reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Carolajna a masz tego misia co włącza się jak dziecko zapłacze? Faktycznie lepiej wziąć tego droższego z takim bajerem?

reklama
Bettina nie, mam zwykłego. Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem tego Cry Sensor ale odpuściłam, ja reaguję kiedy włączyć a kiedy nie. Dla mnie to zbędne ale opinie są różne.

Anit a co to niby za powikłania po szczepieniu na rota?

Caro syn mojej znajomej po tej szcsepionce miał ostre bole brzucha i problem z jelitami do tego stopnia ze chciano robić mu jakieś wlewki doodbytniczo. Natomiast córka mojej szwagierki miała ostre bóle brzucha, wysoka gorączka, wymioty i biegunka. Więc szpital i izolatka aby ona nikogo nie zaraziła oraz aby ona czegoś dodatkowego nie złapała. Stan był bardzo poważny. Już więcej szwagierka się nie odważyła.
Z mojego doświadczenia moje dzieciaki 2 razy miały rotawirusa. Starszy przeszedł dość łagodnie - tylko biegunka i to nie jakaś poważna, pomogł gastrolit. Młodszy mając rok przeszedł troszkę ciężej, poradziłam sobie sama napajać, napajać i jeszcze raz napajać ale najlepiej pomógł mi w tym nifuroksazyd. Mąż miał raz jednodniowo. A ja matka od wszystkiego niestety nie mogłam sobie pozwolić na chorobę i jak dotąd nigdy nie chorowałam ani na zwykłą ani na żołądkową grypę. :wink:

Co dokarmienia piersią. Myślę że już powoli wiem kiedy synek jest najedzony a kiedy ma inną potrzebę. Ja osobiście mam bardzo
dobry kontakt z synami a przecież starszych już nie karmie piersią :-p. Wszystko zależy od tego ile poświęcamy im czułości i uwagi. Mój syn 12 letni nie wstydzi się przyjść do mnie i pierwszy powiedzieć " mamo kocham Cię " ja mówię i okazuje im to często. Oczywiście wymagam też od nich dużo bo wiem na ile ich stać. :biggrin2:

O patrz...moja córka dość mocno przeszła rota :(

A ciotka szczepiąca dzieci od lat zaleciła nam to więc ja jej słucham.
Niestety przez moją chorobę musieliśmy odłożyć szczepienie na następny tydzień :(

Mkvet u nas kokon z kocyka do spania wciąż daje rade. Trzeba tylko porządnie go zrobić. Potem będzie śpiworek. Mój Theo ma silny odruch moro dlatego wciąż czekam ze śpiworkiem :-)

Bettina ściągnij sobie apke na telefon i zobaczysz czy jest sens kupić szumisia. U nas nie było. Theo zakrzyczal go za każdym razem :-D

Magda właśnie na telefonie mam aplikację, którą małej włączam, ona nie zna szumu prawdziwej suszarki ;-) ;) Ten szum pomaga jej zasnąć ale ostatnio chce ciągle przy nim spać, jak wyłączam to się budzi :confused2: Bo jak płacze i krzyczy z jakiegoś powodu to żadne szumy nie pomagają :-p

Bettina nagram Ci działanie szumisia, podeślij mi na pw adres email np i wyślę filmik, sprawdzisz jak mała zareaguje.
U nas działa elegancko

Tymek śpi jeszcze w rożku. Nogi nakrywam dadatkowo kołderką.

Co do spania to w dzień ja po prostu włączam muzykę i synek zasypia, czasami odkurzam :tak:. Po kąpieli wystarczy że jest najedzony i zasypia jak aniołek.

reklama
Do góry