reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Witamy po przespanej nocy!!!!! 8 godzin snu!!! Cud od 3 mc sie wyspalam :) od 22 do 6.oo. Zjadl cyc i grucha xD

Co do starszego rodzenstwa, to zawsze mowie do takiego malucha,ze ma fajna siostre czy brata , chwale czy cos zeby nie bylo smutne,ze sie ćwierka do tego maluszka...

Antek nauczyl sie piszczec i drzeć zeby go brac na rece....a jak podchodze to smiech no co za agent...

reklama
Zuzanka wiem, że przy kolejnym porodzie mam wybór bo rozmawiałam z ginem jak byłam na kontroli. ;-) ;) Póki co nie ma co rozmyślać o kolejnym porodzie, wrócę do tematu za 1,5 roku hahaha :laugh2:
Póki co Hanula dźwięk odkurzacza znosi dobrze, mam nadzieję, że jej się nie odwidzi bo koty z kurzu mam już po 1 dniu :confused2:

PaniAg super jak się śmieje! :-) :) Bo moja Hanula to zapomniała jak się "rozmawia". teraz jedyne jej dźwięki to marudzenie ale pewnie to chwilowe i zaraz znowu zacznie gugać :blink:

U nas spanie od 20.30 do 5 ale i tak musiałam wstać w nocy podać smoczka ;-) ;)

Czy wasze dzieci ssą kciuka? Hanula mogła by go non stop trzymać w buzi :szok:

Ja podziwiam i darze wielkim szacunkiem kobiety, ktore maja troje i wiecej dzieci. Wedlug mnie, to ogromne osiagniecie ;)
Nie mam porownania miedzy porodami sn i cc, ale ja bym nie zamienila na nic cc. Szybko doszlam do siebie, nie bolalo mnie prawie w ogole (no moze troche na drugi dzien przy wstawaniu, ale srodki przeciwbolowe dzialaly). Ze mna na sali lezala dziewczyna, ktorej wage dziecka szacowali na 3500, wiec nie bylo wskazan do cc i rodzila sn. W trakcie calej akcji okazalo sie, ze dziecko duze, glowka duza i ledwo sie przecisnal przez nia (pozniej robiloi mu usg glowki, czy oby nic mu nie uszkodzili), wyrwany obojczyk no i przez to spedzili w szpitalu 10 dni...plus jeszcze zoltaczka i naswietlanie. Dziewczyna co wieczor plakala, bo juz miala dosc szpitala, a dziecko bylo tez bardzo absorbujace. A i jego waga urodzeniowa to 4500 ;)

U nas noc super, spal od 21 do 4, zjadl i zasnal dalej do 7 ;) teraz znowu spi w ogrodzie :) Oby wczorajszy krzyk sie nie powtorzyl.

Ale tu dzisiaj spokojnie pewnie wszyscy korzystają z pogody;) U nas dzisiaj dzień głodomora dziecię rzuca się na butle jakby tydzień pościło;)

Dwie godziny na spacerze i ławce i ...dalej śpi? Sprawdzałam już temperature i jest ok.

Magmich, moj dzis za to gardzi jedzeniem. Ostatnia butle jadl o 12.oo a potem tylko cyc o 14.3o. I spi,aż mi dziwnie. Jak nie spi zle, jak spi za duzo tez zle....

My byłyśmy dzisiaj 3 godz na spacerze. Hanula spala snem kamiennym ale jak już się obudziła w domu to z krzykiem na mleko ;)

a ja mam dziewczyny tragedie! teście wzięli Ale na spacer i do siebie na 3-4h i po godzinie dzwonią że mam przyjechać bo tak płacze że nie dają rady! ze 20min ją uspokajałam.po godzinie wyszłam po auto do mechanika na 20min i to samo! dopiero jak ją przytule i mnie zobaczy to się uspokaja. czy to znaczy że już po mojej chwili wytchnienia bo do nikogo nie pójdzie!

pogoda służy Waszym maluchom do spania!

Moja jak na razie darzy wszystkich sympatią. Zostawała już z moją mamą, tatą, babcią i ciocią i nie było żadnego problemu. Albo sobie "pogadała" z nimi albo się przespała ogólnie ok.

Nawet dzisiaj wyskoczyliśmy z mężem na godzinkę na zakupy i moja babcia przyszła do dzieciaków.

reklama
Do góry