reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina, mi też właśnie ZUS wstrzymał wypłaty, ale coś czuje, że to sprawka mojej szefowej. Pewnie nie dostarczyła im jeszcze wszystkich dokumentów, tak jak to było poprzednim razem.

PaniAg my w ogole nie mamy pokoiku dla dziecka. Na poczatku ma lozeczko u nas, ale za jakies pol roku planuje to zmienic...

Mi też się strasznie teraz dłuży, tym bardziej, że chodzenie uniemożliwia mi biodro :/

Wracając do cesarki to w Polsce można sobie załatwić cc?? Tak na życzenie?? :o

reklama
Bozienka u Ciebie z tym zusem to w ogóle masakra:baffled:

Olaolala oficjalnie nie ma czegoś takiego jak cc na życzenie no ale wiadomo, że wszystko da się załatwić... ;-) ;)

Betti nic sie u mnie nie zaczyna poprostu chcialam zapytac doswiadczonych Mamusiek :)tym bardziej ze GBS mam dodatni wiec wole dmuchac na zimne. jaki podali Ci powod wstrzymania wyplat??

ja ostatnio dostalam list ze mam platne tylko do 40 tyg . naszczescie pierwsze l4 wyslalam jak bylam w 4 tyg wiec lapie sie nawet jakprzenosze .

Fajniutki ten Twoj Alex Bozienka, a jaki juz duzy :-) szcześciara z Ciebie!

Demollka u mnie wczoraj i dzisiaj to takie rozpychanie w brzuchu, ze az mnie boli, a do tej pory bylo tak w miare spokojnie. Juz coraz mniej miejsca na ruch niestety i nawet w nocy mi to czasem przeszkadza jak probuje zasnac...

PaniAg nie przejmuj sie pokoikiem, zwlaszcza jesli dziecko bedzie na poczatku w waszej sypialni. U mnie to samo-stoi lozeczko i komoda (w sypialni), ale pokoj malenstwa nieurzadzony, bo nie mam pomyslu, a poza tym zanim dziecko podrosnie do ok.6 miesiecy (po tym czasie bede chciala je przeniesc do osobnego pokoiku) to jeszcze sie wiele moze pozmieniac i wtedy to juz na pewno cos wymysle. A male dziecie oprocz jedzenia i milosci nic nie wiecej na poczatku nie potrzebuje :-)

Bettina powaznie? Na sam koniec wstrzymali ci wyplate? Slow normalnie brakuje...
A teraz jeszcze doczytalam, ze Ty Bozienka dalej bez kasy? No to juz naprawde przegiecie!!!

Ja tez sobie ogladam porody na YT i czasem łezka poleci. Chcialabym juz tulic moje malenstwo, ale jak pomysle o porodzie, ze nie wiem czego sie spodziewac, to niech sobie dzidzia siedzi w brzuszku jak najdluzej ;-) i jeszcze te dodatkowe kg trzeba bedzie zrzucic masakra!

Carolajna kciuki za Ciebie zacisniete, oby jutro byl ten szczesliwy dzien, w ktorym przytulisz Danielka!:-)

Bozienka no Zus poleciał po bandzie hehe

Ola jak widać w Polsce wszystko możliwe u nas ok 2tys kosztuje ale ostatnio właśnie pisałam że ponoć jest jakiś przepis i jak kobieta nie życzy sobie sn to szpital, lekarz nie mogą jej zmusić:)

Natka ja to jeszcze nawet nie mam pobranego wymazu do GBS heh

Carola kciukasy za Was!

Natka miałam umowę do końca roku i w trakcie ciąży z mocy prawa przedłuża się do dnia porodu. A oni zwolnienie od 01.01 potraktowali jako wniosek o zasiłek chorobowy po ustaniu ubezpieczenia a u mnie nie ustało bo kodeks pracy mówi jak wół, że umowa musi zostać przedłużona do dnia porodu :baffled: No ale jeździć i wyjaśniać muszę ja :baffled:

Carolajna kciuki trzymam, fajnie, że jutro o tej godzinie już będziesz z Danielkiem się tulić. :blink:

to jest pomylka bo ja wlasnie pobieram do dn porodu zasilek chorobowy mialam umowe do konca maja lecz 2.06 dalam l4 ze w ciazy jestem i zalapalam sie wlasnie na chorobowe do dn porodu .nie przysluguje mi zasilek maierzynski po porodzie wiec bede sie starac o nowe becikowe tylko bd musiala przejsc na ubezpieczenie meza po porodzie

reklama
aa i zeby dostac ten zasilek trzeba bylo wypelnic oswiadczenie wiec nie wiem na jakiej podstawie u Cb tak stwierdzili.ale macierzynskie ci sie nalezy??

jest tu mamciaktorao nowe becikowe sie bedzie starac? moze wiecie jakie domkumenty dolaczyc do wniosku.

Caro powodzenia jutrooo;)))

Do góry