reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Witam, my dzisiaj byliśmy na drugim szczepieniu. Mój twardziel wogóle nie płakał. Lekarz z pielęgniarką powiedzieli że życzą sobie tylko takich pacjentów .:biggrin2: Mały uśmiechał się do nich i gaworzył :happy:. U nas mierzą wzrost ale tylko od głowy do tyłka ponieważ nie naciągają nóżek takim małym dzieciom. Od następnego szczepienia będą sprawdzać całą długość. Mierzą również wagę (bez pampersa), obwód głowy i klatki piersiowej. Sprawdzają również na jakim to jest centylu. Mały waży 6,5 kg i na moje oko ma około 65 cm ;-) ;). A rozmiar ubrań zakładam mu 62-68 .
Jedynie lekarz zaskoczył mnie tym że powiedział aby zacząć powoli wprowadzać soczki ( w małych ilościach rozcieńczonych wodą ). Jeszcze się wstrzymam, może wprowadzę po skończonym 4 miesiącu. Dzisiaj jest na samej piersi i myślę że to wystarcza.
Paznokcie rosną mu również szybko ale nie obcinam co 2 dni. Robie to raz na tydzień i oczywiście niezbyt krótko bo można doprowadzić do grzybicy.

Aschlee ale kruszynka ta Twoja córeczka jak laleczka :biggrin2:

reklama
Anita a na co szczepiłaś dzisiaj? Tylko podstawowe czy coś z dodatkowych?
My jutro idziemy na drugą dawkę 5w1 i pierwszą pneumokoków.

Zuzanka moja mała miała podcinane wiazadelko w trzeciej dobie w szpitalu i chirurg z laryngologi mówiła że go szybciej tym lepiej.mała tylko steknela,nawet kropki krwi nie było.jakby w szpitalu tego nie zrobili to już miałam namiary na chirurga 150-200 zł to kosztuje.
Ala w 3miesiące urosła 10cm więc szaleje hehe

PaniAg czyli teraz jakie macie mleko Hippa?
My od urodzenia Hipp comfort combiotic. Chcę teraz zmienić na bio combiotic. I zastanawiam się jak, od razu podać inne czy mieszać i stopniowo zwiększać ilość miarek nowego? Jak jest lepiej? Dziewczyny jak zmieniacie mleko to od razu? :confused:

No wlasnie my od urodzenia bio combiotic HA a teraz 1. I zobaczymy po kilku dniach. Bo na tym pierwszym nigdy nie bylo sytuacji,ze jest nerwowy w trakcie jedzenia i po. A teraz potrafi sie rozplakac jak sie skonczy butla. Nie wazne czy duza czy mala porcja. A kupy jak byly 2 razy to tetaz ostatnia byla wczoraj o 4.oo pptem caly dzien nic. I spi w dzien krocej. I to mleko wg mnie smierdzi i sie pieni.
Chyba wracamy do tego od urodzenia.

Aschlee, jaka ona malutka! Jaka miala wage urodzeniowa?
Moja w szpitalu, w porownaniu z innymi dzieciaczkami, byla gigantem - 3500 kg, 57 cm, obwód główki 34.

Ja co prawda zmienialam tylko Bebilon HA na zwykly, ale tez nic nie mieszalam i teraz jakbym miala zmieniac na zupelnie inne mm to tez bym nie mieszala, tylko po prostu podala nowe.

demolka, 10 cm? wow! moja urosła tylko 4 cm... ale w sumie dluga byla po porodzie, wiec nie bardzo chyba miała co nadrabiac...

za to mamy alergie kontaktową. najprawdopodobniej na proszek. smarujemy ciałko jakąś tlustą maścią, wróciłyśmy do starego proszku i zobaczymy co dalej...

PaniAg może już macie za słaby smoczek? U nas nerwowo Hania piła wodę jak dawałam jej jeszcze ze smoczka 1, zmieniłam na 2 i ładnie piła.
A po mleku też zdarza się, że płacze ale jak beknie to aż wzdycha z ulgi ;-) ;) Skoro się pieni to może dużo powietrza łapie i dlatego potem płacze? Ostatnio czytałam gdzieś, że lepiej mleko mieszać niż wstrząsać bo się nie robią pęcherzyki powietrza.

Betula to moja jeszcze większy gigant, 3810, 58 i główka 35 :-p No i fenomen, duża stopa, 9 cm :surprised::laugh2:

Dziewczyny czy wasze dzieci jak są w pozycji półleżącej to też już się dźwigają główką do przodu?
Hanula od kilku dni jak jest w foteliku, leżaczku albo jak ją trzymam np. przed jedzeniem to strasznie ciągnie się do przodu.
U nas dzisiaj mini urodzinki - 3 miesiące :laugh2:

Zwariuje dzidzis. Drze ryja od 9. Butla bleee, dwa podejscia i dalej ryk. Tylko na rekach albo przy piersi cucho.

Jeszcze mnie matka zirytowala

A pieprzone golebie chcialy zalozyc gniazdo w mojej jedynej pelargoni. Cala suki polamaly.

Zly dzien

My mamy 10.05 drugie usg bioderek a 16.05 kolejne szczepienie 5w1 i rota druga dawka.
Odpukać od jakiegoś czasu jest mega poprawa, mały śpi prawie całe noce.
Niestety nadal wrzeszczy jak tylko wracamy do domu...potrafi tak bardzo długo.
Wczoraj byliśmy ustalić datę chrztu z księdzem i mamy już na 25.09 ale tu mąż mnie zaskoczył bo zapytał w kancelarii czy możemy wziąć ślub kościelny zarazem... więc bierzemy ślub i chrzest jednego dnia. Zaskoczył mnie, co prawda rozmawialiśmy o tym ale chyba bardziej w formie żartu. Kochany ;)))
Lecę niedługo sukni szukać bo przecież szycie trwa.

Danielek spał od 21.30 do 5.30, zjadł i zasnął, spał do 10 ;)
Teraz leży i siostrę zaczepia, na bajki zaczyna patrzeć ;))

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
PaniAg chyba rzeczywiście zły dzień... weź głęboki oddech, przytul maleństwo i pomyśl, że za kilka miesięcy już się nie będzie tak tulić.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry