reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina no właśnie wiem i się cieszę. Chodzi o to ze jak byłam w ciąży to każda prawie kumpela która jest matką mówiła że mam korzystać bo potem tylko dziecko dom i nie wiesz w co ręce włożyć a i tak się nie wyrabiają a nam tutaj mam wrażenie ze czasami lepiej idzie z pisaniem niż jak byłyśmy w ciąży hehe więcej pytamy, doradzamy i wogóle jakbym codziennie z kumpelkami na kawie była:tak:

reklama
Demollka ja mam dokładanie te same odczucia co do kawy;)
A jak sobie pomyśle że miałabym do pracy wracać to mi się niedobrze robi. Dopiero teraz jak siedzę w domu to dotarło do mnie jak mnie stresowała praca. Na samą myśl o powrocie czuję jak mi się ciśnienie podnosi. Chyba będę musiała sobie czegoś innego poszukać żeby się psychicznie nie wykończyć.

A czym sie zajmujesz jeśli mogę tutaj spytać? Ja tez myślę czasami jak to będzie ale mam nadzieję ze nie będę musiała tak od razu po roku wracać-chodzi głównie o str finansową niestety:( Ja pracuję w budżetówce więc mam o tyle fajnie że mogę nawet kilka lat na wychowawczym być i wątpię zeby placówka prorodzinna mi odmówiła takiego urlopu:)

Dla mnie forum to jedyna forma rozrywki (oprocz Kuchennych Rewolucji codziennie o 10:55 :D ) no i kopalnia wiedzy tez. Poza tym, czasami nie moge sie doczekac az wejde na forum i czyms sie z Wami podziele, chociazby tym, ze Antos zrobil kupe? Nikt mnie chyba tak doskonale nie zrozumie, jak Wy ;) przycurowałam troszke, ale sama prawda!

Bettina ja nie cierpie pisac na telefonie wlasnie z tego wzgledu, ze zmienia slowa :/
Robisz zakupy z dostawa do domu? Zamaialas juz tak kiedys? Jestes zadowolona z jakosci produktow? Bo mi znajoma kiedys mowila, ze te zakupy z dostawa do domu sa gorszej jakosci, termin waznosci jest bliski itd.

Ech o pracy to nawet nie chce myslec...

powrot do pracy... toście dziewczyny temat wymyslily :/ szczerze powiedziawszy to n ta chwile sobie nie wyobrazam zajac sie jeszcze praca zawodowa . opieka nad dzieckiem to czasochlonne zajecie i ciezka praca, ale z drugiej strony to takie zupelnie inne zycie, niz znalam do tej pory. nie powiem, zeby mi sie nie podobalo :)

W ramach szukania przyczyny zlej kondycji skóry Haniaka wywalam z domu kwiatki, chowam wszelkie koce, zaslony, dywany, dywaniki i inne różne. Zarządziłam też odkurzanie i scieranie kurzu co drugi dzien. Piorę w płatkach mydlanych. Ni eiwem czego jeszcze by można spróbowac, ale na pewno cos jeszcze wymysle...

wyprobowalysmy dzisiaj też pieluszki dady i rzeczywiscie duzo slabsze od pampersow

ehh powiem wam ze forum uzaleznia choc nie mialam czasiu odpisać to was regularnie podczytywalam i cholernie bylo mi źle ze nie pisalam z wami;)

co do pampersów Pampersa powodowaly podrażnienie u Karolka ;( chodzi o te zielone i premium care.
na dadach nie mam tego problemu i ostatnio wrocilam do pampersów pomarańczowych i narazie jest ok..
maly przed chwila zasnął a matka idzie ogarnąć kuchnie :) troche sie martwię bo z mężem sie przeziębiliśmy oby maly tego nie zlapal

przewaga dady jest na pewno cena. natomiast pampers nawet jak jest mocno przesikany - i premium care i zielony - to pupa jest sucha, przy dadzie niestety nie. ciekawią mnie jeszcze rossmanowskie pieluszki, jak nam się dady skończą to wyprobujemy.

pasowalby nam tu jakis watek pod hasłem "co dzis na obiad?" z SZYBKIMI, sprawodznymi przepisami, bo u mnie zawsze problem z wymysleniem co bedziemy jesc :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny nie uwierzycie jest przed 22 a ja pierwszy raz od nie pamiętam kiedy jestem już wykąpana i relaksuję się z lampką czerwonego półwytrawnego.:) Dzieciaki śpią mąż we wanie no tylko korzystać.
Jeszcze całą chałupę odkurzyłam

Betula będę monotonna ATOPERAL Baby spróbuj bo Ci go do tego Krakowa przywiozę jak do namiotu będę jechała.:);)
Ja pracuje w dziale finansowym prywatnej wyższej uczelni jednym słowem gnębię studentów o kasę.

Do góry