieze" z nich a on ma radoche, bo ja przewraca. Czasami tez opowiadam mu o obrazkach, ktore na nich sa. Klocki z firmy BamBam. Troche smierzialy chinszczyzna, wiec musialam je porzadnie czyscic ;)

Magmich j te chusteczki kupilam w Reserved, wtedy chyba bylo -40% na wszystko i jakos tanio za nie zaplacilam. One sa w dwupaku. Chociaz teraz ich nie widze na stronie w Re... w 5.10.15 tez kiedys takie widzialam.

hej Wam :)
Mag takie chusteczki w H&M kupilam bylo to co prawda 3 mc temu ale sprawdź może akurat trafisz:)
u nas pochmurno az nic się nie chce..

Wcześniej nie pisałam o nocy, bo taka zaspana byłąm. Lordzik wstał o 4 i do 5 gadał. A jeszcze przed 4 to zastałam go w poprzek łóżeczka, przestawiłam i zasnał.

Druga drzemka aż 30 minutowa za nami...Teraz leży na swej nowej puzzlowej macie i drapie ją z zamiłowaniem. Wcześniej leżał i uczył się cyferek. Zamówiłam jeszcze muzyczną matę, ciekaw czy będzie działać. Ma być farma z odgłosami zwierząt.

W ogóle był listonosz z czymś co mąż zamawiał i daje mi kasę a ja gały zrobiłam. patrze jakiś zwrot z avivy i napisałam do męża,że to inkasuje za odbiór przesyłki hahahah. Marne 16 zł ale co tam ;P

Stos prasowania mam ale siedze se na lapku i obczajam co by tu Synuśkowi jeszcze kupić:D Poprasowałąm 1/ 8 i niech bedzie,ze reszty nie miałam kiedy. Babeczki, trzeba być w końcu przebiegłą lisiczką hahahaha. Ale mam humor. Chyba po cukierku likworku XD

PaniAg ale mi apetytu na cukierki zrobiłaś a mi tu jeszcze znieczulenie po dentyście nie zlazło a to już prawie 3h minęło od podania.

Dzięki za podpowiedzi co do chusteczek juz lookam czy mają.

reklama
PaniAg sie upila? :D

Musze przystopowac z tymi zakupami, bo jeszcze ani jednego wplywu na konto za macierzynski nie dostalam:/

Ja dzis jakos okropnie sie czuje...mdli mnie i w brzuchu tak jezdzi. Chyba zjadlam cos nieświeżego. Na szczescie Antos pospal teraz 2,5 godziny to moglam odpoczac.

Co do prania i prasowania to zostawilamwyjezdzajac w piatek sterte i tego i tego. Wracamy wczoraj a tu wszystko poprane i wszystko poprasowane. Cuda? Czary mary? Nie. Tesciowa... podziekowalam. Ale sie wkurzylam, bo tam byla moja bielizna i w ogole, co to ma byc? :confused2: :confused2:

Do góry