reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

A jestem ciekawa jak to jest u Was. Mówi się, że aktywność dziecka w brzuchu przekłada się na tą po porodzie. U Was tak jest?
Anit A jaką książkę czytasz?

reklama
Tę książkę którą Bettina przesłała - "Warto karmić piersią " M. Nehring-Gugulska
Co do aktywności dziecka to mój Tymek był z moich dzieci najgrzeczniejszy w brzuchu i teraz też jest :biggrin2: wiec może coś w tym jest. Starsi chłopcy byli bardziej energiczni w brzuchu i poza brzuchem :biggrin2: ale teraz mając 12 i 8 lat są grzecznym chłopcami :yes:

He he czyli nie ma reguł z ta aktywnoscia w brzuchu...
Ja dzis tez dzien do d... Brzuch mam twardy od rana i sił na cokolwiek brak. Ale jutro nie rodze, bo to urodziny tesciowej.
A ja łozeczko zamawiałam wlasnie z Pietrusa. Przyszlo ladnie zapakowane, tylko płyta do szuflady (dykta) byla lekko uszkodzona, ale na rogu dosłownie i po jej zamontowaniu nic nie widac. Ogolnie bardzo stabilne lozeczko w przeciwienstwie do tego jakie widzielismy w Ikei. Tylko, ze na realizacje zamowienia czekalismy ok.3 tygodni. Ale wszystko przyszlo w terminie, wiec jestem zadowolona.
Tez juz zaczelam czytac o karmieniu piersia, bo potem nie wiadomo jak bedzie z czasem, a trzeba sie podszkolić.
Jutro mam wizyte u ginka, ale pewnie i tak nic sie nie ruszy i bedzie standardowo KTG i szybkie usg.

Tak wyglada łozeczko

Załączniki

• 1455554162569.jpg
    1455554162569.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 76
Wpadam się przywitać.
Dzień mija mi tak szybko że szok. Eryka dzisiaj niespokojna jakaś ale udało mi się poprasować i pranie zrobić. Teraz siedzę i oczy mi lecą. Ciśnienie nadal wysokie ale w wynikach moczu nie było białka. Jutro dzwonię do lekarza przedyktować wyniki.
Dziewczyny czy wy też nie macie czasu żeby coś zjeść i wypić? Ja funkcjonuję na śniadaniu:) nie wiem ile jeszcze dam radę. Ogólnie mam ochotę na naleśniki albo pierogi z serem ale nie mam czasu zrobić.

Mąż jutro jedzie do USC powiedzcie jakie dokumenty musi zabrać bo nie chce żeby jechał 25 km i nic nie załatwił.

Caro masz śliczny rożek dla małego.

Beemik fajne masz lozeczko. Ja mam ze sklepu Dino z opuszczanym bokiem o kółkami. Tzn będę miała bo fizycznie go jeszcze nie mam.
Tak zle się czuje ze zastanawiam sie właśnie czy jeszcze dzisiaj nie urodze. Boli mnie podbrzusze i ogólnie nie mam siły nic zrobic, ani posprzątać, ani kolacji ugotowac. Zmusiłam się do przejrzenia toreb do szpitala czy aby na pewno nic nie brakuje, zrobiłam dwa prania, obiad i po prostu nie mam już na nic siły. Tak to jeszcze nie mialam.

reklama
Dzieki dziewczyny. Ja tez wlasnie dlugo szukalam takiego z opuszczanym bokiem i nawet dokupilam do niego barierke za grosze, wiec takie przyszlosciowe jest. A w dodatku na obudwu barierkach mam zamontowane takie plastikowe listwy ochronne, zeby dzidzia nie zniszczyla łozeczka jak zacznie gryźć ;-) no i szuflada to zawsze dodatkowe miejsce do przechowywania.
Magdalena777 jest tez mam podobny dzien do Twojego, ale jak juz pisalam jutro jeszcze nie rodze!
Sorry magmich nie pomoge w papierologii, bo nie mieszkam w Polsce.
A slyszalyscie o czyms takim jak dowód dla dziecka zamiast paszportu? Podobno jest wazny przez 5 lat (tak jak paszport) tylko ze jest za darmo i sluzy do przemieszczania sie z dzieckiem w UE.

Do góry