reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina Ja fryzjera zaliczyłam dzień przed szpitalem ;)

Położną przejęłam 2x w szlafroku, absolutnie nie przejmowałam się.

A powiedz dlaczego tylko na 20 min? Bo nie rozumiem?

reklama
Ja u fryzjera byłam w pierwszej połowie stycznia bo myślałam, że urodzę w drugiej a tu nie wyszło i jest jak jest :-p

Na 20 minut bo ja niedoświadczona matka i boję się przesadzić jakkolwiek głupio to brzmi :zawstydzona/y:

Co do spacerow to widzialam jak lezalam w szpitalu jak po jedno dziecko ojciec wozkiem przyjechal wiec spacer mial od razu na wyjscie ze szpitala, przypuszczam ze pewnie blisko do domku mieli. Slyszalam nawet jak.polozna mówiła o bedzie pierwsze dluzsze wietrzenie i bardzo dobrze niech sie chartuje.

Witam,
ciśnienie nadal wysokie ale tabletki mam dopiero od wczoraj więc zobaczymy co będzie dalej. Nie ukrywam że strasznie się denerwuję chciałbym już te wyniki moczu zrobić bo mnie tu strach obleciał że to jakieś zatrucie ciążowe i jak się naczytałam w necie to się załamałam.
Ze spacerem raczej nie da się u nas czekać miesiąc bo po drodze mamy szczepienie i usg stawów biodrowych więc i tak trzeba będzie wyjść. Fakt jest taki że pogoda u nas w ogóle nie zachęca do wyjścia z domu a już na pewno nie z maluszkiem.
Tak sobie uświadomiłam że jeszcze nigdzie nie przedstawiłam mojego skarbusia z imienia;) córcia ma na imię Eryka i jak na razie jest grzeczna ładnie je i śpi.

Dziewczyny tak zapytam z ciekawości czy któraś z was sprawdzała jakie ma ciśnienie po porodzie?

Ja w pierwszej i drugiej ciazy mialam bardzo wysokie cisnienie i polowe ciazy to w szpitalu przelezalam... ale po ciazy cisnienie sie unormowalo...ale po Alanie na pooperacyjnej nie trzymali mnie 6 godzin jak zeykle trzymaja tylko dwie doby bo mialam cisnienie masakryczne ale minelo.

Magmich zatrucie ciazowe to w ciazy a nie po porodzie. Poczytałas sobie o tym w necie? Wpisz wysokie ciśnienie po porodzie i może coś znajdziesz. Odstaw sól, pij dużo wody i będzie dobrze.

Caro bo pogoda beznadziejna i wogóle sezon przeziębieniowy. Ehh szkoda gadać czuję się już lekko skołowana tym wszystkim chociaż to moje drugie dziecko.

Magdalena dzięki za pocieszenie jak dobrze że jest forum no i Wy dziewczyny.

reklama
Caro no też tak sobie myślałam więc troszkę mnie wczoraj lekarz zaskoczył. Poczekam jeszcze parę dni aż się u nas chociaż trochę pogoda poprawi. Bo na razie to mglisto, i przepaduje co jakiś czas.

Do góry