reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola na allegro jest kilka czapeczek tej firmy albo na tututu.pl a co do ogrodu to może jak masz łóżeczko albo taki kojec turystyczne, szybko sie rozkłada i dużo przez nie widać, posłuży jeszcze długi czas.

My kolejne szczepienie 9.06 ale wszystkie stresujące hehe co do braku tej szczepionki to sanepid wskazał jakąś zastepczą którą można podać jak już nie będzie w hurtowniach.

My tez już markety dawno zwiedziłyśmy, jak zostaję z małą sama to nie ma wyboru i tak samo jak Magmich karocą do domu:)))

reklama
Ja dzisiaj rzutem na taśmę dokupiłam parasolkę do wózka bo jutro na procesji starsza kwiaty sypie a młoda wiezie worki z płatkami. A że u nas zaczyna się o jedenastej to słońce będzie dawać ostro poza tym zapowiadają jeszcze większe upały więc na pewno się przyda.

Weszłam dzisiaj do biedry po drobne zakupy to myślałam że szału dostane. Sklep zamknięty tylko jutro a ludzi masa i pełne kosze wywożą jakby tydzień świąt miał być.

Mkvet my mamy od początku hipp i nie było problemów brzuszkowych, kupiliśmy takie bo takie dostawała w szpitalu. Tak naprawdę musisz zobaczyć czy to mleko co masz będzie odpowiadać Twojemu dziecku.

PaniAg my też dzisiaj mieliśmy szczepienie. Nikt nic nie mówił o brakach Infanrixu a ja z tego stresu zapomniałam zapytać. :baffled: Bardzo stresujące dla mnie są te szczepienia :-( :(
My dzisiaj 5w1 i pneumo. Hanula strasznie płakała. Przy drugim kłuciu aż się cała czerwona zrobiła bidulka moja. Na szczęście w miarę szybko się uspokoiła i zasnęła mi na rękach. Teraz sobie drzemie.
Wizyty w supermarketach to u nas normalne. My nie mamy z kim dziecka zostawić więc wszędzie jeździ z nami :laugh2: A i codziennie na spacerach jakieś zakupy robimy w różnych sklepach, fajnie, że nie trzeba tego nosić tylko do wózka i w drogę. ;-) ;) Ogólnie to tak przyzwyczaiłam się do pieszych wędrówek, że wkurza mnie jazda samochodem i stanie w korku :-p

Magmich dlatego ja do supermarketu się dzisiaj nie pchałam. Jak czegoś nam zabraknie to i tak osiedlowy sklep otwarty więc luz. Chociaż jak tylko wyszłam na spacer po szczepieniu to zaraz musiałam wracać bo burza przyszła. :crazy:

Demolka dzieki juz znalazlam na allegro ;) w kojec tez pewnie bedziemy musieli zainwestowac.

Ostatnio ktoras z Was pisala o nosidelkach, jakiej firmy polecacie?

My jutro wyjezdzamy na 4 dni. No ciekawe jak sie dziecko zachowa :p Spakowac go to wyczyn :D

Ostatnio nie spi w dzien dluzej niz 3o minut....Masakra jakas. Czuje sie zajechana;/ A w te dni co przesypial cale noce to w dzien wlasnie prawie nie spał, bo co to jest,troche przy cycu, troche po butli.

I to sie tak gnojek rozwydrzyl,ze wydaje okropne piski,wrzaski, zeby go tylko nosic.

A z drugiej strony to mozna go zabawic na jakieś 4o minut. Wiec taki plus.

Nasze nosidelko jeszcze nieprztestowane. W ten weekend bedzie premiera chyba.

A nam zakupy robi glownie mąz,wczesniej sie tez nie pchalam,zeby omijac skupiska ludzi a teraz bede chodzic po drobne rzeczy. Ja tylko mam obawe,ze sie rozedrze w wozku w sklepie.

Dzis dzien bez spaceru,bo pochmurno i kropi co chwile. No i 15 stopni.

PaniAg 15 stopni:o u mnie teraz na termometrze jest 28. A tym że się rozedrze w wózku to się nie przejmuj najwyżej Cię w kolejce przepuszczą;)

U mnie też 15 stopni ale między deszczem udało się dwa razy choć na chwilę na spacerze.
PaniAg 30 min to bardzo dużo! my czasami mamy takie drzemki to nie wiem co mam z tym czasem zrobić hehe a tak 15min to max teraz przy zasypianiu młoda się wycwaniła ja ją odkładam a tu ryk i tak z 5-8razy potrafi, twardo się trzymam.
Moja juz śpi a mamusia musi się zregenerować bo dała dzisiaj mała czadu. Przydałaby się lampka wina i kąpiel, pozostaje jak na razie herbata i szybki prysznic hehe

Demolka jesli Twoja Ala ma problem ze snem, to lampka wina by jej nie zaskodzila :p :p
Moj Antek tez od dwoch dni spi jak zajac pod miedza, po 15-20 minut, no dzis spal 1,5h, ale jak na niego to i tak malo. Chyba sie skonczylo spanie po 3 h :(

PaniAg a daleko jedziecie? My w nastepny piatek jedziemy nad morze i oprocz dlugiej jazy samochodem przeraza mnie pakowanie... :o

Małą bolą nóżki po szczepieniu, płakała i musiałam ja ciągle nosić :(

U nas juz dawno nie ma drzemek powyżej 30 min, o 3 godzinach to nawet nie myślę. ;)

reklama
Do góry