reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

U nas noc mega spanie od 22.30 do 6.30.
Nova moja starsza też niegrzeczna broi nie słucha. Wczoraj zrobiła aferę o zabawkę małej takiego motylka zaczepionego do maty. No godzina tłumaczenia że to nie jest już dla niej zabawka bo ona już 5 lat ma.

reklama
A ja to już nie wiem dziewczyny co jest u nas. Skok,alergia,czy taki temperament? A może wszystko na raz?

Theo w nocy budzi się naście razy. Nim oczy zamknę on już płacze. Wstaje o 5. O 7.45 wychodzimy do szkoły. O 12 jestem w domu z chłopcami. Mam 2 godziny,by ugotować obiad i lecimy po dziewczyny. Wracamy o 16 ( szkoła daleko,a my pieszo). Obiad,lekcje,kolacja i kąpiel. Mąż w domu ok 22. Wszystko między płaczem Theo,ale nie mam wyjścia. Czekam na lepsze czasy. Wiem,że jeszcze chwilka i będzie łatwiej. Nie zaprzecze jednak, że padam na pysk :-( Mąż w firmie od 6 rano do min 21. Dobrze, że w weekendy to on przejmuje dzieci,bo bym oszalała :p

Carolajna ładnie Daniel przybiera. Wzrostem bym się nie martwila. Na pewno nadrobi. U nas te 150ml to od kilku dni,ale częściej zjada 120ml,albo i mniej. Nie lubi jeść i juz. Karmienie zajmuje nam dużo czasu,bo jest istny cyrk. Ja juz nie szukam przyczyny. Taka była Nika i Marcel,więc podejrzewam, że to przez alergie. Powodzenia u pediatry!

Ola ja mam health visit w domu co tydzień i waży Theo. To taka pielęgniarka środowiskowa. U nas nie chodzi się ze zdrowym dzieckiem do przychodni ;-)

Ja podejrzewam, że u nas skok + trzydniówka. Młody śpi już prawie 2h...niebywałe.
Karmienie długo? U nas ponad godzinę to standard i zjada 60/90 ml.
I tak dobrze, że możesz cokolwiek zrobić bo ja nie. Czasem o do 16 nie mam czasu na siku.
Dobrze jest na spacerze i w aucie.

Bettina czytałam już wcześniej o jest identycznie, książkowo wręcz.
Mały też jak płacze to aż oddechu brakuje. Wróć, tego płaczem nie można nazwać. To krzyk, drze się wręcz.
Mam nadzieję, że to skok i znowu będzie w miarę.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Carolajna robie,bo muszę,a on niestety płacze. Tak jak dziś rano. On w leżaku w łazience wył,a ja tuż obok się mylam. Musze wyjść do szkoły. Nie mam wyjścia. A Theo dużo płacze. Co z tego, że serce mnie o to boli?

Ola nic nie robię sama jestem zaskoczona i zastanawiam się ile to potrwa;)

Magda z opisu wnioskuję że Twój dzień jest dość napięty i z pewnością nerwowy może Theo to wyczuwa i stąd to wszystko.

Magmich tak. Dzień mamy bardzo zajęty,ale też dokładnie poukładany. Nie jestem nerwowa mimo zmęczenia. Dużo mówię do Theo,dziewczyny go zabawiają,a on czasami po prostu płacze i juz. O pomimo moich starań ( czytaj robienia wielu rzeczy z nim na ręku,lub tuż obok) jest jaki jest. Na pewno jest lepiej niż ten miesiąc temu, ale wciąż ciężko. Czekam z niecierpliwością aż usiądzie. Wtedy jest mi dużo łatwiej dziecko czymś zająć :-)

reklama
Do góry