reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Mkvet ale ślicznotka! I już odczytana, ulalala :D

PaniAg ale skupiony! No duży chłopak. Ja moim jestem zszokowana, bo starszy jest mega chudy... ciszy Ci życzę. Zresztą sobie też[emoji14]
Betula ja od porodu jakbym sie nie hamowala to codziennie bym całą tabliczkę zjadala, przez co nie mogę zjechac niżej, mimo że ograniczamy się ile mogę ale nie wychodzi!

Olaf na 3,5 miesiąca ważył równe 7kg.

Ola ja też pisze byłe jak, bo zawsze w pośpiechu:/ ale piękny uśmiech Twojego malucha!

A ja miałam iść spacerem po zakupy... Olaf już ubrany, skończyłam tylko aiku (kurde coś często ostatnio...) i słyszę kap kap w dach! I tyle po spacerze...[emoji30]

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

kamaa, noo ja tez jesli chodzi o slodycze to moge bez ograniczen:zawstydzona/y: a w ciąży w ogóle nie miałam ochoty :)

matko, jakie Wasze dzieciaki duze! moja to przykurcz 52 cm i 6400 kg o_O

Haniak nigdy kupki nie robi w zsikana pieluche, zawsze moment po przewinieciu :)

U nas cały dzień dość ładnie, wiec mloda przewietrzona i po drzemce 1h :] teraz dopiero zapowiada sie na deszcz!

Ola zaklepusy to taka zupa którą nauczyła mnie robić moja babcia. Zaraz napiszę jak się ją robi tylko błagam nie krzyczcie od razu że kaloryczne bo się tego przecież codziennie nie je;)
Ja gotuję dla naszej 3 (w zasadzie 2 bo młoda to je tyle co kot napłakał) na dwa dni wg następującego przepisu:
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
1 cebula
6 ziemniaków
mały kubeczek śmietany
2 czubate łyżeczki mąki
1 maślanka
ziele angielskie
2 łyżki wegety lub kucharka
pieprz
pęczek koperku
Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na grubych oczkach, cebulkę pokroić w piórka wszystko włożyć do garnka na wierzch położyć obrane ziemniaki (nie kroimy mają być w całości) zalewamy wodą tylko tyle by pokryło potarte warzywa ewentualnie ziemniaki do połowy dodajemy wegetę i ziele angielskie. Ja gotuję w szybkowarze przez godzinę.
Po ugotowaniu zaciągamy mąką i śmietanką (mąkę rozrobić w wodzie i dodać śmietankę następnie do garnka) i dolewamy maślankę ja daję prawie cały litr no może szklankę sobie wypije;) Wszystko zagotowujemy mieszając (ziemniaczki powinny się rozpaść przy mieszaniu) Na koniec dodajemy świeży koperek i pieprz do smaku. Można włożyć łyżkę masła. Pychaaaa;)

Ola a papryczki to bardzo proste, mi z tego przepisu wychodzi 6 średnich:
więc tak:
6 papryk
1 kg mielonego
1/4 szklanki ryżu
1 cebula
sól (ja na 1kg mielonego daje 1,5 łyżeczki)
pieprz
słodka papryka
Cebulkę kroimy w drobną kostkę. do mięsa dodajemy 1/4 szklanki wody i mieszamy z cebulą, ryżem, solą, pieprzem i słodką papryką.
W papryce wycinamy dziurkę odkrawając tę stronę z ogonkiem i nakładamy do środka mięso. Każdą paprykę delikatnie obsmażamy na oleju (ja robię to w tym garnku w którym będą się piekły). Obsmażone wkładamy do garnka dolewamy wodę i pod przykryciem pieczemy około godziny. Do wody w której się pieką ja dorzuciłam taką małą ostrą suszoną papryczkę i troszkę soli. No koniec z tej wody która została po pieczeniu zrobiłam sos.

reklama
Do góry