reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej dziewczynki! Gratulacje DLA wszystkich rozpakowanych mam! Czytuje was regularnie ale jakos nie wychodzisz mi wlaczanie sie do rozmowy. W kazdym razie, a propo domowych sposobow na przyspieszenie jest jeden rewelacyjny. W Ameryce jest malenka piekarnia slynaca z babeczek przyspieszajacych porod. Cala magia babeczek polega na polaczeniem super slodkiego ciasta z maksymalnie kwasnym cytrynowym kremem. Jakis lekarz wypowiadal sie ze taka mieszanka dziala bardzo skurczogennie, skurcze sa w buzi, na twarzy I w macicy. Buziaki!!

reklama
Myślę, że tak ale wiadomo bardziej strylnie to chyba obuwie zmienne czyli klapki lub kapcie. Mój miał kapcie spodnie też ściągał i ten faruch taki przezroczysty w kolorze zielonym był :) normalnie jak w sukience wyglądał :D

Mag ja zapytalqm gina ,i powiedzial ze szpital w ktorym rodze daja ubranko i ochraniacze nic nietrzeba miec .wiec zapytaj lekarza na wizycie . co szpital to inne wymogi

Maja to daj przepis na te babeczki będziemy probowac ;)

Dziewczyny ja w poprzedniej ciazy codziennie "przytulalam się" z mężem i faktycznie musze przyznać ze rozważnie poszło jak szalone u praktycznie bezbolesnie. 3 tyg przed porodem piłam herbatkę z lisci malin i to też pomaga. Poczytajcie sobie o tej herbacie. Polozna mówi ze mam zacząć pic od 1 lutego.

Ja czegoś chyba nie rozumiem z tą oxy. Czy to boli? Bo czego tu się tak bać? Wytłumaczcie mi bo ja nie mialam.

Nowa nie wiem czy gin będzie wiedział bo nie pracuje w tym szpitalu. Zresztą on przyjmuje w innym mieście niż ja chce rodzić. Na wszelki wypadek wrzucę do torby klapeczki dla męża i już. Rany żeby jeszcze za faceta myśleć kobiety mają przerąbane muszą o wszystkim myśleć;)
U mnie dzisiaj fajny tydzień ciąży 36.6 hehe

U nas przytulanie nie wyjdzie, tak mnie boli miednica i wszystko dookoła dzisiaj, że wytrzymać się nie da. :baffled:
A nawet lekarz już zalecał na tym etapie bo działa rozluźniająco ;-) ;)

reklama
Do góry