reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Nie ja zrezygnowałam, tylko Zosia. W ogóle przestała ssać. Ja przystawiałam Ją a Ona głowę w drugą stronę, krzyczała, płakała, a ja płakałam razem z Nią. Odciągam jej teraz- narazie 3xdziennie.
Ale przy każdym odciągnięciu wychodzi coraz mniej pokarmu...

Abstrahując Od dziś mają być różne rzeczy dla Maluchów w biedronce min. Body, pluszaki z projektorem, takie puzzle co się w matę składają.

Właśnie patrzyłam na te płyny do butelek i smoczków, ale jest właśnie coś takiego jak płyn dezynfekujący i płyn do mycia. I zastanawiam się czy ten do mycia jest wystarczający.
U nas próba podania wcześniej czegoś innego niż mleko też kończyła się pluciem i wrzaskiem, albo po prostu brakiem ssania. No ale w takim razie będziemy próbować podawać wodę.

reklama
Ja juz od jakiegos tygodnia nie wyparzam butelek co kazde karmienie. W ciagu dnia raz. Niech łapie troche bakterii;) Aha i woda na mleko juz z kranu, przegotowana oczywiscie a nie z butelki. Z tym,ze u nas woda jest tak sobra wg badan ,ze mozna pic z kranu ( do mnie to nie przemawia;)

Mleko nadal Hipp bio Combiotic HA. Bez kolek, kupy 1, 2 razy dziennie. Przy dodatkowym kp.

A co do picia wody to raz pręży się i pluje a raz wypije 4o mll. Rumianku nie chce. Ale dawalam zwykly. Te z puszki maja glukoze wiec na razie nie daje.

I tak moj bobas jest chyba najcięższy na forum ;) 7.4oo i dlugi 64 cm Wg mnie jest proporcjonalny i niegruby ale na tle rowoesnikow wielki chłop ;] waga ur. 4.4oo ....

Ruszamy na spacer, milego dnia!

Moja też pluje wodą i wszelkimi rodzajami herbaty ale ktoś tu kiedyś pisał fajny sposób chyba Magda żeby podawać przed karmieniem i zawsze wtedy na głodniaka się zapomni i te 20-30ml wciągnie:)
Jak ma czkawkę po jedzeniu też się staram ale często trzyma smoka, ciumka i ml nie ubywają no chyba ze pod brodę hehe

PaniAg to jakbym Ale koło Twojego synka położyła to byłby szok! bo moja taką wagę jak Twój urodzeniową miała w 3miesiącu hehe

Mkvet to u nas kp podobnie się zakończyło, tylko próbowałam ja przy stawić to histeria :/

Ja mam nuk płyn do mycia, jest super, polecam.

Też jestem bardzo sceptycznie nastawiona do siostry meza, ogolnie jest mila osoba, ale wydaje mi sie, ze swoje za uszami ma. Juz kilka razy "przylapalam" ją na jakimś klamstwie, co prawda to drobnostki, ale czemu by miala nas nie oszukac z domem lub czemu mam wierzyc, ze jej sie nie odwidzi...? Jak to wytlumaczyc mezowi?

Co do butelek to ja kilka razy dziennie zalewam je wrzatkiem a jak nie mam czasu to po prostu plucze w cieplej wodzie, bez zadnych plynow. I jest dobrze. Dziecko zdrowe, plesniawek nie ma ;)

Wody Antek tez ostatnio nie chce pic. Wciskam mu w nocy, na spiocha, jak jest bardzo glodny to wciagnie 20-30 ml, tak jak pisze Demolka ;)

PaniAg to moj ma juz 65 cm i jest o kg lzejszy :D pewnie szczupaczek przy Twoim by się wydawal ;) chociaz u Twojego Antka wlosy pewnie waza z pol kg, bo kojrze, ze ma bujna czuprynke :D a moj łysolek, tzn. ma tam jakis ledwo widoczny meszek ;)

Mkvet alez Twoj maz mial gest :) kazdy powinien przyjsc z kwiatami conajmniej, w koncu to oni nam powinni dziekowac za urodzenie im dzidzi ;) ale ja tez dostalam duzego lizaka od Antosia ;)

Ostatnia edycja:
IMG_20160527_121640.jpg Mojemu juz wloski troche sie przerzedzily. Jak to powiedzial lekarz po wyciagnieciu Antka z brzucha,ze ,, fajny, pękaty,, hahahahahh

Tak wyglada w hotelowym łozeczku moj cwaniaczek ;) mowi do was : heej heej ;)

Załączniki

• IMG_20160527_121640.jpg
    IMG_20160527_121640.jpg
    132,2 KB · Wyświetleń: 67
PaniAg ale rzeczywiście duży już chłopiec!!! moja to przy nim kruszynka i teraz, ostatnio miałyśmy 5,5kg zobaczymy jak .069 bedzie.
Ciekawe ile już Vivi Aschlee ma ona to dopiero był okruszek:)
A ja myje butelki w wodzie z płynem i płuczę mocno gorącą woda raz na jakiś czas sterylizuje, mam takie woreczki do mikrofali z babyone 1,5min i gotowe:)

Demollka to moja podobna kruszyna do Twojej, jak miała 3 mc to ważyła 5050 teraz nie wiem.

PaniAg fajny duży przystojny mężczyzna, zaraz Ci go jakaś panna zwinie;)

Ola nie wiem jak by można Twojemu mężowi do rozumu przemówić. Mój to jest taki że jeżeli gdzieś w grę wchodzą pieniądze to jest bardzo ostrożny żeby czasami go ktoś nie oszukał.

Dzisiaj czyściłam małej nosek ogólnie nie ma katar jest zdrowa a w jednej dziurce zawsze ma zielone kozy. Nie wiem skąd taka kolorystyka.
Jak tam u was ze smoczkami i pieluchami my już tu i tu na 3 jedziemy.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas dwójki jakby za krótkie były. Zdarzyło się że młoda miała je do połowy pośladków;) trójeczki są spoko i mam nadzieję że na dłużej z nami zostaną;)

Do góry