reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja się przyznam że jednym z powodów karmienia jest też utrata wagi. Moje dziecko jutro kończy 3 tygodnie a ja od wyjścia ze szpitala schudłam juz 12kg. Nie osiągnęła bym tego karmiąc mm. Mi osobiście najbardziej przeszkadza to ze nie mogę wyjść z domu na dłużej niż 2h i to ze musze wychodzić co chwile do innego pokoju kiedy mamy gosci. Pomimo tego że jestem zwolenniczką kp to odrzuca mnie widok kobiet wyciagajacych cyca przy wszystkich. To ze karmie nie oznacza jeszcze ze wszyscy muszą oglądać moje gole cycki. Jest to uciążliwe bo nie każdy to rozumie. Kolega męża wszedł mi do pokoju wiedząc że wyszłam tam nakarmić dziecko. Skończyło się niemiło.

reklama
Carolajna tylko ze ja przytylam 35kg wiec jest co gubić a gdybym nie karmiłam piersią pewnie siegalabym po niezdrowe rzeczy i nie chulabym wcale. Zostało mi jeszcze duzo. Po porodzie jak mnie zważyli ubyło mi tylko 6kg wiec kolejne 12 kg w dol jest dla mnie dużym sukcesem i ja przypisuje to kp.

Zuzanka ja cala ciaze mowilam, ze nie bede karmic piersia, bo nie bede miala pokarmu przez planowane cc. Miałam cichą nadzieję, że rzeyczywiscie tak bedzie. Jest jednak inaczej. I na to, ze jednak zdecydowalam sie kp zlozylo sie kilka czynnikow min. zdrowie dziecka - przede wszystkim (bo kazdy mowi, ze nie ma nic lepsze niz mleko matki), ekonomia, utrata wagi (w ciąży przybrałam 14kg a straciłam juz 16kg).

Ogolnie mowiac, to podpisuje się obiema rękami pod postem Magdaleny, bo mam identycznie ;)

Ola daj mu jeszcze 1h i obudź my mieliśmy dzień śpiocha w niedzielę.

Co do kp to ja mam tak jak Caro nie moja bajka nie przekonuje mnie i tyle.

My chrzciny mamy 02.04 dobrze że wspomniałyście bo przypomniało mi się że muszę do restauracji zadzwonić powiedzieć jakie ciasta wybrałam.

reklama
Moj tez dzis ladnie spi i spokojny.

A chrzcimy 24 kwietnia. W maju sezon komunijny to odpuscilam...

KP to wcale nie taka latwa sprawa jak ją maluja ;) Ja probuje dalej. Plus to nieszczesne mm. Zawsze jakis kompromis.

Do góry