reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

To ja chyba jednak nie mam takiego najgorszego egzemplarza bo naczynia do kuchni zniesie sam bez gadania a i zdarzyło się że pranie zrobił (ale to raczej jak przypiliło że się spodnie wybrudziły;)) no i raz na ruski rok zdarzy mu się prasowanie i mycie okien. Teraz też już ma przydzielone swoje do mycia bo jakoś dużo mam okien w domu.

reklama
Wszystkie ubranka macie takie co się bardzo gniotą? U mnie nie więc nie prasuję, a te co się gniotą no to wiadomo.

Mkvet no właśnie nie zostanie sam z małą bo ostatnio ma problemy z kręgosłupem i nie jest jej w stanie ponosić zbyt długo. A poza tym nie bardzo wiem co miałabym sama robić :-p

Magmich też ostatnio miałam u Hanuli dzień śpiocha, robota w domu poszła do przodu aż miło. Dzisiaj w końcu miałam spokojny poranek bo wszystko posprzątane i obiad też zrobiony. Co za radość. :laugh2:

Dzisiejsza pogoda jest idealna, słonecznie ale "tylko" 25 stopni, spacerowałyśmy 2,5h, 9,5 km :laugh2:

U nas mocniejszy alkohol też od "okazji" ale piwko to się zdarza u mojego. Jak Hanula zaśnie to i ja czasem sobie dla smaku wypiję jedno. O tyle dobrze, że Hanula po 20 zasypia i mogę odsapnąć po całym dniu.

No wlasnie sie przejela i juz wrocila na normalne tory ciazowe. Mowila potem E ma adhd a teraz jak juz widzi brzuszek i dzidzie na usg to zwolnila. Chyba hormony powoduja takie rozne wariacje. Nie to ze jej nie lubie ale soe bardzo roznimy;) A ciesze sie niesamowicie,ze dzieci bedziemy mialy z jednego roku.

Moj maz nie pije za duzo. Nie ma nawet kiedy.I jaki by czasem nie byl to to jest jego najwieksza zaleta. A ze wkurza czasem to nic;)

Antek spal dzis w dzien 3o min, i dwa razy po 1o min...

Bettina mi się wydaje, że po prasowaniu ubranka robią się bardziej miękkie, dlatego Zosi pracujemy wszystkie, a nasze to pojedyncze.
U nas padało prawie cały dzień.
U nas dzień śpiocha to był tylko raz po szczepieniu. Ale dziś Zosia wykończona bo byłyśmy u dwóch lekarzy i już śpi. Ciekawe czy jeszcze dziś mi się obudzi.
Dziewczyny słyszałyście o herbatce Humana na bolący brzuszek? Macie jakieś opinie?

W herbatkach nie pomogę bo u nas króluje rumianek i woda do picia.

Dziewczyny nie mam pomysłu na niedzielę na obiad podrzućcie coś bo mąż to wymyśla takie rzeczy że pół weekendu bym w kuchni spędziła;)
Mój szkrab znowu śpi aż mi dziwnie. Może dlatego że dzisiaj deszczowo za oknem.

Co do spania od momentu kiedy Hanula drzemie w łóżeczku w sypialni śpi trochę dłużej niż 30 min, czasem muszę ją nawet budzić. :laugh2: Tak jak dzisiaj obudziłam ją o 18.10 bo inaczej zasnąć o 20 nie może a tak po kąpieli i mleku padła szybciutko :laugh2:

Mkvet pytasz o tą?
Link do: Humana Herbatka na brzuszek, granulat, 200 g - Portal Dbam o Zdrowie
Nie stosowałam i bym nie kupiła bo to granulowana. Lepiej podawać koperek i/lub rumianek do zaparzania (hipp, beabydream)

Problem polega na tym, że Zosia nie chce pić :( tylko mleko. Pomyślałam, że jak jej rozszerzę repertuar o herbatkę to z czasem przekona się do wody.
A moja była tak wykończona... Pospała 10min i nie ma już chęci spać...

Dziewczyny, co sadzicie o poduszkach antywstrzasowych do gondoli/spacerowki? Takich typu ,,angel wings,,. Uzywacie? Hit czy kit?

a Zosia kp czy mm?
może butelka jej nie odpowiada? spróbuj może łyżeczką, któraś z dziewczyn ostatnio pisała, że z butelki nie szło a łyżeczką wodę podaje i jakoś idzie.
A zwykły koperek lub rumianek próbowałaś? Też nie smakuje?
Może temperatura nie taka? Moja Hania np wody w temperaturze pokojowej nie ruszy, pluje a jak podgrzeję do 37 tak jak na mleko to pije aż miło.

reklama
A u mojego piwo musi byc...codziennie. Nie upija sie, ale musi wypic codziennie wieczorem. Mocniejszy alkohol okazjonalnie
Mkvet haha, jakbym mu taka liste zrobila, to by mnie chyba wyrzucil z tego domu :p Poza tym, on ma jeszcze mamusie, ktora za niego robi pewne rzeczy. Dobra, juz nie narzekam na niego, bo ogolniue go kocham bardzo :D

Mkvet co do herbatki to nie podpowierm, ale na brzuszek polecam koperek wloski babydream :)

Moj Antos tez dzis dal zrobic sporo, wspolpracowal i spal podczas pakowania i prasowania ;)

Poradzcie jak najłatwiej i najwygodnie nakarmic dzidzie piersia podczas podrozy, tzn. podczas postoju? Bedziemy jechac w sumie ponad 4h, wiec przerwe zroimy na karmienie, tylko jak to zrobic zeby poszlo sprawnie i wygodnie...

Do góry