reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Magmich tak bardzo szybko, co dwa dni msze obcinac, bo sie drapie strasznie. Dwie ostatnie noce tak się podrapal, ze az nie moglam uwierzyc, ze to on sam... i jeszcze nie plakal.
Szkoda, ze wloski mu nie rosna z podobna predkoscia, bo ma ich piec na glowce, a ztylu wytarty placek ;)

reklama
Betula napisze jak bedziemy w domku bo mierzyli ja i wazyli dokladnie a nie chce wprowadzac w blad.Tyle ze ona urodzila sie malutka bo niecale 49cm miala a i to nie wiem czy nie naciagniete bo najpierw wpisaly 47 ale pediatra jeszcze na sali mowil do poloznej "jest zdrowa,oddycha sama wiec wpisz 49" i tak ma wpisane w ksiazeczce ( dlatego nie wierze juz w pewnosc USG bo mowili ze bedzie duza jeszcze przy porodzie ok 10 godzin przed urodzeniem polozne sie smialy ze chcialam duzego meza to teraz bede miec duze dziecko itp) zeby nie sciemniac to np wczoraj miala body 56 i rekawki musialam podwijac a dzis ma body 50 i jest na styk.

Magmich tak u mojej szybko rosna co troche jej obcinam :)

Ten polarek ma rozmiar 50 i dopiero teraz jest dobry na nia

1462355187-1d1mld.jpeg

Jak chodzi o inne posilki niz mleko planuje zaczac podawac od 6msc :)

Ostatnia edycja:
Z pazurkami u nas to samo, szybko bardzo rosna!

Rozszerzenie diety planuje na 6 mc ale musze poczytac.

Zmienilosmy mleko z hipp combiotic na hipp bez hipoalergicznych skladnikow i w sumie to przez pomylke kupione ale widze zmiane. Jak sie po 4 dniach nie przyzwycai to wracamy do pierwszego. Gazy, mniej kup i jakby byl niedojedzony.

W przychodni zawsze sa pomiary, glowa, waga itd.

Moj synek mowi Gieee gieee na widok butelki hahah i piszczy jak zly.

Dziewczyny niedawno przeglądałam Gemini i Bebilon jest u nich o 13 zł tańszy niż np. w Rossmannie. Chodzi o dużą 1200g paczkę.
Oj trzeba będzie zamówienie złożyć.

U nas waga z wczoraj 5750, ale straciła 250 gram przez jelitówke bo duzo zwracała. Ciuszki juz na 62
My wczoraj na spacerze zmoklysmy, przez co starsza złapała paskudny katar, cała noc przez nia nie spałam ,bo płakała tak ja to męczyło...
Martwię sie by mi młodszej nie zaraziła
Za oknem słońce ale dzis to chyba tylko ma chwilkę do ogrodu wyjdę
U nas na pierwszej wizycie było dokładne mierzenie, ważenie, usg itd
Na kolejnej tylko szczepienie

Aschlee - faktycznie kruszynka, moja pyza podobna do syna Carolajny, stosunkowo "niska", ale wagę ma niezłą. Gdyby nie brzuszek to by się jeszcze w 56 mieściła ;)

Betula - u nas z pomiarami różnie, ważnie zawsze bez pampka, mierzenie tak co 2 wizytę, obwody też zwykle odpuszczają.

Bettina - rozszerzanie diety u mnie po skończonym 6 miesiącu, chyba że Młoda będzie chciała wcześniej :) osobiście jestem miłośniczką BLW, a takie rozszerzanie zwykle później się zaczyna.

Magmich - paznokcie... Brrr... Rosną zdecydowanie zbyt szybko, a obcinania na prawdę nie cierpię...

Ola - hehe niezłą masz teściową ;) choć tak na logikę jej pomysł mogłoby zadziałać :D a tak w temacie - jak się czujesz? Lepiej?

Dziewczyny, ma któraś doświadczenie z podcinaniem wędzidełka podjęzykowego? Moja ma krótkie, choć w jedzeniu nie przeszkadza. Chirurg dentystyczny odmówił (u takiego lekarza, choć nie tego samego, podcinalam synowi jak miał ok 1.5 roku), a w szpitalach zapisy na za rok...

Betula obiecalam ze napisze wymiary Vivi ;) Na ostatnim badaniu wazyla 3900 dlugosc ciala 51.6 obwod glowki 34 cm
Teraz mamy badanie 18.5 zobaczymy ile teraz bedzie

U nas obcinanie paznokci co kilka dni a i tak potrafi się podrapać do krwi :baffled: Najgorsze jest, że teraz bardzo po oczkach trze rączkami, mam wrażenie, że zaraz je sobie wydłubie :unsure:

Aschlee słodziutka dziewczynka :laugh2:

PaniAg czyli teraz jakie macie mleko Hippa?
My od urodzenia Hipp comfort combiotic. Chcę teraz zmienić na bio combiotic. I zastanawiam się jak, od razu podać inne czy mieszać i stopniowo zwiększać ilość miarek nowego? Jak jest lepiej? Dziewczyny jak zmieniacie mleko to od razu? :confused:

Ja nie wiem jak z tą dietą, muszę poczytać dokładnie co i jak.
Jutro odstawiamy espumisan i probiotyk, jak będzie wszystko ok to zmieniam mleko. Porozmawiam też z pediatrą co proponuje

reklama
Ja zmieniałam z bebiko na bebilon i zrobiłam to bez mieszania. Jak skończyło się jedno to od razu podałam drugie, mała nie odczuła różnicy.

Do góry