reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola warto kupić jak nie użyjesz teraz t będziesz miała w pogotowiu. Mojej starszej córce bardzo pomógł też to było jakoś w drugim mc.

reklama
Ola a dawalas mu sie napuc cieplej wody? Nam tak kazala pielegniarka ale sie obylo bo zrobil sam.

Dzis tez bez kupy,za to strasznie puszcza bąki.... Zagladam do pieluchy,ze kupa a tam nic*, siku tylko.

* Zrobil u byl caly do mycia.

Zawsze jak tu napisze,ze nic to zaraz zrobi;)

Ostatnia edycja:
Dawałam wodę już kiedyś, wtedy pomogła, teraz nie. Mamy juz debridat, tylko na efekt trzeba bedzie pewnie poczekac.

Dzięki za rady dziewczyny :)

Betula z tym ćwiczeniem brzuszka to jakbyś moją starszą córeczkę opisywała. Też nie była chętna do ćwiczeń na brzuszku i przekręcania się z brzucha na plecki. Z samodzielnym chodzeniem też jej się nie spieszyło. Za to mowić zaczęła jeszcze przed chodzeniem. A teraz to tęsknię do tych czasów kiedy tylko leżała i proszę kilkadziesiąt razy dziennie aby usiadła chociaż na minutę. Teraz w swoim roczniku jest najżywszym i najszybszym dzieckiem na osiedlu.
Rodziłam w Koperniku.

Z tym mężem to go postraszyłam że zostawię go w weekend samego i ma nie tylko zająć sie dziewczynkami ale jeszcze zrobić zakupy posprzątać ugotować i wyprać i od razu wuluzował. Przerażenie w oczach miał straszne:)

reklama
Seforka podejrzewam, że każdy facet jak by miał zostać z dzieckiem w domu na stałe nie ogarnął by nawet połowy tego co my. ;-) ;)
Ola jak u was?

U nas wieczór spokojny bo bez płaczu ale długi. Hania zasnęła po 20 by ok 21 się obudzić. Musiałam ją przebrać bo się przesikała i jak na nowo zaczęła przysypiać to znowu musiałam ją przebrać bo jej się ulało. Czasem mamy takie dni, że przebieram ją dosłownie co chwilę. :confused2:

Dziewczyny czy któraś używa podgrzewacza do butelek? Jakiej firmy? Sprawdza się? Ułatwia życie? :blink:

Do góry