reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Tak brakujące ubranka i kosmetyki, no i przy okazji dla starszego ciuchy dla siebie drobiazgi. I tak zeszło.
W ostatnim tygodniu to jest dopiero wyczekiwanie :) oj pamiętam :) a zlapaplo mnie jak najmniej o tym myslam tzn wody odwszly :) a w tym właśnie dniu nie mialam żadnych obiawow żadnych boli nic :)
Jedyne co pamiętam to zjadlam na obiad dość ostrą potrawę nie wiem czy to moglo mieć jakis wpływ? A i 2 tyg przed porodem bralam olej z wisiolka na rozmiekczenie szyjki, wiec może on pomógł mi w że tak powiem " gladszym " porodzie " :D

Caro współczuje, tez miałam indukcję 6 dni po terminie, ale wystarczył koktajl z szampanem by po 3 godzinach zaczęła sie akcja
Szkoda ze Ciebie męczą oxy

Bettina wcale nie musisz mieć przeczucia, poprostu moze Cie wziazc z zaskoczenia i tyle

Kati podziwiam, dla mnie zakupy spożywcze w Aldiku to wyzwanie, a chodzic po galerii to ledwo daje radę nie będąc w ciazy :-)

Ja muszę trochę dom ogarnąć, moj maz w podróży wiec jestem sama dwa dni z córka, oby nic sie nie wydarzyło ;-) jakby co lekarka jest pod telefonem

Nova a skąd ten pomysł z szampanem :eek: ?
Mój pierwszy poród też był tydz po terminie jak już pojechałam na wywyolanie to nagle chyba z wrażenia :) odeszły wody ale oxy mnie nie minęła.. :(
Drugi był pestka ;) w porownaniu z pierwszym

Boże jak tak czytam o Waszych porodach to i mnie udziela się przerażenie hehe

Caro trzymaj się kochana już jesteś prawie na finishu!! dziwnie z tym oxy co dwa dni , u nas dają dwa dni z rzędu a potem balonik i jak nic to cc.

Nova znam te strach i też jak jestem u rodziców to mówie do malej jeszcze nie tu bo to ciut odludzie , do szpitala 30km a do mojego gdzie chodzę 80km ale to juz ostatni weekend tutaj bo się boję już ryzykować. Mam nadzieję tylko że stąd wyjadę bo od rana sypie śnieg, dzieciaki mają ferię jak kiedyś tylko szkoda że tak mało z sanek korzystają, nie to co my- sanki, worki i cały dzień z glutami pod nosem hehe

Lilith a przy podawaniu oxy robiło Ci się rozwarcie? Czy całkiem nie reagowalas na oxy?

Demollka chyba każda z nas się obawia jak to będzie, mnie też już strach oblatuje ;)

reklama
Dziewczyny jakiś czas temu mój doktorek powiedział mi, że na przyspieszenie porodu (z takich domowych sposobow, oczywiscie) dobre jest chodzenie po schodach i kontakty seksualne - podobno w nasieniu partnera jest jakiś hormon ,ktory rozluznia szyjke macicy, czy jakos tak :p wiec zamiast sie stresowac... ;) ;)

Do góry