reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
no wlosy to tez jest tragedia, od porodu wypadla mi chyba polowa :confused2: i dalej leca...

ja tu mezoi mowie, ze musze masc na blizne sobie kupic, a on mi na to, ze po co skoro za chwile nowu bede w ciazy ;)

alez fajna dzisiaj pogoda u nas, kolo 25 stopni, slonce i lekki wiatr, takze caly dzien spedzilismy na miescie - piwo, lody i te sprawy ;) Hanka szykuje sie psychicznie na jutrzejsza wizyte u dermatologa, w ktorej pokladamy duze nadzieje... oby cos ta kobita pomogla.

czy wasze dzieci tez zachwouja sie inaczej kiedy sa w domu i inaczej, kiedy gdzies z nimi wyjdziecie?
moja jak jestesmy gdzies na miesci to tylko obserwuje. cos tam ewsobie cichutko pogada, pooglada zabawki, czy sie przespi - to wszystko. strasznie jest wtdy spokojna. w domu natomiast czuje sie o wiele swobodniej - jest ruchliwa, krzykliwa, duzo wiecej gada, duzo wiecej sie usmiecha, nawet awanture potrafi wszczac...

Moja blizna też długa i ciemnoróżowa. Contratubex używałam na bliznę ponad 20 lat temu i spełnił swoją rolę. Jeżeli przez tyle lat się nic nie zmieniło to polecam ;)

Moja Hania ani trochę nie jest towarzyska. Jak jesteśmy na spacerze to sobie leży i zajmuje się sama sobą. W domu jak jesteśmy i ktoś przyjdzie to patrzy i po chwili już dokazuje normalnie. A u kogoś to ciągle muszę ją trzymać na rękach. Dzisiaj byłam u mamy to chwilę ją ponosiła i się rozpłakała. Potem jak ja ją trzymałam to już też zaczęła płakać i pojechałyśmy do domu, w domu cała w skowronkach. Już nawet pojawiły się głosy, że nikomu jej nie daję no ale co mam zrobić jak ją to stresuje :(

Ja biorę biotebal 1,5 miesiąca i o ile kondycja włosów super tak wypadają dalej. Chyba po prostu swoje musi wyjść i tyle :baffled:

Mkvet no prawdziwa kobietka Wam rośnie:)
Batula Hania to będzie prawdziwe " brzydkie kaczątko" czekaj aż Ciebie zadziwi no chyba że jej tak zostanie to wtedy zbierajcie już kasę na jakąś szkołę dobrych manier:)))
Ola potwierdzam ten żel na blizny czyni cuda inaczej miałabym na buzi szramę kilka cm przed nią polecali cepan ale zapach był nie do zniesienia.
Magmich ja mojego dzisiaj spakowałam i na Niemcy odesłałam hehe a tak poważnie to już pojechał znów na 3tyg ale potem urlopik i pakujemy sie z nim:) jak Twój na złość takie rzeczy wyczynia to Ty kobieto od rana go wkurzaj! Wtedy na bank na obiedzie się nie skończy! o jakby Ci mąż dokopał jakby na złość chatę ogarnął!! musisz mu podsunąć parę takich hihi

Nova bajki u mnie też wczoraj leciały ale nie było efektu więc małą "spoił"
Natka mi poszła jedna noga ( rozstępy) niby nie widać(ocena męza nieobiektywna) bio-oil to gó...dał!!

Betula za jutrzejszą wizytę mam nadzieję że ktoś w końcu konkretnie powie c to i Mała nie będzie cierpieć. Dawaj znać jak poszło!

Solla a ten Merz spezial mozna brac przy karmieniu piersia?
Ja jestem ostatnio przerazona tym wypadaniem... po kazdym myciu, potem suszeniu wlosow na podlodze w lazience jest "dywan" z moich wlosow :/ a ostatnio nawet swojego wlosa dojrzalam w kupie Antosia i sie zastanawialam czy on go polknal czy po prostu sie jakos tam na pupie mu przypaletal :D

Betula Antos w towarzystwie najpierw wszystkich obserwuje, w nowym miejscu tak samo sie rozglada, jak jezdziy do moich rodzicow (co jakies 3 tyg.) to zwykle slabo pamieta i od nowa musi sie przyzywczajac, troszke pokrzyczy, a mojej mamie da wziac sie na rece dopiero gdzies na drugi dzien, jak sie do niej przyzywczai.
Trzymam kciuki za jutrzejszego dermatologa ;)

Bettina ja tez juz uslyszalam, ze Antek to "maminsynek" bo tylko u mnie jest mu dobrze, ale co mam zrobic, ze to ja spedzam z nim cale dnie? Przeciez nie wyjde na ulice i nie bede dawala go potrzymac i ponosic obcym ludziom, zeby sie przyzywczaił... :D a w piatek, jak dotarlismy do moich rodzicow to oczywiscie ryk, bo nowe miejsce i nie plakal tylko u mnie, nawet u meza plakal...a to mu dalo do myslenia!!!!

Demolka jak Ty moglas smarowac sie tym zelem na twarzy dla mnie on smierdzi strasznie :p

Aschlee a u Was co sie dzieje, ze idziecie do szpitala? Tez trzymam kciuki za Was.

Kamaa moj maz tez zrzucil brzuszek, bo jezdzil do pracy na rowerze ;) a moja bratowa twierdzi, ze bieganie jest dobre na kazda partie ciala :)

PaniAg ja widzialam przeciez Pani zdjecia:p nie wyglada, zebys miala nadwage ;)

Demollka ja mam nadzieję że jak wyjedziesz do tych Niemiec to o nas nie zapomnisz i będziesz zaglądać. A z mężem to muszę popróbować bo jest jeszcze parę rzeczy w domu do zrobienia. Gorzej jak mi w końcu papiery rozwodowe przyniesie bo go wkurzam;)

Betula kciukasy za wizytę u dermatologa. Daj koniecznie znać co i jak.

Ooo a gdzież to PaniAg swoje focie zamieściła? Czy może tylko Olka uprzywilejowana i widziała?

Ja dzisiaj znowu rowerek zaliczyłam oj jak mi to dobrze robi.
A moje małe kurcze towarzyskie do każdego na ręce pójdzie. Wczoraj na imieninach to przewędrowała przez kilka rąk. Nawet nie protestowała jak ją chrzestna wyniosła do innego pokoju i tam z nią siedziała (a nie widują się jakoś często). Jak poszłam zobaczyć czy wszystko ok to bawiła się w najlepsze. Jedyne co to jak zasnęła i obudziła się sama w obcym pokoju to urządziła koncert.

Magmich chyba tylko ja mialam taki przywilej ;) a Ty to masz te dziecko, zlote dziecko! Spi cala noc, nie grymasi przy jedzeniu, nie placze podczas kapieli i nikogo sie nie boi :)

PaniAg mam nadzieje, ze nie jestes zla, ze zdradzilam "selret" :D

ja na wyposazeniu łazienki mam odkurzacz - dla utrzymania wzglednego porzadku odkurzam po kazdym myciu i suszeniu wlosow :-D

zamiennikiem contratubexu jest podobno cepan. oba podobno smierdza, a z tego co widze znaczie roznia sie cena.

ja Haniakowi podsuwam pieluszki muslinowe - przefajne sa, bo nie robia sie szorstkie po praniu. bambus pewnie jest jeszcze lepszy. uwielbiam wszelkiego rodzaju pieluszki, kocyki i otulacze, także nie trzeba bylo mnie dlugo przekonywac, ze nam sie bambusowe pieluchy przydadza ;)

ola, magmich ma zlote dziecko, albo dobre metody wychowawcze (ktorymi nie chce sie podzielic! :)

prosze trzymac za nas kciuki jutro, bo jak lekarka nie bedzie sensowna i nie bedzie miala pomyslu co z ta skora robic, to sie chyba zalamie... :confused2:

:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2: matko, jak mi sie ta emota podoba :D

reklama
Ja miałam 4 lata jak mama mi smarowała twarz contratubexem więc nawet nie wiem jaki ma zapach :p

Betula muślinowe też podobno są spoko i ich wyższość nad bambusem podobno jest taka, że z każdym praniem są coraz bardziej miękkie, tak czytałam. Jakie Ty masz? Kupowałaś przez neta?
Też lubię tą emotę :confused2::D
Na którą masz tego lekarza? Będziemy z Hanulą kciuki trzymać :)

Do góry