reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Moja też już śpi. Po kąpieli odłożona do łóżeczka pociumkała smoczka wypluła i grzecznie śpi. U nas smoczek potrzebny sporadycznie i jak tylko młoda czuję że będzie spać to go wypluwa i za chiny nie wcisne jej z powrotem bo tak usta zaciśnie.

reklama
A moja z zamkniętymi oczami wie kiedy smoka podaje i buzke otwiera i juz go szuka. I jeszcze teraz tak fajnie rączkami obejmuje moja rękę ;) <3
Potem się będę martwić jak odzwyczaic od smoka :rolleyes:

Teraz kolejny skok przypada na 14-19 tydzień chyba i to jeden z dłuższych z tego co pamiętam. U nas jak były skoki to właśnie wieczorami była masakra

Bettina może sama w końcu podziękuje za smoka. Moja wczoraj wyjęła smok zaczęła oglądać i próbowała potrząsać jak grzechotką a że nie było efektu to się wkurzyła;).Też ostatnio sprawdzałam że przed nami jeden z dłuższych okresów marudzenia.

Betula czytalam, ze taki czas marudzenia w okresie skoku rozojowego moze trwac kilka tygodni :D

Magmich ja nie wiem co ja mam z tymi snami, ale dzis snilam o Tobie :D widzialam Cie jako brunetke z krotkimi wlosami i sniada cera ;) i w tym snie pomyslalam sobie: "te jej dzieci to nie maja po kim byc brzydkie" haha, serio :)

Moj Antos smoka ma tylko do zasypiania, pozniej sam wypluwa, ale jak zasypia to lubi mnie trzymac za palec albo cala reke, wtedy ja tak oglada :D a jak mu na chwile zabiore reke to smok jest out, zebym wrocila i go dalej trzymala. Smok to u nas chyba narzedzie to manipulowania :p

A ja wstawałam dzisiaj do Hanuli w nocy chyba milion razy podać smoka. Jestem nieprzytomna. :confused2:
O 3 obudziła się na mleko, zasnęła dopiero o 4.20, do tego czasu smoka wypluła kolejny milion razy. Po godzinie wstała z krzykiem ale już zgarnęłam ją do łóżka i zasnęła. U nas chyba to marudzenie i gorsze spanie to przez tą infekcję. :confused: I może przestała gugać bo gardło ją boli, to możliwe? :confused:

Zasnęła, mam 20 min na ogarnięcie :-p

Bettina, wlasnie tak wygladaly moje ostatnie 2 noce :)

U nas spanie bez smoka - pobudka o 21, 21:45 potem o 2:15 i kolejna o 6. Zabralismy mala do lozka i spanie do 8:30. Wyspalam sie! Po tych 2 ostatnich nocach to wielki sukces!

Olaola, do tej pory skoki rozwojowe byly laskawe bo objawialy sie w dzien. Nie strasz mnie nawet ze kilka tygodni nie bede spala :]

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Betula moze trwac kilka tygodni, ale pewnie nie musi :D ja sama srednio wierze w te teorie skokow rozwojowych, ale wine na cos zwalic trzeba :)

Do góry