reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja bym magnez odstawila na twoim miejscu juz nie ma co wstrzymywac porodu :p

Jak mnie pepek boli i jego okolice no wyprostowac sie nawet nie.moge i chodze z brzuchem.ma.wierzchu bo go dotknac nawet nie moge a od bluzki tez boli, żyła mi taka wyszla na brzuchu ze az szok...pierwszy raz mam.cos takiego.

reklama
Lilith ja mam termin na 29 luty wiec jeszcze tydzien pobiore magnez bo jeszcze nie chcialabym urodzic. Tak 16.02 to już mogę rodzic bo mi się ta data podoba ;) a tak poważnie to jeszcze nie mam parcia na poród wole urodzic w terminie albo nawet kilka dni po. Chce żeby dziecko było jak najdłużej w brzuchu.

Mi też prześwitują takie malo estetyczne żyły na brzuchu, ale na szczęście nie są wyczuwalne.

Coś się forum rozjechało dlatego z góry sorry jak mój post będzie rozjechany. Ja mam okropny koniec dnia wszystko mnie irytuje a mąż ma focha i sie dąsa bo mówi że mnie nie rozumie i nie wie o co mi chodzi. Najlepsze jest to że ja sama nie wiem o co mi chodzi ryczeć mi się chce.
A co do magnezu to ja zmniejszyłam dawkę ale nie odstawiłam bo mnie skurcze w łydki łapią.

Caro z całych sił skup się teraz na odpoczynku. Ciesz się że synuś już po drugiej stronie brzuszka:)

Magdalena kwasu omega to bym nie odstawiała.

Ostatnia edycja:
Magmich a dlaczego byś nie odstawiala? Ja się akurat nie znam, ale pomyslalam ze skoro jest napisane że zapobiega przedwczesnemu porodowi to może też niekoniecznie przyda się w okresie kiedy powinnam juz urodzic. Chętnie posłucham Twojej opinii bo w sumie to nie wiem co mam robic. Biorę jeszcze witaminę D3 ale tutaj nie widzę potrzeby odstawiania.

Magdalena ja biorę magnez, witaminę d3, jod i kwas omega DHA. Z tego co mi wiadomo to kwas omega wpływa pozytywnie na rozwój mózgu i układu nerwowego dziecka a ten się ciągle rozwija. Mój lekarza zaleca brać cały czas więc biorę nie dla siebie a dla maleństwa dlatego napisałam że ja bym nie odstawiała. Wiadomo jednak że decyzja należy do Ciebie.

reklama
Do góry