reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

To ja chyba jednak nie mam takiego najgorszego egzemplarza bo naczynia do kuchni zniesie sam bez gadania a i zdarzyło się że pranie zrobił (ale to raczej jak przypiliło że się spodnie wybrudziły;)) no i raz na ruski rok zdarzy mu się prasowanie i mycie okien. Teraz też już ma przydzielone swoje do mycia bo jakoś dużo mam okien w domu.

reklama
Wszystkie ubranka macie takie co się bardzo gniotą? U mnie nie więc nie prasuję, a te co się gniotą no to wiadomo.

Mkvet no właśnie nie zostanie sam z małą bo ostatnio ma problemy z kręgosłupem i nie jest jej w stanie ponosić zbyt długo. A poza tym nie bardzo wiem co miałabym sama robić :-p

Magmich też ostatnio miałam u Hanuli dzień śpiocha, robota w domu poszła do przodu aż miło. Dzisiaj w końcu miałam spokojny poranek bo wszystko posprzątane i obiad też zrobiony. Co za radość. :laugh2:

Dzisiejsza pogoda jest idealna, słonecznie ale "tylko" 25 stopni, spacerowałyśmy 2,5h, 9,5 km :laugh2:

U nas mocniejszy alkohol też od "okazji" ale piwko to się zdarza u mojego. Jak Hanula zaśnie to i ja czasem sobie dla smaku wypiję jedno. O tyle dobrze, że Hanula po 20 zasypia i mogę odsapnąć po całym dniu.

No wlasnie sie przejela i juz wrocila na normalne tory ciazowe. Mowila potem E ma adhd a teraz jak juz widzi brzuszek i dzidzie na usg to zwolnila. Chyba hormony powoduja takie rozne wariacje. Nie to ze jej nie lubie ale soe bardzo roznimy;) A ciesze sie niesamowicie,ze dzieci bedziemy mialy z jednego roku.

Moj maz nie pije za duzo. Nie ma nawet kiedy.I jaki by czasem nie byl to to jest jego najwieksza zaleta. A ze wkurza czasem to nic;)

Antek spal dzis w dzien 3o min, i dwa razy po 1o min...

Bettina mi się wydaje, że po prasowaniu ubranka robią się bardziej miękkie, dlatego Zosi pracujemy wszystkie, a nasze to pojedyncze.
U nas padało prawie cały dzień.
U nas dzień śpiocha to był tylko raz po szczepieniu. Ale dziś Zosia wykończona bo byłyśmy u dwóch lekarzy i już śpi. Ciekawe czy jeszcze dziś mi się obudzi.
Dziewczyny słyszałyście o herbatce Humana na bolący brzuszek? Macie jakieś opinie?

W herbatkach nie pomogę bo u nas króluje rumianek i woda do picia.

Dziewczyny nie mam pomysłu na niedzielę na obiad podrzućcie coś bo mąż to wymyśla takie rzeczy że pół weekendu bym w kuchni spędziła;)
Mój szkrab znowu śpi aż mi dziwnie. Może dlatego że dzisiaj deszczowo za oknem.

Co do spania od momentu kiedy Hanula drzemie w łóżeczku w sypialni śpi trochę dłużej niż 30 min, czasem muszę ją nawet budzić. :laugh2: Tak jak dzisiaj obudziłam ją o 18.10 bo inaczej zasnąć o 20 nie może a tak po kąpieli i mleku padła szybciutko :laugh2:

Mkvet pytasz o tą?
Link do: Humana Herbatka na brzuszek, granulat, 200 g - Portal Dbam o Zdrowie
Nie stosowałam i bym nie kupiła bo to granulowana. Lepiej podawać koperek i/lub rumianek do zaparzania (hipp, beabydream)

Problem polega na tym, że Zosia nie chce pić :( tylko mleko. Pomyślałam, że jak jej rozszerzę repertuar o herbatkę to z czasem przekona się do wody.
A moja była tak wykończona... Pospała 10min i nie ma już chęci spać...

Dziewczyny, co sadzicie o poduszkach antywstrzasowych do gondoli/spacerowki? Takich typu ,,angel wings,,. Uzywacie? Hit czy kit?

a Zosia kp czy mm?
może butelka jej nie odpowiada? spróbuj może łyżeczką, któraś z dziewczyn ostatnio pisała, że z butelki nie szło a łyżeczką wodę podaje i jakoś idzie.
A zwykły koperek lub rumianek próbowałaś? Też nie smakuje?
Może temperatura nie taka? Moja Hania np wody w temperaturze pokojowej nie ruszy, pluje a jak podgrzeję do 37 tak jak na mleko to pije aż miło.

reklama
A u mojego piwo musi byc...codziennie. Nie upija sie, ale musi wypic codziennie wieczorem. Mocniejszy alkohol okazjonalnie
Mkvet haha, jakbym mu taka liste zrobila, to by mnie chyba wyrzucil z tego domu :p Poza tym, on ma jeszcze mamusie, ktora za niego robi pewne rzeczy. Dobra, juz nie narzekam na niego, bo ogolniue go kocham bardzo :D

Mkvet co do herbatki to nie podpowierm, ale na brzuszek polecam koperek wloski babydream :)

Moj Antos tez dzis dal zrobic sporo, wspolpracowal i spal podczas pakowania i prasowania ;)

Poradzcie jak najłatwiej i najwygodnie nakarmic dzidzie piersia podczas podrozy, tzn. podczas postoju? Bedziemy jechac w sumie ponad 4h, wiec przerwe zroimy na karmienie, tylko jak to zrobic zeby poszlo sprawnie i wygodnie...

Do góry